Formula 1 pilotundan flaş açıklama: "Küfür etmemek çok zor"

29.09.2024 - 11:20 | Son Güncellenme: 29.09.2024 - 11:27

Sauber F1 takım pilotu Valtteri Bottas, yarış esnasında küfürlü kelimeler kullanmamanın çok zor olduğunu ifade etti.

Formula 1 pilotundan flaş açıklama: "Küfür etmemek çok zor"

AJANSSPOR - HABER

Max Verstappen, Singapur Grand Prix'i öncesindeki basın toplantısında küfürlü konuştuğu için FIA'dan ceza aldı. Hollandalı pilot, "Böyle ağır bir ceza bana Formula 1'deki geleceğimi sorgulatır" dedi. Tüm bu gelişmeler sonrası geçmişte telsizde pek çok küfür eden Bottas da polemiğe dahil oldu.

"Sonuçta biz de insanız"

FIA, Verstappen'e Singapur GP'nin basın toplantısında 's****' kelimesini kullandığı için kamu hizmeti cezası vermişti. Bu karar, griddeki pilotların hoşuna gitmedi. Bottas, RacingNews365 tarafından kendisine küfürle ilgili görüşü sorulduğunda, "Bu zor bir durum. Pilotlar davranışlarıyla örnek olmalılar ama sonuçta biz de insanız ve hayatımız boyunca yarış pistlerinde büyüdük." dedi.

"Normalde insanlar bunları hakaret olarak algılamıyor"

Bu konuyu gündemde tutacaklarını ifade eden Bottas, "Kullandığımız, kullanmaya alıştığımız bazı yaygın kelimeler var ve normalde insanlar bunları hakaret olarak algılamıyor. Eğer bu sizin alışkanlığınızsa bunu düzeltmek zordur ama sanırım buna alışmamız gerekiyor. Şüphesiz bu konu hakkında konuşacağız ve neler olacağını göreceğiz."

İlgini Çekebilir
Formula 1'de şampiyonluk yarışı alev aldı! Verstappen, Norris...
Habere Git

Bottas'ın geleceği henüz belli değil

Öte yandan Audi 2025 F1 sezonu için Sauber'de Nico Hulkenberg'in yanına kimin geleceğine henüz karar vermedi. Bottas'ın bir yıllık bir anlaşmayla da olsa gelecek yıl koltuğa oturmak için önde gelen aday olduğu bildiriliyor.

Bottas'ın bu sezonki performansı

Bottas, F1 pilotlar şampiyonasında son sırada yer alıyor ve bu yıl henüz puan alamadı.

Senin için hazırladığımız haberler