Frutti Extra Bursaspor'un finaldeki rakibi Virtus Bologna'yı tanıyalım

05.05.2022 - 14:36 | Son Güncellenme: 05.05.2022 - 15:14

EuroCup'ta finale yükselen Frutti Extra Bursaspor'un rakibi, Valencia Basket'i mağlup eden İtalyan kulüp Virtus Bologna oldu. Virtus Bologna ile ilgili detaylar haberimizde...

Frutti Extra Bursaspor'un finaldeki rakibi Virtus Bologna'yı tanıyalım

EuroCup yarı finalinde Virtus Segafredo Bologna, Valencia Basket'i 83-73 mağlup etti ve Frutti Extra Bursaspor'un finaldeki rakibi oldu.

İtalyan takımı Virtus Segafredo Bologna, Frutti Extra Bursaspor ile 11 Mayıs'ta finalde karşılaşacak.

Frutti Extra Bursaspor, deplasmanda MoraBanc Andorra'yı 17 sayı farkla 85-68 yenerek adını finale yazdırmıştı.

Bursaspor ile Virtus normal sezonda iki kez karşılaştı

EuroCup’ın şampiyonluk adaylarından olan Virtus Bologna ise normal sezonda Bursaspor ile aynı grupta yer alırken grubu 4. sırada tamamlamıştı. İtalyan ekibi bir üst turda Lietkabelis Panevezys elerken çeyrek finalde de ULM’u mağlup ederek yarı finale yükselmişti.

İki ekibin normal sezonda oynadığı karşılaşmalarda Bursaspor rakibine sahasında 83-101’lik skorla mağlup olurken deplasmanda ise 98-94’lük skorla sahadan mağlup ayrılmıştı.

Dünyaca ünlü yıldızları var

Furitti Extra Bursaspor'un EuroCup'taki rakibi olan Virtus kadrosunda bir çok önemli yıldızı barındırıyor. 

 

Milos Teodosic

35 yaşındaki deneyimli oyun kurucu Milos Teodosic 8,2 asist ortalamasıyla EuroCup'ta en çok asist yapan oyuncu durumunda. Sırp oyuncu kariyerinde Olimpiakos, CSKA Moskova ve Los Angeles Clippers formaları giydi. Olimpiakos formasıyla 2009-2010 sezonunda Euroleague şampiyonluğu yaşayan Teodosic, o sezon Euroleague'in MVP'si seçildi. Tecrübeli yıldız bu sezon EuroCup'ta 8.2 asist, 2.1 ribaunt ve 10.9 sayı ortalamalarıyla takımının sürükleyen oyuncu durumunda.

İlgini Çekebilir
Frutti Extra Bursaspor'a coşkulu karşılama
Habere Git

Marco Belinelli

Virtus Bologna'nın en güvendiği ellerden birisi ise NBA'de uzun yıllar başarıyla forma giyen İtalyan skorer Marco Belinelli. Kariyerinin büyük bölümünde NBA'de 9 takımın formasını giyen 36 yaşındaki basketbolcu, bu sezon EuroCup'ta 11,7 sayı ve 2,5 asist ortalamalarıyla takımın skor gücüne önemli katkı sağlıyor.

 

Tornike Shengelia

İtalyan ekibinin NBA deneyimi olan oyuncularından Gürcü forvet Tornike Shengelia takımın önemli isimlerinden biri... 30 yaşındaki oyuncu NBA takımlarından Chicago Bulls ve Brooklyn Nets formalarını terletirken, Avrupa'da Valencia, Baskonia ve CSKA Moskova'da oynadı. CSKA'dan ayrılarak sezon ortasında Virtus'a gelen Tornike Shengelia bu sezon EuroCup'ta 5.3 ribaunt, 3,7 asist, 8.6 sayı ortalamalarıyla mücadele etti.

Mouhammadou Jaiteh

Virtus Bologna'nın EuroCup'taki sayı ve ribaunt lideri olan oyuncusu olan 27 yaşındaki Fransız pivot Mouhammadou Jaiteh, ülkemizde Gaziantep Basketbol forması da giymişti. Jaiteh bu sezon EuroCup'ta 12.8 sayı, 7.5 ribaunt ortalamalarıyla mücade ediyor.

 

Daniel Hackett

Virtus Bologna'nın bir başka önemli oyuncusu ise Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahalesi sonrası Tornike Shengelia gibi dağılan CSKA Moskova'dan ayrılarak İtalya'ya dönen Daniel Hackett. ABD'de asıllı İtalyan basketbolcu maç başına 8,2 sayı, 3,1 ribaunt ve 1,5 asistlik ortalamayla oynuyor.

Efsane koç Sergio Scariolo çalıştırıyor

Virtus Bologna'yı 61 yaşındaki Avrupa basketbolunun en önemli koçlarından biri olan Sergio Scariolo çalıştırıyor. Aynı zamanda İspanya Milli Takımı'nın da baş antrenörü olan ve 2019 yılında Dünya, 2009, 2011 ve 2015 yıllarında Avrupa Basketbol Şampiyonalarında altın madalya kazanan İtalyan koç, yardımcı antrenör olarak görev aldığı Toronto Raptors ile 2019 yılında NBA şampiyonluğu yaşadı. Scariolo iki kez İspanya Ligi bir kez de İtalya Ligi'nde şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Senin için hazırladığımız haberler