Flaş transfer! Barcelona'da Messi gider, Ronaldo gelir...

28.12.2021 - 15:59 | Son Güncellenme: 28.12.2021 - 16:12

Manchester United forması giyen Real Madrid efsanesi Cristiano Ronaldo, Pique'yi arayarak, kendisini Barcelona'ya önerdi. Ronaldo, Lionel Messi'nin evinde kalacak.

Flaş transfer! Barcelona'da Messi gider, Ronaldo gelir...

12 yıl aradan sonra Premier Lig'deki evi, Old Trafford'a dönen dünya yıldızının, teknik direktör değişikliğinden sonra Kırmızı Şeytanlar'da mutsuz olduğu konuşuluyor. Takımın başına getirilen Ralf Rangnick'in oyun planının, Cristiano Ronaldo'nun tarzına uyum sağlamaması, 36 yaşındaki futbolcunun takımdan ayrılma olasılığını gündeme getirdi.

Kendisini Barcelona'ya önerdi

İspanyol gazete Mundo Deportivo'nun haberine göre Cristiano Ronaldo, Manchester United'tan eski takım arkadaşı Gerard Pique'yi arayarak, Barcelona Teknik Direktörü Xavi ile temasa geçti. Ronaldo'nun, Barcelona'da oynamaya sıcak baktığını, Xavi'ye ilettiği kaydedildi.

2003'te Ronaldo yerine Quaresma'yı seçmişti

15 Haziran 2003-30 Haziran 2010 tarihleri arasında Barcelona'nın başkanlığını yapan ve bu sene tekrar göreve gelen Joan Laporta, 2003 yılında yaptığı hatayı, tekrarlamak istemiyor.

2003 yılında futbol gündemine gelen Portekizli 2 genç yıldız, Barcelona'ya önerilmiş, Laporta, o dönem Cristiano Ronaldo yerine Ricardo Quaresma'yı tercih etmişti. Uzun bir dönem Beşiktaş forması da giyen Quaresma, Barcelona'da bekleneni veremezken, Ronaldo ise dünya futbolunun en büyük isimlerinden biri olmayı başardı.

Messi'nin evinde kalacak

Ronaldo ile telefonda görüşen Pique, Messi'yi arayarak, Ronaldo'nun Barcelona'ya transferi durumunda, evini kiralayıp, kiralamayacağını sordu. Messi'nin cevabı ise olumlu oldu.

Ronaldo'nun bu sezonki karnesi

Cristiano Ronaldo, bu sezon Manchester United ile çıktığı 19 karşılaşmada 15 gole direkt etki yaptı. Yıldız futbolcu, 13 kez fileleri havalandırırken, 2 kez de gol pası verdi.

Sözleşmesi 2023 yazına kadar devam eden Ronaldo'nun ayrılma kararını Manchester United'a bildirmesi durumunda, yönetimin zorluk çıkarmayacağı iddia ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler