Formula 1'de sıcak gelişme! F1 pilotu Sargeant, sezon bitmeden kovuldu

27.08.2024 - 19:12 | Son Güncellenme: 27.08.2024 - 19:46

Son dakika Formula 1 haberleri... Williams, Logan Sargeant ile yollarını ayırırken, yerine Franco Colapinto'yu geçirme kararı aldı.

Formula 1'de sıcak gelişme! F1 pilotu Sargeant, sezon bitmeden kovuldu

AJANSSPOR - HABER

2025 Formula 1 sezonu için sürücü kadrosu netleşmeye devam ediyor. Son olarak Williams F1 Takımı'nda Logan Sargeant koltuğunu kaybetti. Grove merkezli takım, sezonun geri kalanı için Arjantinli pilot Franco Colapinto ile yola devam edecek.

Logan Sargeant'ın hataları, sonunu getirdi

Logan Sargeant, yaptığı hatalar ve karıştığı kazalar sonrası Hollanda GP'nin ardından resmi olarak takımdan gönderildi. Amerikalı sürücünün yerine Franco Colapinto geçecek.

Williams: "Sezonun kalan kısmında puan almak için Sargeant'la yollarımızı ayırmalıydık"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Williams patronu James Vowles, şu ifadeleri kullandı:

“Sezon ortasında sürücü değiştirmek hafife aldığımız bir karar değil fakat sezonun geri kalanında puan kazanmak için en iyi şansın bu olduğuna inanıyoruz. Logan yetenekli bir sürücü ve yarış kariyerine devam etmesi için onu destekleyeceğiz. Franco'nun büyük bir hız ve potansiyele sahip olduğunu biliyorum. Formula 1'de neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Hollanda GP'de aracı yanmıştı

Amerikalı sürücü Logan Sargeant, Zandvoort Pisti'nde geçirdiği kazada bariyerlere çarparak aracını yakmıştı. Williams takımının genç sürücüsü Logan Sargeant, alevlerden son anda kurtuldu.

Senin için hazırladığımız haberler