'Futbolcu olduğuna ikna ettiği' oyuncu Sergen Yalçın'ı üzdü

21.03.2021 - 23:18 | Son Güncellenme: 21.03.2021 - 23:31

Ozan Tufan, Beşiktaş - Fenerbahçe derbi maçında attığı gol ile siyah - beyazlılara karşı bu sezonki gol sayısını 3'e çıkardı. Takımına 1 puanı getiren Tufan, bir dönem Sergen Yalçın ile birlikte Alanyaspor'da çalışmıştı.

'Futbolcu olduğuna ikna ettiği' oyuncu Sergen Yalçın'ı üzdü

Deniz ŞEN - AJANSSPOR

Süper Lig’in 31. haftasındaki kritik derbide Beşiktaş ve Fenerbahçe, Dolmabahçe’de 1-1 berabere kaldı. Siyah - beyazlılar, karşılaşmanın 48. dakikasında 1-0 öne geçse bile oyuna 74. dakikada dahil olan Ozan Tufan, maçın kaderini değiştirdi.

 

Şut değil, adeta füze yolladı

25 yaşındaki futbolcu, maçın 89. dakikasında ceza sahası yayından şık bir vuruşla topu köşeden üst ağlara gönderdi ve skoru 1-1’ getirdi. Ozan’ın vurduğu bu şutta top, 109 km/s hıza ulaştı. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın skorunu da tayin etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada 3 puanı hak ettiklerini söylese bile, bir dönem Alanyaspor’da beraber çalıştıkları ve Yalçın’ın adeta futbola geri döndürdüğü Ozan Tufan buna izin vermedi. 

 

'Ozan'ı tekrar futbolcu olduğuna biraz daha ikna etmeye çalışıyoruz'

2018-2019 sezonunda Fenerbahçe, kadro dışı bıraktığı Ozan Tufan’ı 6 aylığına Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Alanyaspor’a gönderdi. Yalçın, o dönem düzenlediği bir basın toplantısında milli futbolcu ile ilgili olarak "Ozan Tufan 13 aydır futbol oynamamış. Dışarıda kalmış bir futbolcuydu. Onu tekrar bu oyuna adapte etmeye çalışıyoruz. Ozan'ı tekrar futbolcu olduğuna biraz daha ikna etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

O dönem Ozan Tufan, Akdeniz ekibinde 19 maç oynayarak bir çıkış yakalamış ve yeniden Fenerbahçe’nin yolunu tutmuştu. 

 

"Zor zamanlarımda yanımda olduğunuz için…"

Fenerbahçe’ye geri döndükten sonra Ozan Tufan da Sergen Yalçın ile ilgili bir paylaşım yapmıştı. Tufan, Tufan, Sergen Yalçın'ın 48. yaş doğum günü için paylaştığı mesajda, "Zor zamanlarımda yanımda olduğunuz için teşekkür ederim, iyi ki doğdunuz hocam" ifadelerine yer vermişti. 

Tufan, aynı zamanda bir paylaşım daha yapmış ve Sergen Yalçın’ın ‘Ozan'ı tekrar futbolcu olduğuna biraz daha ikna etmeye çalışıyoruz’ sözlerine ithafen ‘Hatırlattı’ mesajını düşmüştü.

 

5 golünün 3’ü Beşiktaş ağlarına

25 yaşındaki oyuncu, ligdeki 5 golünün 3’ünü ‘Bana futbolu hatırlattı’ dediği Sergen Yalçın’ın ekibine karşı attı. Tufan, sezonun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan ve 4-3 kaybettikleri Beşiktaş maçında 2 gol birden atmıştı. Milli futbolcu, dün akşam oynanan derbide de attığı gol ile takımına 1 puanı getirdi. 

Ozan Tufan bu sezon Fenerbahçe forması ile 35 maçta forma giyerken 5 gol atıp 5 asist yaptı.

 

Fenerbahçe ‘Tufansız’ 5 puan bıraktı

Süper Lig’de 59 puanla liderin 5 puan gerisinde 3. sırada bulunan Fenerbahçe, bu sezon Ozan Tufan’ın oynamadığı 3 maçta 5 puan bıraktı.

Sarı - lacivertliler, bu 3 mücadelede Başakşehir, Sivasspor ve Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelirken; sadece Başakşehir’i mağlup etti:

  • Fenerbahçe 4-1 Başakşehir 
  • Sivasspor 1-1 Fenerbahçe 
  • Fenerbahçe 1-2 Gençlerbirliği
Senin için hazırladığımız haberler