Fransız basınından Burak Yılmaz’a: Çaresiz Yılmaz

22.03.2021 - 12:45 | Son Güncellenme: 22.03.2021 - 12:53

Fransa Ligue 1 haberleri… Fransa Ligue 1’in 30.haftasında sahasında Nimes Olympique’ye 2-1 mağlup olan Lille OSC, liderliği Paris Saint Germain’e bıraktı. Takım olarak bekleneni veremeyen Lille OSC, Fransız basını tarafından eleştirilirken, Milli oyuncu Burak Yılmaz, bu eleştirilerden en çok nasibini alan futbolcu oldu. Haftanın kaybedeni olarak belirtilen deneyimli yıldıza, ‘Çaresiz Yılmaz’ ifadesi kullanıldı. İşte detaylar…

Fransız basınından Burak Yılmaz’a: Çaresiz Yılmaz

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Fransa Ligue 1’in 30.haftasında, dün TSİ 19:00’da Lille OSC , evinde Nimes Olympique’yi ağırladı. Sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Nimes ekibi oldu ve Lille takımı liderlik koltuğunu Paris Saint Germain’e kaptırdı.

France Football dergisi, Lille OSC’de uzun süren sakatlığı sonrası sahalara dönen Burak Yılmaz’ı haftanın kaybedeni olarak belirledi.

"Çaresiz Yılmaz"

Dergide, Burak Yılmaz’dan 'Çaresiz Yılmaz' olarak bahsedilirken, Milli yıldızın son olarak 9 Ocak'ta oynanan ve Lille’in 1-0’lık galibiyeti ile sona eren Nimes Olympique maçının golünü attığı ifade edilirken, 2,5 ay sonra sahalara dönen tecrübeli futbolcunun bu sefer beklentilerin altında kaldığı belirtildi.

Aynı haberde, bu sezon dokuz gole imza atan milli oyuncunun elde ettiği pozisyonları golle çeviremediği ve 57. dakikada filelere gönderdiği topun ofsayt olması sebebiyle takımını hüsrana uğrattığı öne sürüldü.

Milli yıldızlarımız Nimes maçında kaç dakika oynadı?

Lille ekibinde Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Burak 90, Zeki de 76 dakika sahada kaldı. Yusuf Yazıcı ise 65. dakikada oyuna dahil oldu.

Burak Yılmaz'ın Lille OSC istatistikleri

Bu sezon Lille OSC formasıyla tüm kulvarlarda 25 maça çıkan 35 yaşındaki deneyimli golcü, bu maçlarda 11 gol atarken, 4 de asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler