Formula 1'de son turda şampiyon olan Verstappen, o anları anlattı

13.12.2021 - 18:11 | Son Güncellenme: 13.12.2021 - 20:00

Formula 1’de 2021 sezonunun şampiyonu son yarışta Max Verstappen oldu. Hollandalı son turda kazandığı şampiyonluğun perde arkasını anlattı

Formula 1'de son turda şampiyon olan Verstappen, o anları anlattı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 22. Ve son yarışı olan Abu Dabi'de kazanan Max Verstappen oldu! 57. turda güvenlik aracının çekilmesiyle birlikte son turda Lewis Hamilton'ı geçen Verstappen liderliğini korudu ve kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu kazandı.

Yakın tarihin en çekişmeli sezonlarından birinde Verstappen, Sürücüler Şampiyonasını kazanan ilk Hollandalı sürücü oldu ve Hamilton'ın art arda yedi şampiyonluk galibiyet serisine son verdi. Hamilton ise tarihe geçeceği 8. şampiyonluk sevincini tadamadı.

Verstappen, son turda sağ bacağına kramp girdiğini açıkladı

Nefes nefese geçen yarışın son turu müthiş bir çekişmeye sahne olurken Verstappen, zaferi kazandığı kritik anda sağ bacağına kramp girdiğini açıkladı. 

Şampiyonluk zaferinin ardından konuşan Verstappen, son turda ayağına giren kramp sonrası çektiği acıları şu sözlerle ifade etti:

 

"Beni oldukça zorladı"

 

"Bacağımda büyük bir kramp vardı, bu yüzden gaza bastığım ayağımda harekete geçtiğimde büyük bir kramp yaşadım. Aslında 5. virajda gazdan çıkabilmem için bir fren bölgesinin olması beni mutlu etti. Sonra tabii ki öndeydim ve sonra tüm düzlükte, kaslarınızda büyük bir kramp var, tıpkı kenetlenmek ve daha da kötüleşmek gibi. Daha önce yaşadım ama tabi ki başıma gelmesi beni oldukça zorladı. Ama bu işi yapıyorsanız, tüm zorluklarla mücadele etmeyi öğrenmelisiniz."

Abu Dhabi GP'nin son turunda neler yaşanmıştı?

Yarış boyunca Verstappen'in önünde olan Hamilton için 53. turda  Latifi’nin duvara çarpması ve güvenlik aracı gelmesiyle işler tamamen tersine döndü. Hamilton pite girmedi ve Verstappen pite girerek taze lastiklerini taktı. Öte yandan Hamilton’un uzun küfürlü sesli mesajı yayına yansıdı. Hamilton pite girme riskini alamadı ve eski lastikleriyle yarışa devam etti. Güvenlik aracının son turda pisti terk etmesiyle yarış yeniden başladı. Lastikleri bitmek üzere olan Lewis Hamilton Max Verstappen'e direnemedi ve son turda Hamilton'u geçerek Formula 1'in yeni şampiyonu oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler