Flaş sözler! 'Rodallega hiçbir kulüpte oynamasın'

26.10.2017 - 15:03 | Son Güncellenme: 26.10.2017 - 15:03

Flaş sözler! 'Rodallega hiçbir kulüpte oynamasın'

AJANSSPOR- Çorum BB forması giyen Yakup Kayış, Hugo Rodallega'nın kendisine yaptığı suçlama hakkında Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Yaşanan olayla ilgili flaş açıklamalarda bulunan Yakup Kayış'ın röportajından önemli satır başları şu şekilde:

'Dava açıyorum'

"Ben savunma yapabilmek için Rodallega'nın önüne geçmek istedim. O da serzenişte bulunarak beni itti.   "Yeter artık 3-4 oldu' dedim. Sonrasında bana bir şeyler dedi. 'Ne oldu' dedim. Sonrasında bana kafa attı. Ben faul yapıldığı zaman yatan bir insan değilim. İngilizce küfürler etti. İngilizce bilmiyorum fakat küfürleri bilmeyecek kadar da cahil değilim. Kırmızı kart göreceksin sonra da ,'Yakup Kayış bana ırkçı söylemde bulundu' diyeceksin. Her şey bu kadar kolay değil. Bugün dava açıyorum"

'Mahşerde hesaplaşacağım'

"Aramızda kazanılan ücretler noktasında dağlar kadar fark var. Maç sonu röportajda da başarılar diledim. Bizler profesyonel ligin en alt kategorisinde oynayan insanlarız. Gece boyu insanlar tarafından şahsıma küfüler edildi. Ben bunları hak edecek bir şey yapmadım. Ağzımdan,  'Lan' kelimesi dahi çıkmadı. Açıp baksınlar bir tane kırmızı kartım yok, 200 tane maç oynadım. Trabzonspor taraftarını ve Trabzonspor'u severim. Ama alt ligde oynayan insana bu kadar iftira atmaları ve bu iftiraları onaylamaları doğru değil. Bu insanlarla mahşerde hesaplaşacağım"

 

'Rodallega ülkemizde hiçbir kulüpte oynamasın'

"Rodallega Galatasaray maçında oynamayacağını biliyor. Kendini aklamak için böyle bir şey yaptı. Alt ligleri izlesinler neler oluyor? Bu işin zorlukları var ama biz bu işi yapmak zorundayız. Bu denli eziyet göreceğimiz anlamında da değil. Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım. Rodallega kulübüm ve benden özür dileyecek. O zaman insanlar nasıl davranacak, merak ediyorum. Kulüpler Birliği'nden ricam, bu olay meydana çıktığı zaman suçsuzluğum ispatlandığı zaman Rodallega ülkemizde hiçbir kulüpte oynamasın. Futbolun önemli yanı saha içi fakat saha dışındaki hareketlerimiz de önemli"

Rodallega'ya flaş cevap!

Kolombiya basınına konuşan Trabzonsporlu Rodallega, Çorumlu Yakup’un kendisine kötü bir İngilizce ile hakaret ettiğini belirtti.

Rodallega Kolombiya basınına yaptığı açıklamada, “Normalde sakin bir insanımdır. Futbolda karşındakine bir şeyler demek de normal. Çok sert bir laftı. O tarz olmasaydı öyle tepki vermezdim. Bir Türk olduğu için iyi İngilizce konuşmuyordu ama anlaşılır şekilde siyahi pislik (f....g black) dedi. Daha önce de sahada küfür yediğim oldu. Ancak bu ırkçı söylem canımı acayip sıktı” dedi.

Rodallega'nın açıklamasının ardından Ajansspor editörü Salim Manav'a konuşan Yakup Kayış, "Rodallega'nın demecini okudum. Az İngilizce bildiğimi ifade ettiğim için böyle bir şey ortaya attı. Konuyla ilgili yasal süreç başladı. Kulübümdeki idareciler bu konuda arkamda, bu olayın peşini bırakmayacağız"  ifadelerini kullandı. 

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.)

Senin için hazırladığımız haberler