Formula 1 İstanbul GP'si yasaklardan etkilenecek mi?

12.09.2020 - 11:51 | Son Güncellenme: 12.09.2020 - 11:51

Son dakika Formula 1 haberi... Dünyanın 1 numaralı motor sporları organizasyonu Formula 1'de (F1) 2011 yılından bu yana ilk defa Türkiye'de yarış düzenlenecek. Fakat dün gece İstanbul Valiliği'nin İstanbul'da yapılacak konser, festival ve spor etkinlikleri ile ilgili açıklaması herkesin aklına aynı soruyu getirdi. Peki Formula 1 İstanbul GP'si yasaklardan etkilenecek mi, seyircisiz mi olacak? İşte detaylar...

İstanbul Park'ta 13-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde, İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklama ile herkesin aklına aynı soruyu getirdi.

İstanbul Valiliği'nin açıklaması şu şekildeydi:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb. işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak; deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir."

"Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere 14 Eylül 2020 tarihinden itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir."

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili resmi bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

İstanbul Park'ta en son yapılan Formula 1 yarışı 2011 yılında Sebastian Vettel galibiyeti ile sonuçlanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler