Sagiv Jehezkel'in gol sevinci, Antalyaspor'un hükmen mağlup olmasına yol açabilir

15.01.2024 - 12:52 | Son Güncellenme: 15.01.2024 - 14:38

Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail propagandası yapan Sagiv Jehezkel nedeniyle Antalyaspor'un seyircisiz oynama, saha kapama, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi cezalarla karşı karşıya kalabileceği iddia edildi.

Sagiv Jehezkel'in gol sevinci, Antalyaspor'un hükmen mağlup olmasına yol açabilir

Antalyaspor'un, Trabzonspor ile oynanan lig maçında yaptığı gol sevincinde İsrail propagandası yapan Sagiv Jehezkel nedeniyle büyük cezalarla karşı karşıya olduğu ileri sürüldü.

İsrail'in Gazze katlimanına destek verdi

Sagiv Jehezkel, Antalyaspor ile Trabzonspor'un 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada 68. dakikada attığı gol sonrasında bileğindeki bandaja yazdığı yazıyı paylaşarak İsrail’in, Gazze'de yaptığı katliamı destekler şekilde hareket etmişti.

Gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı

Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında dün gece gözaltına alınan Jehezkel, bugün sabah saatlerinde Antalya Emniyet’indeki işlemlerin ardından Güvenlik Şube Ekipleri tarafından Terörle Mücadele Savcılığında ifadesi alınmak üzere Antalya Adliyesi'ne getirildi.
Yaklaşık 45 dakika savcılıkta tercüman aracılığıyla ifade veren Jehezkel, serbest bırakıldı.

Antalyaspor'a ağır ceza gelebilir iddiası

Öte yandan İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Türkiye Futbol Federasyonu, Antalyaspor - Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında soruşturma başlatarak, gerekenin yapılacağını bildirdi. TFF ve kurulları, bu durumu ‘Ayrımcılık ve İdeolojik Propaganda’ maddesi kapsamında değerlendirmeye alması durumunda seyircisiz oynama, saha kapama, hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi cezalar gelebilir.

Senin için hazırladığımız haberler