Futbolseverler kararını verdi! Koronaya rağmen...

14.07.2020 - 17:19 | Son Güncellenme: 14.07.2020 - 17:26

Yeni normalleşme dönemiyle ilgili yayınlanan araştırma raporunda sporseverlerin sorulara verdiği yanıtlar ilgi çekecek cinsten. Sporseverler maçların seyircili mi, seyircisiz mi oynanmasını istiyor? Tüm detaylar...

Futbolseverler kararını verdi! Koronaya rağmen...

DETAY HABER-AJANSSPOR

Yeni normalleşme dönemiyle ilgili bir araştırma raporu yayınlandı. 2020 yılı Nisan ayı ile Haziran arası karşılaştırmada dikkat çeken bazı detaylar göze çarpıyor. İnsanlar en çok hangi etkinlikleri özledi? Detaylar haberimizde...

Sanatı özleyenlerin sayısı arttı, sporda da düşüş var

Katılımcılara birden fazla seçenek sunuldu. Nisan ayında en çok özlenen etkinlikler sıralamasında yüzde 17'ye sahip olan sanat etkinlikleri yüzde 28'e yükseldi. Yine Nisan ayında spor etkinliklerini özleyenlerin oranı yüzde 54'ten yüzde 42'ye geriledi. Sinema seçeneğinde oran yüzde 21'den 22'ye çıkarken, müze, sergi, atölye gibi alanları kapsayan diğer seçeği her iki ayda da yüzde 8 oyda kaldı.

Futbol maçları seyircili mi, seyircisiz mi oynansın?

Verilere göre; 'Spor karşılaşmaları seyircisiz oynansın' diyenlerin oranı hem Nisan hem de Haziran ayında yüzde 22 oranında seyretti. 'Kapasite kısıtlanarak maçlar oynansın' şeklinde görüş belirtenler 3 ay önce yüzde 31 oranındayken, Haziran'da ise bu oran yüzde 45'ye yükseldi. Yine 3 ay önce 'Maçlar seyircili oynansın' diyen yüzde 47 oran, Haziran'da yüzde 33'e kadar geriledi.

Yani; futbolseverlerin yüzde 78'i, 'müsabakalar seyircili ve kapasite kısıtlanarak seyircili oynanmalı' dedi. Bu da kaarşılaştırma yapılan iki ay düşünüldüğünde dikkat çeken bir veri olarak kayıtlara geçti.

'Şu an desteklediğin takımın bir maçı olsa gider miydin?'

Nisan - Haziran karşılaştırmasında insanların spora olan tutkusu açısından da bir veri dikkati çekiyor. 'Şu an desteklediğin takımın bir maçı olsa gider miydin?' sorusuna daha önce gideceğini belirtenlerin oranı yüzde 32'den yüzde 46'ya çıktı.

Kapalı spor salonlarına nasıl baktılar?

Öte yandan, 'Kapalı spor salonlarında yapılacak karşılaşmalara gitmeyi düşünür müsün?' sorusuna ise aşağıdaki yanıtlar verildi:

Nisan ayı verileri

Hemen giderim - Yüzde 14 (Nisan)
3 ay sonra giderim - Yüzde 20 (Nisan)
6 ay sonra giderim - Yüzde 8 (Nisan)
Tedavi bulununca giderim - Yüzde 39 (Nisan)
Tedavi bulunsa bile gitmem - Yüzde 19 (Nisan)

Haziran ayı verileri

Hemen giderim - Yüzde 18 (Haziran)
3 ay sonra giderim - Yüzde 14 (Haziran)
6 ay sonra giderim - Yüzde 9 (Haziran)
Tedavi bulununca giderim - Yüzde 34 (Haziran)
Tedavi bulunsa bile gitmem - Yüzde 25 (Haziran)

Senin için hazırladığımız haberler