FLAŞ GELİŞME! Galatasaray'a müjde!

08.03.2018 - 17:54 | Son Güncellenme: 08.03.2018 - 17:54

FLAŞ GELİŞME! Galatasaray'a müjde!

Galatasaray'da son dakika gelişmesi yaşandı. Sarı Kırmızılı kulüp hakkında UEFA 'nın kararı belli oldu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in UEFA'ya sunacağı raporlar belli olurken; UEFA Eski Asbaşkanı Şenes Erzik, Sarı Kırmızlıların UEFA'daki son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.  

İşte detaylar...

Ajansspor.com'un UEFA'ya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre;  Galatasaray'ın herhangi bir ceza almayacağı ögrenildi.

Sarı Kırmızılılar; 2017/18 sezonu sonunda Spor Toto Süper Lig'de veya Türkiye Kupasında Avrupa Kupalarına gitmeye hak kazanırsa, herhangi bir cezayla karşılaşmayacak ve ülkemizi Avrupa'da temsil edecek. 

Ayrıca Riva ve Florya projelerinden gelecek paranın kendilerini rahatlatacağını anlatacak ve yapısal reformlarını sıralayıp futbolun patronunu etkilemeye çalışacak.

Başkan Cengiz'in planı!

Yaşanan gelişmelerin ardından; Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in savunma planı belli oldu.  

REFORMLAR YAPACAK

Fotomaç gazetesinde yer alan haberde; Cengiz, UEFA'ya "Bahse konu nakit, aynı zamanda Şirket açısından yaşamsal önemi olan UEFA'nın kriterlerine uyum sağlamada ve şirketin mali yapısının kuvvetlendirilmesinde kullanılacaktır" sözünü verecek. 

HEYET BELLİ OLDU

Ligde lider olan ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek isteyen Galatasaray'da UEFA heyetinin karşısına çıkacak kadro da belli oldu. 

UEFA KURULU, KARARINI 31 MART'TA AÇIKLAYACAK

Galatasaray yarın hesaplarını ortaya koyup, UEFA'dan onay almaya çalışacak. Sarı-kırmızılı yöneticileri dinleyecek olan yetkililer, kendi aralarında yapacakları değerlendirmenin ardından 31 Mart 2018 tarihinde kararını açıklayacak.

YOL HARİTASI İSTEYECEK

Mustafa Cengiz'in UEFA'yla yapılacak görüşmede 3 yılık bir projeksiyon isteyeceği de iddia edildi. Ayn-ı sını Dursun Özbek de talep etmiş hatta Eylül başında davet bekledikleri yönünde açıklama yapmıştı. Ancak bu davet bir türlü gelmemişti. UEFA'nın yine G.Saray'a yeni bir plan sunması beklenmiyor. 

Şenes Erzik'ten Galatasaray'ın UEFA toplantısı hakkında flaş açıklama!

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e konuşan Şenes Erzik Galatasaray'ın UEFA'dan ceza alması konusunda şunları ifade etti;

'Galatasaray'ın ceza almasını istemem'

"Diğer taraftan bu kulüplere FFP'nin gerçek amaçları anlatıldı. Tabii bazı yaptırımlar olmazsa kulüpler buna uymaz. Birinci önlem doğru proje, doğru rakamlar ve yapılabilirliği olan projeler gelirse yardımcı olunmaması mümkün değildir. Doğru hareket eden kulüpler bu tip cezalardan kurtulur. Galatasaray'ın ceza almasını istemem."

Galatasaray'ın UEFA ile yapacağı Finalsal Fair Play duruşması yarın İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. Uzun süredir maddi sıkıntılarını bir türlü aşamayan sarı-kırmızılı ekibin, gelir giderini denkleştirememesi nedeniyle Avrupa'dan men cezası alması ihtimali bulunurken Başkan Mustafa Cengiz, kulübe büyük darbe vuracak bu seçeneği ortadan kaldırmak için büyük çaba harcıyor.

Sarı-kırmızılı yönetimin, en büyük güvencesi ise Sermaye Piyasası Kurulu'nun kulübün sermaye artırımını kabul etmesi... Tüm izin ve işlemler tamamlanırken nisan ayı içerisinde Galatasaray'ın kasasına net 145 milyon lira gireceği ifade ediliyor.

"UEFA'da çalışan insanların bir çoğu benim eski ekibiminden arkadaşlar. İtalyan bir arkadaş var bizim ekibimizden. Çok insancıl ama kriterlere bağlı bir görevlidir. Yaklaşık 400 tane takım var ve bunların hepsini tanımak, incelemek kolay değil. Her yönetim kuruluna davet ederdik. Bize çok önemli analizler yapmıştı. Bu FFP sayesinde borçlar frenlendi"

Mete İkiz sunumu hazırladı. Yarın yapılacak toplantıda Cimbom'u başkan Mustafa Cengiz ve finans direktörü Sedef Hacısalihoğlu temsil edecek.

Dursun Özbek'in mali tablolarının oylanacağı genel kurul ise 24 Mart'ta yapılacak. Özbek, muhtemel bir olumsuz karardan etkilenmeyecek.

Galatasaray'ın golcüsü Gomis'e 20 milyon Euro'luk teklif...

Golleriyle rekorları altüst eden Bafetimbi Gomis'in bu performansı dünya futbol piyasasının dikkatini çekmeye başladı. 
AMK'da yer alan habere göre; teknik direktörlüğünü Fabio Cannavaro'nun yaptığı Çin Ligi'nin son şampiyonu Guangzhou Evergrande'nin Fransız futbolcu için Galatasaray'a 20 milyon euroluk (94 milyon TL) bir teklif yapacağı iddia edildi.
Gomis'i yıllık 10 milyon euroluk maaşla ikna etmek isteyen Çin ekibi futbolcunun menajeri Etinne Mendy ile temasa bile geçti. 
Kolombiyalı golcüsü Jackson Martinez ile yollarını ayıran Guangzhou, Gomis'i kadrosuna katmak istiyor. Galatasaray'da çok mutlu olduğunu her seferinde ifade eden 32 yaşındaki yıldız golcü, sezon sonuna kadar transfer teklifleriyle ilgilenmeyeceğini menajerine iletti.
Sarı-kırmızılı kulüp mali açıdan sıkıntılı günler geçirse de 20 milyon euroya Gomis'i vermeye niyeti yok. Başkan Mustafa Cengiz, Fransız yıldız için tekliflere kapalı olduklarını söyledi. 

Flaş gelişme! Betis'in Nagatomo transferine Galatasaray engeli!

Real Betis'in Nagatomo transferine Galatasaray engeli! Sol beki Riza Durmisi'yi satmak isteyen ve yerine Nagatomo'yu almak isteyen La Liga ekibinin önünde sarı kırmızılıların olduğu belirtildi.

İspanyol basınına yer alan habere göre; 24 yaşındaki Danimarkalı sol beki Durmisi için gelen teklifleri sezon sonunda değerlendirmek isteyen Betis, Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Yuto Nagatomo'yu transfer etmek istiyor.

Öte yandan Japon sol bekin Galatasaray'da mutlu olmasının ve sezon sonunda sarı kırmızılıların tecrübeli oyuncunun bonservisini Inter'den alma olasılığının Betis'in önündeki engel olduğu kaydedildi.

La Liga ekibinin, bu nedenle başka alternatiflere yönelmek zorunda kalabileceği vurgulandı.

AJANSSPOR -

Galatasaray'ın yıldız oyuncuları Gomis ve Nagatomo hakkında gündemi sarsacak iki transfer iddiası gündeme geldi. 

İşte detaylar...

Donk hakkında flaş gelişme: Önce 11'i sonra sözleşmeyi garantiledi!

Lider Galatasaray, Fatih Terim ile birlikte şampiyonluk hayallerini daha iddialı şekilde kurmaya başladı... Terim'in, takım üzerindeki olumlu etkisinin ardından öyle bir isim ilk 11'in vazgeçilmesi oldu ki yeni sözleşme için de kapıları sonuna kadar açtı...
Sezon başında kadro dışı kalan ve Ocak ayında ayrılmak adına gün sayan Ryan Donk'un kaderi Fatih Terim ile baştan aşağı değişti. Terim'in gelmesiyle birlikte hırsı, mücadelesi ile formayı kazanan Donk, yeni sözleşme için de göze girdi.
Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan 9 futbolcu arasında Terim'in, öncelikle Donk ile kısa süreli kontrat yapılmasını düşündüğü öğrenildi. Fatih Terim, Hollandalı oyuncu ile yoluna devam etmekte kararlı. Bu kararını yönetime de bildirdi.

Spor Arena'da yer alan haberde; Sezon sonunda raporunu sunacak olan Fatih Terim'in sakatlığı nedeniyle kupadaki Akhisar maçında forma giyemeyen Donk için yardımcılarına " Çok iyi oynuyor ve o bölgede agresif, savaşçı bir karakter ortaya koyuyor. Mücadele ediyor. Onun eksikliğini Akhisar’da fazlası ile hissettik” yorumunu yaptı.

Büyük bir çıkış gösteren ve ilk 11'in vazgeçilmezi olan, bunun yanısıra adı artık "Fatih Terim'in prensi"ne çıkan Ryan Donk, Konyaspor maçında da orta sahadaki yerini alacak... Yani, Donk artık ilk 11'den çok zor kesilecek.

FIFA'dan Trabzonspor'a transfer yasağı

FIFA, Matus Bero ile Trabzonspor arasındaki hukuki süreçle ilgili nihai kararını verdi. FIFA’nın, Matus Bero transferinden kaynaklanan 250 bin Euro’luk son taksidi Trencin kulübüne ödemediği gerekçesiyle Trabzonspor’a geçici transfer yasağı koyduğu öğrenildi.

Bordo-mavili kulübün, 2016 yılında Slovakya’nın AS Trencin takımından 2 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattığı Matus Bero için Ocak ayında ödenmesi gereken 250 bin Euro’luk son taksidi ödemediği, bunun üzerine Trencin kulübünün de FIFA’ya hak talebinde bulunduğu belirtildi. FIFA yetkililerinin de önceki gün Trabzonspor Kulübü’ne resmi bir yazı göndererek, Bero transferinden kaynaklanan 250 bin Euro’nun Trencin kulübüne ödenmediği gerekçesiyle bordo-mavili kulübe geçici transfer yasağı getirdiği ifade edildi. Trabzonspor yönetiminin, ödemeyi en kısa sürede gerçekleştirerek yasağı kaldırmak için gerekli girişimlerde bulunacağı kaydedildi.

Trabzonspor konuyla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yaptı. İşte Bordo-Mavili ekipten yapılan açıklama:

FIFA tarafından bugün kulübümüze gönderilen yazıda, sıradaki ilk transfer döneminde uygulanmak üzere transfer yasağı getirildiği tarafımıza bildirilmiştir.

İlgili yazıya konu olan borç ödenmiş olup, karşı tarafın ödemeyi FIFA’ya bildirmemesinden kaynaklı ortaya çıkan bu durumun düzeltilmesi için gerekli girişimler başlatılmıştır.

Mehmet Özdilek ile yollarını ayıran Atiker Konyaspor’un sezon sonuna kadar anlaştığı Sergen Yalçın sağlık kontrolünden geçirildi. Sergen Yalçın’a kardiyoloji, EKG ve rutin kontrolleri yapıldı. Teknik Direktör Sergen Yalçın’a hastanede bekleyenler yoğun ilgi gösterdi. 45 yaşındaki çalıştırıcı ile fotoğraf çektirilirken, bir taraftar da Konyaspor formasını imzalattı. Öte yandan Sergen Yalçın'ın sağlık kontrolü sırasında güneş gözlüklerini çıkarmaması dikkat çekti. Bu durum sosyal medyayı da salladı. İşte Twitter'daki Sergen Yalçın paylaşımları:
Premier Lig'de haftanın en güzel golleri açıklandı. Cenk Tosun'un Burnley'e attığı gol de listede yer aldı. İzlemek için videoya tıklayınız...

Trabzonspor konuyla ilgili resmi internet sitesinden açıklama yaptı. İşte Bordo-Mavili ekipten yapılan açıklama:

FIFA tarafından bugün kulübümüze gönderilen yazıda, sıradaki ilk transfer döneminde uygulanmak üzere transfer yasağı getirildiği tarafımıza bildirilmiştir.

İlgili yazıya konu olan borç ödenmiş olup, karşı tarafın ödemeyi FIFA’ya bildirmemesinden kaynaklı ortaya çıkan bu durumun düzeltilmesi için gerekli girişimler başlatılmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler