Flaş sözler: Donk'ta bizim göremediğimiz neyi gördü?

04.02.2018 - 21:56 | Son Güncellenme: 04.02.2018 - 21:56

Flaş sözler: Donk'ta bizim göremediğimiz neyi gördü?

Metin Tekin, Bülent Korkmaz ve Önder Özen, Galatasaray'ın deplasmanda 2-1'lik skorla Sivasspor'a mağlup olduğu maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

Rıdvan Dilmen, Ahmet Çakar, Mehmet Demirkol, Erman Toroğlu, Sinan Engin ve Mustafa Denizli'nin televizyon programlarında Sivasspor - Galatasaray maçı lle ilgili yaptıkları yorumlar haberin devamında.

Metin Tekin'in, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

Sivasspor farkı artırabilirdi. Fakat son 15 dakikada beraberlik sayısını ağlarında görebilirdi. İkinci yarının başında Fatih Hoca'dan değişiklik bekledim. Fatih Hoca'nın değişiklikleri geç oldu. Devre arasında Tümer Metin aradı, 'Hocam Donk'ta Fatih Hoca bizim göremediğimiz neyi gördü?' diye sordu.

Zorunluluktan Donk tercihi olabilir. Fakat Tolga ile birlikte bu olmadı. Donk daha önce denendi. Fakat olmadı. Bir savunma oyuncusunun böyle bir hakkı yok. Emre Kılınç bu tip pozisyonları Boluspor'da da deniyordu.

Bülent Kokmaz'ın, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

Belhanda'nın verdiği pasların Galatasaray'ın hücumunda etkili olduğunu düşünüyorum. Sivasspor'un galibiyeti hak ettiğini söyleyebilirim. Donk ve Selçuk çok farklı oyuncular.

Şu an için ben Nagatomo'nun Lato ile aynı kapasitede olduğunu düşünüyorum. İleleyen süreç transferi gösterecektir. Muslera ve Nagatomo hata yaptı diyebiliriz. (İlk goldeki pozisyondan önce) Alan savunması yaparak 9 gol yiyorsanız sıkıntı. Adam adama savunma yapabilirsiniz. Sivasspor takımı pozisyonlarda iyi kapanmış. 

Penaltı kararını hakem Denayer'in Sivassporlu oyuncuyu itmesine verdi. Galatasaraylı oyuncular itiraz etmedi. Reaksiyon bile göstermediler. Eren Derdiyok golden önce rakibini engelliyor. Tolgahan Adanaspor'a yedek kalmıştı fakat Sivasspor'daki performansı harika.

Önder Özen'in, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

Sivasspor 2'den sonra 3. golü bulabilirdi. Seyirci 3. golün kokusunu almıştı. Belhanda'nın etkisi vardı. Belhanda'yı beğendim.  80'li -90'lı yıllarda Eren'in pozisyonuna engelleme - perdeleme ismini verirdik.

Bir Şampiyonlar Ligi final maçında bu pozisyondan penaltı kararı verilmişti. Sanırsam Borussia Mönchengladbach maçıydı. Medjani 3 net pozisyonun gol olmasını engelledi.

Tolgahan Acar bugün kusursuz oynadı. Geçen haftalarda, 'Ali Şaşal neden oynamıyor?' demiştim fakat Tolgahan her geçen gün üzerine koyuyor. 

AJANSSPOR -

Rüştü Reçber'in, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

beIN FC Extra Time programında açıklamalarda bulunan Rüştü Reçber, "Bu pozisyonda alan savunması var. Fakat burada rakibin tehlikeli oyuncularının kontrol etmelisiniz. (1. gol öncesi)  Galatasaray'ın 1.5 sezondur sıkıntısı bu. Fatih Hoca gibi tecrübeli bir hoca buna önlem alacaktır. (Duran toptan yenilen gol sonrası) Galatasaray takımının özellikle böyle duran toplardan basit gol yememesi gerekir" dedi.

Erman Toroğlu'nun, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

Spor yazarı ve yorumcusu Erman Toroğlu, Sivasspor - Galatasaray maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

A Spor'da konuşan Toroğlu, Selçuk İnan ve Younes Belhanda konusunda eleştiriler yaptı.

Bu Belhanda nerede ağabey? Nerede bu adam? Yedek bekliyor. Bunun menajeri kim? Bizim halimiz bu. Galatasaray’ın orta sahası yok. 40 trilyon kenarda bekliyor. Selçuk kenarda bekliyor. Hani Burak Yılmaz diyor ya yabancı futbolcu alınmasın diye. Burak’a soruyorum, arkadaşın Selçuk nerede? Orta sahası yürüyor. Galatasaray ile orta sahada dalga geçiyorlar.

Muslera, iyi güzel de… Bana top atıyorsun, ayak dışı var ya öyle stop eden adam çok fazla yok. Sen o dönen topu ayak içi alırsan garanti. Ama sen ayak dışı yaparsan ukalanın kralısın. Dün Volkan demiştik, bugün yüzde yüz Muslera. 100 adamdan ancak 2 tanesi yapar. Bir kaleci o topu öyle stop etmeye çalışırsa ukaladır. Sen kalecisin yahu. Sen sağlam basacaksın.

Erman Toroğlu'nun açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız. 

 

Mehmet Demirkol'un, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Sivasspor - Galatasaray karşılaşmasını değerlendirdi.

Tolga - Donk tercihini Fatih Terim yaptığı için eleştiri almaz. Tudor bunu yapmaya cesaret bile edemezdi. Zaten yaptığı anda göderilirdi. Fatih Terim bundan dolayı ağır eleştiriler almayacak.

Fatih Terim, Şenol Güneş'le birlikte bu ligin en tecrübeli teknik direktörü. Ancak Fatih hoca şu an bu lige yabancı. Çünkü değişim var. Sivasspor'da oyuna sonradan giren oyuncu senin oyuncundan daha iyi. Fatih Hoca buna alışkın değil.

Rıdvan Dilmen'in, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Sivasspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

Zirvedeki 4 takım da kazanamadı. Haftanın en değerli holü Negredo'nun golü oldu bu sonuçlarla. Galatasaray'ın önüne altın bir tepsi gelmişti. Ancak Galatasaray bunu değerlendiremedi. Sivas maçında puan kaybedilebilir. Ancak Galatasaray maç başından itibaren kazanmamak için her şeyi yaptı.

Toplam 9 dakika uzatma vardı maçta. Demek ki kalitesiz bir oyun vardı sahada. Topun oyunda kaldığı süre tahminimce çok azdı.

Muslera gibi bir değer sabah akşam aynı golü yiyip çalışmıyorsa bir sorun var demektir. Kaç tane hocayla çalıştı Muslera. Belli ki bu adam yan toplara çıkmıyor. Hocalar müdahale etmeli bu duruma. Yenilen ilk golde de Muslera direklere adam koymalıydı. Nagotomo zaten kısa boylu bir işe yaramıyor. Koy onu direğe.

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız. 

Mustafa Denizli'nin, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

TRT Spor yorumcusu Mustafa Denizli , 2-1 biten Sivasspor-Galatasaray maçını yorumladı.

Cuma günü Beşiktaş, dün Fenerbahçe ve bugün Başakşehir ve Galatasaray... Birisi bu dört takım puan kaybeder dese tuhaf gelirdi. Bu akşam son 20 dakikaya kadar oyunda olmayan bir Galatasaray vardı sahada. Galatasaray geçtiğimiz haftalarda uzak bir görüntü çizerken, büyük de bir avantaj kaçırdı. Kazansa lider olacak ve psikolojikman iyi motive olacaklardı.

Dört takımın puan kaybını hiç beklemiyordum. Galatasaray bugün Sivasspor'u yenseydi 10 puan kazanacaktı. Bugün Galatasaray'da Mariano sezon başından bu yana ilk kez  formundan uzak bir görüntü çizdi. İlk yarıdaki 8-10 maçlık performansını göremiyorum. Fatih hoca Sinan, Eren ve Gomis'i birlikte kullanamazsa Rodrigues'ten de verim alamayabilir.

Feghouli bugün içeriye çok girdi ve farklı bir görüntü çizdi geçtiğimiz haftalara nazaran. Bugün Galatasaray'ın etkili net şutları da yoktu. Yasin yine sahada olmayan isimler arasında idi. Galatasaray bugün sahaya orta sahasız başladı adeta. Bu orta üçlüde Feghouli, Belhanda ve Fernando yoktu. Ndiaye olsaydı,  Galatasaray ileriye daha iyi çıkabilirdi.

Fatih Hoca çok tecrübeli bir isim. Bütün hafta takımın başında en iyi sonucu almak için karar veriyor. Galatasaray'ın duran top sorununa mutlaka çözecektir. 

Ahmet Çakar'ın, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

Eski hakem ve Beyaz TV yorumcusu Ahmet Çakar, canlı yayında Konyaspor - Başakşehir ve Sivasspor - Galatasaray maçlarını yorumladı. Tecrübeli yorumcu çarpıcı analizler yaparken sert ifadelerle gündemi değerlendirdi.

Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyoruz, 3 tarafı denizlerle 4 tarafı şerefsizlerle çevrilmiş durumda.

Bugün Başakşehir maçını izliyorum, bak Emre Belözoğlu senin yaşında insanlar Anadolu'da dede oluyorlar, seni hiç tanımam ve senle hiç konuşmadım ama soruyorum sana 94. dakika da neden kırmızı kart gördün!

Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü derler ya, bu veciz sözler hep tecrübelerden sonra çıkmıştır.

Halis Özkahya bugün kusursuz bir maç yönettin seni alnından öpüyorum. Herkesin gördüğü faulu hakem verdi ve Emre Belözoğlu sen yalandan gerildin itiraz ettin sarı gördün sonra gittin hadi si... dedin.

Ahmet Çakar'ın açıklamalarının tamamını okumak için tıklayabilirsiniz. 

Sinan Engin'in, Sivasspor - Galatasaray maçı yorumu

Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve menajeri, Beyaz TV yorumcusu Sinan Engin, spor gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.


Ayrıldığın takıma karşı oynamak önemli. Maçın içinde de Emre Belözoğlu agresifti. Emre çok küçükken de böyleydi. Saha içinde agresif bir çocuk. Doğru mu? Yanlış. Bugünkü maçta yaptığı hareketleri de izledim. En büyük siniri, maçın 1-1 olmasıydı. 3 puanı alıp arayı açacak düşüncesindeydiler.

Frikik oldu. Bu frikik gol olursa, “Eyvah maça bak gitti” dedi. Daha sonra Emre’nin kontrolü gitti. Halis Özkahya gördü. Denk geldi ve ani oldu. Görmeseydi ne olacaktı? Caner gibi televizyondan görecekti. Emre zaten cezalandırıldı. En büyük arzusu, Başakşehir’in şampiyon olması. İkincisi, bu hafta oynamaktı. Her futbolcu maç oynamak ister

Emre Belözoğlu kendi takımına karşı büyük ihanet etmiştir. Biz doğru yorum yapmak zorundayız. Yanlış yaptı. Bu Başakşehir takımının patronu Emre. Oynamaması ne demek? Eğer Fenerbahçe’ye kaybederlerse bunun sorumlusu Emre Belözoğlu’dur. Fakat; uçakta dönüşte en çok kahrolan da Emre’dir. Yazık etti. Emre’nin Fenerbahçe’den gönderiliş şekli de ortada. Terraneo yüzünden ayrıldı.

Sinan Engin'in açıklamalarının tamamını okumak için tıklayınız.

AJANSSPOR- 

Senin için hazırladığımız haberler