Formula 1 takımı Aston Martin satılacak mı? Lawrence Stroll'den yanıt

18.12.2023 - 22:12 | Son Güncellenme: 18.12.2023 - 22:14

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in satılacağına dair spekülasyonlar çıktı. Aston Martin Formula 1 takımı sahibi Lawrence Stroll iddialara yanıt verdi. İşte detaylar

Formula 1 takımı Aston Martin satılacak mı? Lawrence Stroll'den yanıt

AJANSSPOR-HABER

Formula 1 takımlarından Aston Martin'in satılacağı yönündeki iddialara Lawrence Stroll cevap verdi. Ünlü iş insanı Stroll, bu iddialarla ilgili New York Times'a konuştu. 64 yaşındaki patron, "Çok uzun bir süre için bu takımın çoğunluk hissedarı olmamak gibi bir niyetim yok" şeklinde yanıt verdi. Aston Martin'in takım patronu, "Bu gerçeklikten uzak. Aynı şey otomobil şirketi için de geçerli" açıklamasında bulundu.

"Hiçbir yere gitmiyorum"

Lawrence Stroll, Aston Martin'in başında olmaya devam edeceğini ve hiçbir yere gitmeyeceğini şu sözlerle açıkladı: "Hiçbir yere gitmiyorum. Bu işleri uzun yıllar boyunca yürütmeyi planlıyorum. Her ikisinde de yolculuğun başındayım"

"Eğer işi bırakmak üzereyseniz..."

Aston Martin'in sahibi ve Aston Martin pilotu Lance Stroll'ün babası olan Kanadalı Lawrence Stoll, "Eğer işi bırakmak üzereyseniz, 100 milyonlarca pound harcayıp, en büyük yeni Formula 1 kampüsünü inşa etmez ve en iyi 400 çalışanı işse almazsınız" diyerek takımın satılması ile ilgili iddiaları yalanladı.

Lance Stroll'ün bu sezonki performansı

Aston Martin takım sahibi Lawrence Stroll'ün oğlu Lance Stroll, 2023 Formula 1 sezonunda 74 puan toplamayı başardı. Çıktığı  21 yarışta, 4 kez DNF (Yarış Dışı) olan Stroll, bu sezonki en iyi yarışını Avustralya Gran Prix'sinde sergiledi. Kanadalı pilot, Avustralya'da 4'üncü olarak 12 puanı hanesine yazdırdı. Pilotlar sıralamasında 10'uncu sırada yer alan 25 yaşındaki pilot, bu sezon podyuma çıkma başarısı gösteremedi.

Fernando Alonso'nun performansı

Aston Martin takımının bir başka pilotu olan Fernando Alonso, 41 yaşında olmasına rağmen bu sezon güçlü bir performans ortaya koydu. İspanyol pilot, 2023 Formula 1 sezonunda ilk 5 yarışının 4'ünde podyumda yer aldı. Bu sezon toplamda 8 kez podyumda yer aldı. Alonso'nun bu sezonki en iyi derecesi, Monako, Kanada ve Hollanda Grand Prix'lerinde elde ettiği 2'ncilikti. Usta pilot bu sezon 206 puan topladı ve pilotlar sıralamasını 4'üncü sırada tamamladı.

Aston Martin'in 2023 sezonu nasıl geçti?

Aston Martin takımı, 9 yarış üst üste çift haneli puanı hanesine yazdırmayı başardı. Ayrıca bu sezon sadece 2 yarışta puan kazanamadılar. O yarışlar ise; Singapur ve Meksika Grand Prix'leri oldu. Avustralya Grand Prix'sinde 27 puan toplayan Aston Martin, 2023 sezonunda kendilerinin en iyi puanını kazandı. Takım topladığı 280 puanla, markalar sıralamasını 5'inci sırada tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler