Formula 1 Hollanda GP'de kaza: Araç alev aldı

24.08.2024 - 16:46 | Son Güncellenme: 24.08.2024 - 16:57

Williams'ın Formula 1 pilotu Logan Sargeant, Hollanda GP'nin son antrenman seansında geçirdiği kazada bariyerlere çarparak aracını yaktı.

Formula 1 Hollanda GP'de kaza: Araç alev aldı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası, 3 haftalık yaz arasından sonra tüm heyecanıyla geri döndü. Yarın Hollanda'da Circuit Zandvoort pistinde koşulacak yarış öncesi ise korkutucu bir kaza meydana geldi.

Sargeant, bariyerlere çarptı, araç alev aldı

Cumartesi günü gerçekleşen antrenman turunda, Williams takımı adına yarışan Sargeant, ıslak zeminde kontrolü kaybederek dördüncü virajda çimlere çıktı ve hızla bariyerlere çarptı. Çarpışmanın ardından Sargeant'ın aracı alev aldı ve genç sürücü hızla araçtan atlamak zorunda kaldı.

Sargeant: “İyiyim”

Neyse ki, 23 yaşındaki Sargeant, yangın başlamadan önce enkazdan çıkmayı başardı. Williams ekibi, telsizden hemen durumu kontrol etti ve “İyi misin?” diye sordu. Sargeant ise nefes almakta zorlanarak, “İyiyim,” şeklinde yanıt verdi. Ekip, "Tamam, önemli olan da bu" diye devam etti.

İlgini Çekebilir
Dünyaca ünlü Formula 1 pilotundan Yusuf Dikeç pozu
Habere Git

Kazanın ardından birkaç güvenlik görevlisi hızla piste koşarak yangını söndürmeye çalıştı. Araç pistten kaldırılmadan önce güvenlik tedbirleri alındı ve pist temizlendi.

Akıllara Grosjean'ın Bahreyn GP kazası geldi

Yaşanan olay sonrası akıllara 2021 yılında Bahreyn GP'de yaşanan kaza geldi. O dönem Haas pilotu Grosjean, Bahreyn GP'nin ilk turunda büyük bir kazaya karışmıştı. 3. virajdan çıkışta temas yaşayan ve bariyerlere vuran Grosjean'ın şasisi ikiye ayrıldı. Monokokun ön kısmı bariyerlerin arasından arka tarafa geçerken arka taraf pist tarafında kaldı.

Bu olayın ardından büyük bir alev topu oldu. Buna rağmen Grosjean, aracından büyük yara almadan kendi başına çıkmayı başarmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler