Formula 1'de bayraklar ne anlama gelir? Tek tek bayrakların anlamı...

14.11.2020 - 23:37 | Son Güncellenme: 14.11.2020 - 23:43

Formula 1'de bayraklar ne anlama gelir? F1 heyecanı 9 yıl aradan sonra Türkiye'ye döndü. Sıralama turlarında da kalkan kırmızı bayrak sonrası Formula 1 bayrakları ne anlama gelir bayrakların anlamları gibi sorular merak konusu oldu. Sarı, kırmızı ve siyah gibi pek çok bayrak farklı anlamlara geliyor. İşte Formula 1'de bayrakların anlamı...

Formula 1'de bayraklar ne anlama gelir? Tek tek bayrakların anlamı...

Formula 1’de bayraklar ne anlama geliyor? 9 yıl aradan sonra düzenlenen Türkiye - İstanbul GP’de sıralama turlarında kırmızı bayrak kaldırılmıştı. Bu gelişme üzerine Formula 1 bayraklar ne anlama gelir, bayrakların anlamı gibi araştırmalar da başladı.

İşte detaylar...

Formula 1'de yarış esnasında kontrolü sağlamak için en temel iletişim aracı bayraklardır. Bunlar kırmızı,mavi,beyaz,siyah,sarı,yeşil ve damalı bayraktır.Haydi şimdi bu bayrakları tanıyalım.

Damalı bayrak: Yarışın sona erdiğini belirtir. İlk 3 araca sallanan bu bayrağı sadece yarış direktörü veya onun tayin edeceği kişi kullanabilir.

Sarı bayrak: Pistte tehlike var anlamına gelir. Pilot için bir tane sallanan bayrak “yavaşla”, iki tane sallanan ise “Her an durmaya hazır ol” anlamındadır.

Kırmızı bayrak: Pistte bu bayrak görüldüğünde, yarış pilotlarının yavaş bir şekilde pite dönmek zorunluluğu vardır. Kırmuzı bayrak yarışın durdurulduğunu belirtir ve kazanın meydana gelmiş olma ihtimali veya yarışın devam etmesinin tehlikeli olduğunu anlatır.

Yeşil bayrak: Daha önce gösterilen herhangi bir renkteki işaret bayrağının artık devre dışı kaldığını belirttir.

Mavi bayrak: Hem tur bindirilen, hem de yarışan araçlara gösterilir. Tur bindirilecek aracın arkadan gelen araca yol vermesi şarttır.

Beyaz bayrak: Pistte yavaş hareket eden bir aracın olduğunu belirtir.

Siyah bayrak: Diskalifiye durumunu belirtir. Araç numarası gösterilerek ile birlikte kullanılır.

Sarı-kırmızı çizgili bayrak: Pistin çok kaygan olduğunu belirtir.

Siyah-beyaz bayrak: Etik olmayan bir davranış yapıldığını belirtir. Araç numarasıyla birlikte kullanılır ve diskalifiyeden önceki uyarıdır.

Ortası turuncu siyah-bayrak: Aracın mekanik bir problemi olduğunu ve hemen pit alanına girmesi gerektiğini anlatır.

Senin için hazırladığımız haberler