FLAŞ! Ozan Kabak, Florya'da takım arkadaşlarıyla vedalaştı! Resmen ayrılıyor...

16.01.2019 - 11:10 | Son Güncellenme: 16.01.2019 - 14:10

FLAŞ! Ozan Kabak, Florya'da takım arkadaşlarıyla vedalaştı! Resmen ayrılıyor...

Sezon sonuna kadar Galatasaray'da kalması beklenen Ozan Kabak'la ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 

Ozan Kabak, takım arkadaşlarına veda ediyor!

Yahoo Sport Fransa'nın haberine göre genç futbolcu, 12 milyon euro bonservis bedeliyle Stuttgart'a transfer oldu. Ancak Ozan'ın şimdi mi yoksa sezon sonunda mı Alman ekibine katılacağına dair bir detay paylaşılmadı.

Fanatik'in haberine göre ise de Ozan, Florya'da takım arkadaşlarıyla vedalaştı. Alman ekibi, 11+1 milyon euro karşılığında bu transferi bitirdi.

Stuttgart, savunmanın önemli isimlerden Benjamin Pavard'ı 35 milyon euro bedelle Bayern Münih'e satmıştı. Ancak Pavard sezon sonuna kadar Stuttgart forması giymeye devam edecek ve anlaşma 1 Temmuz 2019'dan itibaren geçerli olacak. 

 Ozan Kabak'ın sözleşmesinde 7.5 milyon euroya serbest kalır maddesi bulunuyordu. 

Stuttgart'ta tanıdık isimler!

Ozan Kabak'ın transfer olduğu Stuttgart, 17 hafta sonunda 14 puanla 16. sırada yer alıyor.

Takımda Türkiye'den tanığımız Mario Gomez, Andreas Beck, Berkay Özcan, Emiliano Insua gibi isimler bulunuyor.

Fatih Terim, Ozan Kabak için ne demişti?

"Galatasaray Akademisi'nin kulübümüz için ne kadar önemli olduğunu, burada bulunduğum ve hatta bulunmadığım her zaman dile getirdim. Galatasaray Akademisi; Galatasaray için, Galatasaraylılar için son derece önemlidir. Biz, bu ülkede yetişmiş her evladımıza emek veriyoruz, fırsat veriyoruz. Doğal olarak, Galatasaraylılar olarak önce Galatasaray'a hizmet vermelerini istiyoruz. Elbette çalışmalarının ve yeteneklerinin karşılıklarını alacaklar. Biz Galatasaray olarak, başka ülkelere gitmelerine izin vereceğimiz zamanlar da gelecek ancak o gün bugün değil bence. Ozan'ın heyecanını ve hevesini anlıyorum. Hepimiz genç olduk, hepimiz gitmek istedik. Avrupa büyük bir heyecan, bunları anlayabiliyorum ancak Ozan'ın gitme zamanı bugün değil. Yani devre arası değil."

Öte yandan Bip Spor'un haberine göre Ozan, Stuttgart'tan yıllık 1.8 milyon euro ücret alacak. Galatasaray ise genç futbolcuya sezon sonuna kadar 500 bin TL teklif etmişti. 

Galatasaray Ozan Kabak'ı KAP'a bildirdi

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel Futbolcumuz Ozan Muhammed Kabak'ın, transferi hakkında VfB Stuttgart 1893 AG Kulübü ile resmi görüşmelere başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ozan Kabak için yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcumuz" ifadesi kullanılırken, Tarık Çamdal'ın fesih bildirinde ise "Profesyonel futbolcu" ifadesi dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler