Flaş Halil Umut Meler iddiası: "İpini çekme planı..."

30.09.2024 - 10:55 | Son Güncellenme: 30.09.2024 - 11:04

Trabzonspor - Konyaspor karşılaşmasını değerlendiren spor yazarı Cemal Ersen, mücadelenin hakemi Halil Umut Meler hakkında flaş bir iddiada bulundu. İşte detaylar...

Flaş Halil Umut Meler iddiası: "İpini çekme planı..."

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor sahasında Konyaspor'u 3-2 mağlup etti. Bordo mavili camiada karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e tepki vardı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Halil Umut Meler'in performansıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bütün takdir haklarını rakipten yana kullanarak Trabzonspor’un emeğini hiçe saydı. Sadece kötü bir performans değil, tam anlamıyla adaletsizlik. Bu böyle devam edemez. Merkez Hakem Kurulu (MHK) artık adaletin gereğini yapmalı.” ifadelerini kullandı.

Cemal Ersen'den Halil Umut Meler iddiası

Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen, Trabzonspor - Konyaspor karşılaşmasını değerlendirdiği yazısında Halil Umut Meler'le ilgili flaş bir iddiada bulundu.

İşte Cemal Ersen'in "Hayata dönüş reçetesi" başlıklı yazısındaki Halil Umut Meler'le ilgili iddiası:

"Sanki birileri hata yapmasını ve sonrasında deneyimli hakemin ipini çekme planı kurgulamıştı"

"Skor tartışılırken hakem üzerinden değerlendirmek en kolayı. Halil Umut Meler özelinde söylüyorum. Bu maça atanması iyi niyetli değil demiştim. Sanki birileri hata yapmasını ve sonrasında deneyimli hakemin ipini çekme planı kurgulamıştı. VAR ve yardımcıları sayesinde "doğru" kararları verdi. Yoksa Trabzonspor başkanının değil, kulübü dışarıdan yönetme sevdalısı birinin (!) kara listesinde çiziği yerdi. Neyse Meler, yardımcıları ve VAR ekibi, kurnaz tuzağa düşmedi.

"FIFA yaramaz çocuklara olduğu gibi kulaklarını büker"

Genel bir değerlendirme yapayım; ligi ve maçları hakemlerin performansı üzerinden dizayn etmek; kulüplerin, başkanlarının ve destekçilerinin diledikleri gibi at koşturacağı bir mecra olmamalı. Kulüpler Birliği, her fırsatta yeni bir Merkez Hakem Kurulu yapılanmasından söz ediyor. Rüya görüyorlar. Kavga önce kendi aralarında başlar, sonra FIFA yaramaz çocuklara olduğu gibi kulaklarını büker."

Senin için hazırladığımız haberler