#FutbolTBT | Cimbom'un karşısında Volkan durdu; Stoch attı

13.04.2020 - 17:56 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 21:19

Koronavirüs salgını sebebiyle hepimizin futbolu özlediği bugünlerde Ajansspor ekibi olarak sizleri, #FutbolTBT diyerek sizleri iz bırakan maçlara götürüyoruz.

#FutbolTBT | Cimbom'un karşısında Volkan durdu; Stoch attı

Süper Lig'in tarihi sezonlarından birinde finale doğru yaklaşıyor. Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray Türk Telekom Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi ağırladı. Süper Final'in 2. karşılaşmasında İstanbul'un iki devi şampiyonluk yolunda galibiyet için mücadele verdi. Normal sezonu 77 puanla tamamlayan Galatasaray Şampiyonluk Grubu'nda 42 puanla lider konumda yer alırken Fenerbahçe onu 37 puanla takip ediyor.

Sarı-Kırmızılı takım bu karşılaşmayı galip tamamladığı takdirde rakibine 8 puanlık fark yapacak ve bir anlamda şampiyonluk yolunda büyük bir adım atacak. Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe ise rakibini mağlup ederek yarışa ortak olmak istiyor. 3. Fatih Terim döneminde şampiyonluk yaşamak isteyen sarı-kırmızılı takım karşılaşma öncesi favori konumda. Cimbom en çok Felipe Melo ve Selçuk İnan orta sahasının liderliğine güveniyor. Fenerbahçe ise hızlı ataklarla topu kanada indirmek isteyecek ve buradan rakibini bozmaya çalışacak.

Derbilerde güvenlik gerekçesiyle deplasman takımlarının taraftarı alınmıyor, bu sebeple Fenerbahçeli futbolcular 11 Aslan'ın yanı sıra 55 bin destekçisi ile de mücadele etmek zorunda.

Mücadele öncesi Galatasaray tribünleri görsel şölen yaşanıyor. Aslan figürü lig şampiyonluğuna ulaşmak istiyor ancak önünde bir engel var: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu. Zira 6. haftada iki takım Kadıköy'de karşı karşıya gelecek ve belki de o maç şampiyonu belirleyecek. Bugün Türk Telekom Stadyumu belki de gelecek hakkında kehanette bulunuyor!

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih Kaya, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk İnan, Engin Baytar, Emre Çolak, Necati Ateş, Elmander

Teknik direktör: Fatih Terim

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Bekir İrtegün, Ziegler, Baroni, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz, Caner Erkin, Alex, Sow

Teknik direktör: Aykut Kocaman

52 bin kişinin karşılaşmayı stadyumdan takip ederken mücadeleyi deneyimli hakem Fırat Aydınus yönetiyor.

ÖNEMLİ ANLAR

Galatasaray karşılaşmaya etkin başlayan taraf oldu. Taraftarının desteği ile rakip kaleye akın üstüne akın düzenliyor. Fenerbahçe'de Selçuk Şahin orta sahada topu kaybediyor, Engin Baytar'ın ara pasında Necati uygun pozisyonda şutu çekiyor ancak bu top Volkan'ı zorlamıyor. Bugün çok pozisyonlu bir maç izleyebiliriz. Bu atak, film öncesi bizi heyecanlandırmak için sunulan bir fragman gibi!

17' Fenerbahçe orta sahada top dolaştırıyor. Baroni'den topu alan Alex, Eboue ve Semih Kaya'nın arasındaki boşluğa doğru koşan Ziegler'i görüyor. Alex bu işlerde çok başarılı! Topa öyle bir dokunuyor ki, Ziegler kaleci Muslera ile karşı karşıya kalıyor. Semih Kaya, İsviçreli sol beki bozmaya çalışıyor ancak Ziegler topu sağ alt köşeye gönderiyor ve GOL! Fenerbahçe bu kritik derbide öne geçiyor. Yoksa gerçekten de Fenerbahçe derbilerde efsunlu mu?

Türk Telekom Stadyumu'nda sessizlik! 52 bin kişi adeta buza dönüşüyor ancak henüz her şey yeni başladı. Fatih Terim'in öğrencilerinin cevabının olmaması işten bile değil. Gol sonrası Fatih Terim ekranlara geliyor. Ellerini beline bağlayan tecrübeli hoca kafasından galibiyet planları yapıyor olmalı!

Galatasaray kısa paslarla ceza sahasına girmeye çalışıyor. Selçuk İnan bugün yine Galatasaray'ın Xavi'si gibi. Emre Çolak şimdi topla buluşuyor ve sol ayakla kaleye vuruyor ancak başarılı değil! Top üst köşeden auta gidiyor. Cimbom'un bir cevabı gelecek gibi!

Devre arasında Lille'den transfer edilen Senegalli golcü Moussa Sow sakatlanarak yerini sezon başında takıma katılan ancak beklentilerin altında kalan Bienvenu'ye bırakıyor. Bu Fenerbahçe için kötü haber mi? Kim bilir, belki de Bienvenu takımı adına fark yaratır.

İlk yarının son bölümünde Galatasaray baskını artıyor. Kendi sahasında topla buluşan Alex de Souza'ya müthiş bir baskı geliyor Felipe Melo'dan. Melo'nun bu karakteri tribünlerde fark yaratıyor. Bir anda gol öncesi yaşanan coşkuya benzer bir patlama! Yoksa bu golün habercisi mi? Melo, Ebuoe ile verkaç yapıyor ve ceza sahasına giriyor. Ziegler'le omuz omuza mücadele esnasında bir şut çekiyor. Kaleci Volkan zorlanmıyor. Aslan duracak gibi görünmüyor.

Bir Galatasaray atağı daha izliyoruz. Felipe Melo topu ceza sahasına dolduruyor. Gökhan Gönül'ün kafasında top Elmander'in önünde kalıyor. Elmander şutu çekiyor ancak seken top auta gidiyor. Galatasaray'ın golcüleri son vuruşlarda bugün kendi adlarına talihsizlik yaşıyorlar. Belki de sezonun en önemli karşılaşmasında.

Felipe Melo'nun pasında Necati Ateş, Volkan Demirel ile karşı karşıya kalıyor. Necati'nin sert şutu kaleci Volkan Demirel'de kalıyor. Galatasaray seyircisi hayıflanıyor. Kadıköy kabusu yoksa Türk Telekom'a da mı taşındı? Herkesin aklında birkaç hafta önce oynanan maçta Baros'un direkten dönen topu beliriyor.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona eriyor. Rakip kaleye atak yapmaktan uzak bir görüntü sergileyen Sarı-Lacivertli takım skoru korumayı başarabilecek mi?

Galatasaray ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. Bugün Sarı-Kırmızılı formalılarda tek bir düşünce olmalı. Gol! Galibiyet ama bir türlü son vuruşlarda Volkan'ı geçemiyorlar. Elmander'in ara pasında Selçuk İnan topu Necati'ye aktarıyor. Necati topun dibine giriyor ancak Volkan adeta kedi gibi. Devleşiyor kalesinde ama bu terim bile onu anlatmaya yetmiyor! Dev bile Volkan Demirel'in yanında küçük kalıyor! Yoksa bugün de mi olmayacak!

Fatih Terim şaşkın gözlerle izliyor sahayı! 'Bu kadarı da olmaz' diyor sanki. Kollarını iki yana açan tecrübeli hoca oyuncularının performansından memnun olmalı her şeye rağmen.

Caner Erkin'in Elmander'e müdahalesi sonucu Galatasaray frikik kazanıyor. Çok tehlikeli bir yer. Selçuk İnan bu yerlerden penaltı gibi serbest vuruş kullanıyor. Dakika 68. Topun gerisinde Selçuk İnan. Galatasaray'ın Xavi'si. Hatta Sarı-Kırmızılı taraftarlara göre Barcelona'da Xavi'ye yerli Selçuk diyorlar. Fırat Aydınus ile Baroni arasında bir konuşma geçiyor. Sarı-Lacivertli futbolcuların gerginliği belli oluyor. Volkan Demirel kalesinde dikkatli. Bugün onun kariyer maçlarından birine şahit oluyoruz. Selçuk İnan ve GOL! Frikiklerin efendisi Volkan'ı mağlup etmeyi başarıyor. Artık Galatasaray'ın 2. golü atacağı zamanı beklemeye başlıyor herkes.

Engin Baytar arka direğe düzgün bir orta. Aydın Yılmaz -son haftaların forma ismi- topun gelişine harika bir şut. Ama o da ne? Volkan Demirel bunu da çıkardı. Bugün ona gol atmak çok zor. Volkan Demirel bugün Genzo Wakabayaşi'nin de performansının üstüne çıkıyor.

Kırılgan Fenerbahçe savunmasını Volkan Demirel kurtarıyor her seferinde. Sanki 2. golle Cimbom'un önündeki tek engel kalesinde harikalar yaratan Volkan Demirel. Oğuz Atay diyor ki, 'Korkuyu beklemek, korkuyla beklemek gereksizdi.' İşte Fenerbahçe taraftarının korkuyla beklemesine engel olan isim Volkan Demirel.

Dakika 79. Fenerbahçe Volkan Demirel'le kaleci vuruşunu kullanıyor. Caner Erkin topu Bienvenu'nün önüne indiriyor. Bir pas daha! Ujfalusi ağır kalıyor. O da ne? Stoch, Muslera ile karşı karşıya kaldı. GOL! Savunma arkasındaki boşluğu değerlendirdi. İronik bir gol. Tribünler sessiz. Bu kadar yoğun baskı kuran Galatasaray yine yenik duruma düştü. Maç öncesi karnaval gibi süslenen Türk Telekom Stadyumu'nda şimdi kabus atmosferi var. Tabii bu kabus Galatasaray için. Fenerbahçe için kabustan festivale giden bir öyküye doğru adımlar devam ediyor.

Karşılaşmada artık son dakikalara giriyoruz. Elmander'in sol kanattan ortasında Çek golcü Milan Baros kafayı vuruyor. Volkan sadece izliyor. Zaman herkes için yavaşlıyor. Gol mü olacak? Akıllarda direkten dönen top. Top havada, Volkan Demirel hareketsiz. Bütün gözler kalede. Top nereye gidecek? Top direğin dibinden auta çıkıyor. Evet bu Galatasaray için bir kabus! Fenerbahçe için festival! Sarı-Lacivertli takım şampiyonluk yolunda büyük bir adım atacak ancak henüz maç bitmedi. Yoksa Baros'un direkten dönen topu bir işaret miydi?

Hakem Fırat Aydınus son düdüğü çalıyor ve pozisyon şöleninin sonuna gelindiğine hükmediyor. Fenerbahçeli futbolcuların galibiyet çığlıkları, Galatasaraylı futbolcularının sessiz hüznü. Futbolun neden en güzel oyun olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Sevinç ve hüznün dansıyla birlikte gece sona eriyor. Ama ne gece?! Rakip kaleye 28 şut çekti Cimbom. Sarı Kanarya ise 5 şut. Galatasaray'ın 425 isabetli pasına Fenerbahçe 267 isabetli pasla karşılık verdi.

Sarı-Kırmızılı takım son maçı, Kadıköy'ü düşünmeye başladı bile. Bu şansslık onlar için sona erecek mi? Fenerbahçe ise derbi performanslarıyla hep fark yarattı ve Kadıköy'de şampiyonluk hikayesinin imzasını atabilir mi? Yine de bunları cevaplamak için çok erken bir zaman dilimi. Çünkü Galatasaray'ın Trabzonspor ve Beşiktaş maçları; Fenerbahçe'nin ise Beşiktaş ve Trabzonspor maçları var.

Senin için hazırladığımız haberler