"Futbol artık Basketbol gibi oynanıyor"

13.09.2017 - 12:06 | Son Güncellenme: 13.09.2017 - 12:06

"Futbol artık Basketbol gibi oynanıyor"

AJANSSPOR - Türkiye’nin spor ekranı S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemdeki konular değerlendirildi. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda Radyospor’un sevilen programcısı Hasan Bek çarpıcı ifadeler kullandı.

"Beşiktaş her maçı kazanmak için oynuyor"

"Beşiktaş kimle oynarsa oynasın her gittiği maçı kazanmak için oynayan bir takım. Quaresma ligde ayrı oynuyor, Avrupa kupalarında ayrı oynuyor. Talisca ve Quaresma’nın savunmaya gelip yardım ettiğini görüyoruz bu tip maçlarda"

"Fenerbahçe olsa mesela orta saha için kimi koyarsan koy daha iyi oynar. Mehmet Topal, Ozan hatta Josef’ten daha iyi oynayacaktır gelen oyuncu. Beşiktaş’ta öyle bir durum yok. Beşiktaş’ın oynayan bir orta sahası var. Medel için acele edecek bir durum yok."

"Negredo oynayacak ve göreceğiz. Bugün kadar gelenler %100 performans gösterdiler. Mario Gomez, Demba Ba gibi"

"Taşkınlıkların bedeli çok ağır oluyor"

"Türk takımlarının Avrupa’da çok oynamasını istemiyorlar. Braga-Fenerbahçe ve D.Kiev-Beşiktaş maçlarında gördük. Avrupa’da üst düzey maçlar oynamasını istemiyorlar. O yüzden Beşiktaş kulübü haklı. Taşkınlıkların bedeli çok ağır oluyor. Artık yeni UEFA Başkanı Ceferin ile iyi ilişkileri var. Eski yönetimler değişti. Servet Yardımcı'nın orada olması önemli fakat hala sıkıntılar oluyor. Türk seyirciler bir hareket yapınca hemen cezalandırıyorlar."

"Şanslar %50-%50"

"Geçen sezonki gruptan daha şanslı bir grupta Beşiktaş. Hocanın o günkü formu, takımın o günkü formu ayrıca hakem kararları önemli. Porto maçı özelinde Aboubakar’ın olmaması büyük bir şans. Bana göre şanslar %50-%50"

Şampiyonlar Ligi maçları hakkında

Benfica-CSKA Moskova: "Maç tamamen Benfica’nın elinde geçti ancak tesadüfen kaybetti. Geçenin en büyük sürprizi CSKA Moskova'nın kazanması oldu. United takımında Lukaku inanılmaz bir forvet. Uzun zamandır Manchester United yoktu artık Mourinho takımı buraya hazırlıyor."

B.Münih-Anderlecht: "Robben-Ribery artık modası geçmiş durumda. Alman takımlarına baktığında Süper Lig takımlarından daha iyi ekipler yok lig genelinde. Buradaki rekabetin azlığı Bayern ve B.Dortmund’un gücünü azaltıyor."

Celtic-PSG: "PSG rakip alanda inanılmaz çoğalıyor. Bu senenin en keyif veren takımı olacak. 20 üzerinde gol attılar sürekli hücum düşünüyorlar. Beş hücumcu ile kendi liginden de böyle oynuyorlar"

Roma-A.Madrid: "Madrid kentinde Atletico taraftarı olmak zor bir şey. Final oynamak istiyorlar Real Madrid çıkıyor, yarı final yine Real Madrid. Bu maçta Atletico daha çok pozisyon yakalayan taraftı. Kazanacağı bir maçı berabere bitirdi."

Barcelona-Juventus: "İki tane Şampiyonlar Ligi finali kaybetmiş hocanın artık geçmiş emekleri için teşekkür edilip yerine yeni bir hoca ile devam edilmesi lazım. Yeni bir özgüvenle takımın devam etmesi lazım."

Olympiakos-S.Lizbon: "Olympiakos eski gücünde değil. Emenike son 25 dakika oynadı. Son anlarda maç 3-2 oldu ama ev sahibi takım adına goller son dakikada geldi. Aslında maç çekişmeli değildi. Deplasman takımı öndeydi"

"Konyaspor Aykut Kocaman’a yaramamış"

"Aykut Kocaman Konya’ya yaramıştı takım başarılı oldu.Fakat Konyaspor Aykut Kocaman’a yaramamış. UEFA Avrupa Ligi’nde teknik direktör nedeniyle elenmiş, ligde beş puan geriye düşmüş bir takım Fenerbahçe, fakat bu durumda çıkaracak tek isim yine Aykut Kocaman."

"10.haftada sonra bu takım iyi oynayacak. Mehmet Ekici ve Alper takıma katılınca olacak. Hocanın inatçı bir micazı var ama artık dünya hızlı karar alma dünyası. Bak dün ünlü bir telefona markasının lansmanı yapıldı artık o dünya yok değişiyor. Artık Dünya çok farklı. Bugün diyoruzki Ancelotti Bayern’e Şampiyonlar Ligi'ni getiremez."

"Hocanın artık 4-4-2 yada ofansif futbola dönmezse önceki yüzyılda kaldı diyeceğiz. Trabzonspor maçında 2-1’den 2-2’ye yada M.Başakşehir maçında 2-0’dan 2-2’ye getiren taraftardır. Puan farkı 10-15 olursa bu sezonu da kaçırırsın. Bu oyun sisteminde Ozan-Mehmet Topal-Josef’e ihtiyacın yok. Kontrollü oyun diye bir oyun yok."

"Basketbol deyimleri artık futbola geçti. Ribaunt yada hızlı hücumlar konuşuluyor. Futbol artık Basketbol gibi oynanıyor."

"Neto iyi transfer"

"Neto iki ayağını kullanabiliyor. Doğrudan topu ileri atabiliyor. Bence iyi bir stoper transferi yaptı. fenerbahçe'nin o bölgedeki sorunu Kjaer'in ayrılışı sonrası eksiğini kapatır"

"Selçuk İnan bu takımın önemli isimlerinden biri"

"Galatasaray daha önce Burak Yılmaz’ı kaybetti. Gözü kapalı her sezon 15 gol atan bir oyuncuydu. Avrupa kupalarında da  gol atan bir isimdi. Senin yerine hemen böyle bir oyuncu bulabilmen mümkün değil. Oyuncu küstü ve gitti. Galatasaray bu oyuncuyu kaybetti. Şimdi aynı durum Selçuk İnan için geçerli. Sneijder’in gelmesi ile topu ondan alıp Sneijder'e verdiler. Selçuk İnan bu takımın önemli isimlerinden biri."

"Selçuk İnan bugün Trabzonspor’a da gitse başka takıma da gitse faydalı olur. Sadece küskünlüğünü geçirmek lazım"

"Sosa katkı verir"

"Futbol çok sofistike, çok karışık bir oyun değil. Kendi saha avantajı ile oynuyorsan tüm imkanlarını kullanırsın. Barcelona'nın üç puan gerisinde iken Real Madrid 10 kişi kalmıştı ve 2-1 mağlup durumdaydı. Zidane stoperini çıkardı forvet aldı. Futbol böyle bir oyun. Bekle artık stoper al ile olmuyor. Ersun Yanal’ın geçen sezonun kadrosu sıkıntılı idi. Önceki sezondan gelen bir enkaz vardı. Fenerbahçe maçındaki Trabzonspor 'taş gibi' bir takımdı ancak beyin yoktu. Sosa geldi şimdi, imza attı ertesi gün maça çıktı. Oynadı ve iyi katkı verdi çünkü iyi oyuncu."

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler