Fransa Mahkemesi'nde son karar! Küme düşmeyecekler...

09.06.2020 - 17:30 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 17:32

Fransa Mahkemesi'nde son karar! Küme düşmeyecekler...

Fransa'da ligler, koronavirüs salgını sebebiyle bitirilmiş; Paris Saint-Germain şampiyon olmuştu. Ligdeki diğer ekiplerden Toulouse ve Amiens ise küme düşürülen takımlar arasındaydı.

Fransa Ulusal Mahkemesi, iptal edildiği için Ligue 1’den küme düşürülen Toulouse ve Amiens'ın taleplerini haklı bularak, iki takımın küme düşürülmemesine karar verdi.

Mahkeme, Fransa Futbol Federasyonu'ndan 2020-21 sezonu için lig formatını gözden geçirmesini talep etti. 

Öte yandan mahkeme, iptal edilen Fransa Ligue 1'in kaldığı yerden başlamasını talep eden Lyon'un itirazını ise reddetti ve ligi tescil etti

 

CAS Hakemi Emin Özkurt, Fransız yargısının aldığı bu kararın çıkabileceğini daha önce Ajansspor Youtube yayınında dile getirdiğini hatırlattı.

Özkurt, "Emin Özkurt: Fransa Hükumetinin aldığı aceleci kararın sakıncalarından Ajansspor yayınında bahsetmiştik. Nitekim mahkemenin aldığı bu karar alınan kararın sakıncasını ortaya koydu. Lig 1 şimdi hükumetin verdiği yasak kararının yarattığı problemleri gidermek zorunda. Fransa'da sistem genel mahkemelerin spora müdahale edebilmesine olanak sağlıyor. Ancak Türkiye'de bu mümkün değil. Genel mahkemeler sporda alınan kararlara müdahale edemiyor ve itirazlar spor hukuku içinde çözümlenmek zorunda" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler