Formula 1'de motorlar ateşlendi! En hızlısı Ferrari’den Charles Leclerc

23.02.2022 - 18:50 | Son Güncellenme: 23.02.2022 - 19:48

Formula 1'de 2022 sezonunun başlamasına az bir zaman kala ilk test sürüşleri Barcelona’da başladı. Sabah seansının en hızlısı Ferrari’den Charles Leclerc oldu.

Formula 1'de motorlar ateşlendi! En hızlısı Ferrari’den Charles Leclerc

AJANSSPOR - HABER

Formula 1’in 2022 sezonundan önce bütün takımlar bireysel araç tanıtımlarını ve lansmanlarını gerçekleştirmişti. Bugün yeni sezon öncesi ilk test sürüşü Barcelona’da düzenlendi. Üç gün boyunca sürecek olan test yarışının ilk gününde sabah seansının en hızlısı Ferrari’den Charles Leclerc olurken, ikinci sırada Mc Laren’dan L. Norris ve üçüncü sırada da Mercedes’ten G. Russel yer aldı.

Verstappen altıncı oldu

Test sürüşlerinin ilk gününde 7 kez dünya şampiyonluğu yaşamış Hamilton, sabah seansını dışarıdan izlerken son şampiyon Red Bull pilotu Verstappen en hızlı altıncı araç oldu. 

Lewis Hamilton geri döndü

Lewis Hamilton’ın geçtiğimiz yıl 8. şampiyonluğuna ulaşmasına çok yaklaşmışken, Max Verstappen son turda mutlu sona ulaşan taraf olmuştu. Bu şampiyonluk pek çok tartışmayı da beraberinde getirmiş ve yarış direktörü Micheal Masi uzun süren soruşturmanın ardından görevinden alınmıştı. Hamilton’ın bu yarıştan sonra sporu bırakacağına yönelik pek çok spekülasyon oluştu. Fakat Mercedes pilotu geri döndü ve yarın direksiyon başına geçecek.

Hamilton: "Yaptığım işi çok seviyorum, bu bir ayrıcalık"

Mercedes pilotu Hamilton, “Hiçbir zaman F1’i bırakacağımı söylemedim. Yaptığım işi çok seviyorum ve bu kalabalık insan grubuyla çalışmanın çok büyük bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Bu takımdayken bir ailenin parçası gibi hissediyordusunuz. Benim için zor geçen bir zamandı fakat geri döndüm. Ailemle birlikte harika anılar yaşadığım takımımda yeni sezona başlıyorum. Yeni sezonda Toto ve George ile çalışmaya ve kazanmaya çabalayacağız.” dedi.

Formula 1’in yeni sezonu ne zaman başlayacak?

Formula 1’in ikinci test sürüşü 11-13 Mart’ta Bahreyn’de gerçekleşecek. Bu yarış Barcelona testinin aksine F1 TV’den canlı olarak yayınlanacak. 2022 sezonu ise resmi olarak 20 Mart tarihinde Bahreyn Grand Prix’i ile başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler