Formula 1 Haberleri | Visa Cash App RB F1, Daniel Ricciardo'nun ayrılığını açıkladı

26.09.2024 - 19:40 | Son Güncellenme: 26.09.2024 - 19:43

Formula 1 takımlarından Visa Cash App RB F1, Daniel Ricciardo'nun sezonun geri kalanında takımla birlikte olmayacağını duyurdu. İşte detaylar...

Formula 1 Haberleri | Visa Cash App RB F1, Daniel Ricciardo'nun ayrılığını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Visa Cash App RB F1 Takımı, Daniel Ricciardo'nun sezonun geri kalanında takımda yarışmayacağını resmen açıkladı.

Tsunoda’nın 10 puan gerisinde kalmıştı

Sezon boyunca Visa Cash App RB (VCARB) ile mücadele eden Avustralyalı pilot, yalnızca 12 puan toplamış ve takım arkadaşı Yuki Tsunoda’nın 10 puan gerisinde kalmıştı.

Lawson, Ricciardo'nun koltuğuna oturacak

Takımdan yapılan açıklamaya göre Ricciardo’nun koltuğunu, sıradaki Amerika Birleşik Devletleri Grand Prix'si ile birlikte Red Bull yedek pilotu Liam Lawson devralacak.

Mekies: "Onu özleyeceğiz"

Visa Cash App RB Takım Patronu Laurent Mekies, Daniel Ricciardo'ya veda ederken şunları söyledi: "VCARB'deki herkes Daniel'e son iki sezon boyunca yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyor. Takıma çok fazla deneyim ve yetenek getirdi ve harika bir tutumla herkesin gelişmesine katkı sağladı. Daniel, pistte ve pist dışında gerçek bir centilmendi ve her zaman yüzünde bir gülümseme vardı. Onu özleyeceğiz. Her zaman Red Bull ailesinde özel bir yere sahip olacak.''

Daniel Ricciardo'nun perfomansı

Daniel Ricciardo, 2022 sezonunun sonunda McLaren'dan ayrıldıktan sonra, Red Bull'un yedek pilotu olarak kısa bir süre geçirdi. Ardından 2023 Temmuz'unda VCARB ile yarış koltuğuna geri döndü. Ancak, geri dönüşünden bu yana 22 yarışta sadece dört kez puan almayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler