Flaş sözler: "Şenol Güneş mesleki bir körlük yaşadı"

06.05.2019 - 14:23 | Son Güncellenme: 06.05.2019 - 17:23

Flaş sözler: "Şenol Güneş mesleki bir körlük yaşadı"

Hem Galatasaray hem de Beşiktaş’ta görev yapan teknik direktör Emrah Bayraktar, 2-0 biten derbiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Emrah Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde:

"Bazen mesleki bir körlük yaşayabiliyorsunuz, Beşiktaş'ta bunu gözlemledim"

Ligimizin genel kalitesi futbolseverleri tatmin etmiyor. Televizyonda uluslararası müsabakaları izleyen sporseverler, aradaki net kalite farkını da görebiliyor ve kıyaslama imkanına sahip. Derbi de ligin özeti gibiydi. İki teknik adam da birbirine konsantre olmuş. Böyle bir maç izledik. Bazen mesleki bir körlük yaşayabiliyorsunuz. Ben Beşiktaş’ta dün bunu gözlemledim. Kazanan 11 pratiğinin dışına çıkmak da söylediğim şeyin ispatı gibiydi. Beşiktaş da kazanmak istiyordu. Beraberlik yetmiyordu.

"Şenol Güneş'in Necip ile başlaması bir mesajdır"

Necip ile başlamış olması futbolculara mesajı vermiştir. Biraz daha beraberliğe yönelik bir oyun anlayışıyla devam edileceği yönünde mesaj olarak gider bu tercih. Beşiktaş rakibine çok fazla konsantre oldu ve kendi oyunundan uzaklaştı. Galatasaray kendi evinde yenilmiyor. İç saha avantajını kullandılar ve kazandılar.

Galatasaray - Beşiktaş maçının adamı kimdi?

Son yıllarda maç içinde iki takım mücadele etmiyor. 2 takım bir de hakem mücadele ediyor. Ligimize özgü bir derbi izledik. Galatasaray günün kazananı oldu ama futbol kazandı mı diye soracak olursanız? Kazanmadı. Fernando dünkü performansıyla ve attığı golle dikkat çekti. Muslera’ya da ayrı bir parantez açmak gerekiyor.

"Galatasaray bu noktadan sonra şampiyonluğu bırakmaz"

Galatasaray’ın bu noktadan sonra şampiyonluğu bırakacağını düşünmüyorum. Başakşehir de geçen senelerde kaybederek tecrübe kazandı. İki takım da aynı puanda olsa da Başakşehir’in güçlü oyunu yok. Bireysel performansa dayalı, kısır bir Başakşehir izlemeye başladık. Başakşehir’in önceki dönemdeki güçlü oyunu olsaydı çekişme devam eder derdim ama Galatasaray bu noktadan sonra şampiyonluğu bırakmaz bence.

Derbi maç Vodafone Park'ta oynanıyor olsaydı senaryo farklı olur muydu?

Rakibin dirseği geliyorsa elbette bir kart gerektiriyor. Bu net. Maç Vodafone’da olsaydı o taç kararı verilmeyebilirdi. Tartışılan hakemler, ortamı geren yöneticiler gibi birçok gösterge ile karşılaşıyoruz. Hakemler de mevcut durumdan etkileniyorlar. Gösterdikleri performanslardan bunu anlayabiliyoruz. Hakemler maçın hangi stadyumda oynandığından etkileniyor.

Senin için hazırladığımız haberler