Galatasaray başkan adaylarından Divan Kurulu'nda önemli açıklamalar!

09.05.2018 - 14:18 | Son Güncellenme: 09.05.2018 - 14:18

Galatasaray başkan adaylarından Divan Kurulu'nda önemli açıklamalar!

Galatasaray Kulübü’nün Mayıs Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı, İstanbul Dedeman Otel’de yapıldı.

Sarı kırmızılı kulübün başkan adayları; Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu açıklamalarda bulundu.

İşte detaylar...

Ozan Korkut:

"İlk defa burada açıklama yapmak istedik. Ben ve ekibim kongredeki seçimde başkanlığa talibiz. Tüm adaylara  başarılar dilerim. Aramızda 6 farklı yönetim boyunca yöneticilik yapmış tecrübeli isimler var. Bu zorlukların üzerinden ekip olarak geleceğiz. Galatasaray aşkı ve duygusunu basketbol takımında yaşadım. Bursa'dan Galatasaray Lise'sine sonrasında ise Amerika'ya doğru yola çıktım."

"Bize genç denmesi çok hoşumuza gitti"

"Bu görevi sizleri daha fazla yormadan biz üstleneceğiz. Aralık ayında büyüklerimize verdiğimiz sözün tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bize genç denmesi çok hoşumuza gitti.  Aslında 40-50'lerinde, bilgi birikiminin zirvede olduğu bir dönemdeyiz. Biz de diyoruz ki bu bayrak yarışında koşma sırası bizlerde. Bayrağı teslim almaya hazırız. Çünkü bu turu en hızlı biz koşarız."

"26 Mayıs'ta detaylı açıklamada yapacağız. Futbol takımının ligde şampiyonluğa ulaşacağına inancımız tamdır. Ali Sami Yen Spor Lisesi projesini hayata geçireceğiz. Basketbol, voleybolda hedeflerimiz var. Amatör branşlarda hedefimiz ileri gitmek. Tesislerimizle ilgili önemli hamleler var. Florya'nın taşınması, Galatasaray Adası noktasında projelerimiz var. Burası bizim mirasımız. Bir an önce karlı işletme modeline geçmemiz lazım. Bu geçiş sürecinde aksaklıkların olacağının da farkındayız."

"Amiral gemimiz futbol branşını FFP kurallarına göre idare edip yöneteceğiz, alt yapıya yatırım yapıp dünya yıldızları yetiştireceğiz.

Galatasaray Başkanlığına adaylığımı huzurlarınızda bildiriyorum. Saygılar, sevgiler..."

Dursun Özbek

Gayrettepe Dedeman Otel'de yapılan mayıs ayı divan kurulu toplantısında üyelere hitap eden Özbek, kulüpte uzun bir süreden sonra çok adaylı bir seçime gidildiğini belirterek, "Bu çok adaylı seçim, Galatasaray'daki demokrasi kültürünün bir tezahürüdür. Bu seçim Galatasaray'a gönül verenlerin seçimi olacaktır." dedi.

Yönetim kurulu aday listesinin başarılı isimlerden oluştuğunu aktaran Özbek, "Galatasaray'ı 3 yıl yönetmek için oylarınıza talibiz. Galatasaray'ı 3 yıl en iyi şekilde yönetmek istiyoruz. Diğer adaylar da çok değerli ve Galatasaray'ı çok seven kişilerdir. Bütün adayların üreteceği bir takım projeler olacak. Bu projeler Galatasaray'ın geleceğidir. Buradan bütün arkadaşlarıma seslenmek istiyorum, proje kimin olursa olsun sahip çıkalım." diye konuştu.

"Projelerimiz hazır fakat..."

Dursun Özbek, Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de başarılı bir sezon geçirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Takımımızın yeşil sahalarda aldığı sonuçlar, kazandığı galibiyetler, sahaya yansıttığı performans hepimizi gururlandırıyor. Futbol takımını oluşturan oyuncu ve teknik heyetin bana verdiği gururu tarif etmekte zorlanıyorum. Bildiğiniz gibi iki yıllık zor bir süreç geçirdik. Bu sezonun başında oyuncu izleme ekibimizin verdiği destek sonucunda yeni bir takım kurduk. Başına da Galatasaray ile özdeşleşmiş, Galatasaray'a sayısız şampiyonluk ve zaferler kazandırmış değerli hocamız Fatih Terim'i getirdik. Kalan iki haftada şampiyonluğa yürüyüşleri devam edecektir. Bu başarının devamını diliyorum. Oyuncularımızın sahaya koyacağı kazanma azmi ve yüksek performans bizi 21. şampiyonluğa taşıyacaktır. Bunun da Galatasaray'a çok yakışacağına inanıyorum."

Süper Lig'de şampiyonluğa çok yakın olduklarını vurgulayan Özbek, "Şampiyonluğa çok yakın olduğumuz bu dönem itibarıyla seçimle ilgili çalışmalarımızın ağırlığını liglerinin tamamlanmasından sonra yapmak istiyorum. Projelerimiz hazır fakat şu dönemde konsantrasyonumuzun bozulmaması lazım. Tamamen 21. şampiyonluğa odaklanmalıyız. Dolayısıyla seçimi kim kazanırsa kazansın, kazanan Galatasaray olsun. Çok yaşa Galatasaray." ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek, konuşmasının ardından listesinde bulunan isimleri kürsüye çağırarak üyelere tanıttı.

Ali Fatinoğlu:

"Galatasaray için hayırlısı neyse o olsun. Galatasaray'ın problemi nedir? Bizim Galatasaray'ın sorunlarının ne olduğu, nasıl düzelir ile ilgili bir proje hazırlamıştım. Galatasaray'ın gelirleri nasıl artar, giderler nasıl azaltılır, taraftar sayısını nasıl daha yukarıya çıkartırız. Tüm bunlarla ilgili projelerimiz hazır."

"Galatasaray'ın Nike ile sözleşmesi utançtır."

"1967 İstanbul doğumluyum. Sanayiciyim. Dünyanın en önemli sanayicileri arasına girdik. Bunu Londra borsası söylüyor. Şu an Türkiye'nin 10 parlak firmasından biri. Alkışlayan elleriniz dert görmesin. Bir Galatasaraylı kardeşiniz yaptı. Verdiğimiz kredinin 4/3 kadar teminat kullanabilirsiniz. Mali yapıdaki problemimiz faiz konusunda ciddi projeler ürettim. Galatasaray'ın ikinci problemi tapu. Ali Sami Yen ve TT Stadyumu'nun tapu işlerine bakan arkadaşımız yönetim kurulumuzda. Galatasaray'ın bir başka problemi Galatasaray Adası."

"Galatasaray'ın mağazacılık alanında adımlar atması lazım. Bu alanda Galatasaray yılda 20 milyon euro zarar ediyor. Bu konuda ekibimiz çalışmalarını yürütüyor."

"Galatasaray Nike ile sözleşme imzalıyor. Burada kazancımız %27, Nike'ın ise %57. Bu sözleşme utançtır."

Mustafa Cengiz: 

"Benden önceki 3 konuşmacı da, 3.'sü bana tahammül edemedi galiba, diğer iki adaya beni dinleyecekleri için teşekkür ediyorum. Galatasaray ne zaman ayrışmada minimize olmuşsa başarılı olmuştur. Bu birliktelik her zaman devam eder umarım."

"Galatasaraylıyız, bununla gurur duyuyoruz. Olağanüstü ve zor şartlarda göreve geldik. Gerçek gerçektir. Şundan mutlu oluyorum ki; aday sayısı sadece demokrasiyle ayırt edilemez. Benle birlikte 4 aday var. Bu beni mutlu ediyor. Bayrak yarışında birçok arkadaşımız yeni listemizde yok. Seçilsek de seçilmesek de arkadaşlarımız adını altın harflerle tarihimize yazdırdılar."

"Ürün satıyoruz zarar ediyoruz, şirket kuruyoruz 20 milyon lira zarar ediyoruz. Barcelona 400 milyon euro ciro yapıyor. Sportif ve mağazacılığa büyük katkımız olacak. Dünyanın her yerinde Türk ve Galatasaraylı var. Dünyanın her yerinde İspanyol ve Barcelonalı yok, onların sportif başarısı var."

"Bizim ihtiyacımız sportif başarı, iyi kadroyla sportif başarı gelir o da bizim işimiz. Galatasaray'da ilk defa sağlık kurulunu kurduk. Bundan sonra Galatasaray sakat futbolcu transfer etmeyecek! Sağlık kurulumuz çalışacak. Doping ve yanlış tedaviyi engelleyeceğiz. Galatasaray Lisesi,  kültürün  zirvesidir. Galatasaray Lisesi'nde sarı günler ve kırmızı günler olacak. O etkinliklerde reklam ücretleri alacağız. Festivalimiz için isim sponsorumuz hazır. Bu festivali ülkemizin şehirlerine ve Avrupa'ya açılacak. Galatasaray'a yeni gelirler oluşturacak projeler üreteceğiz."

"Biz birlikte bütünüz. Liseli ve lisesiz farkımız yok! Tek amacımız olacak; Galatasaray, Galatasaray..."

"Toplam olarak 3 ay içerisinde 338 milyon TL'lik hasılat elde ettik. (O esnada slayt ekrana geldi) Bunu fotoğrafla çekerseniz, görülmesini istiyorum. (Gülüşmeler) Evet, ben de göremiyorum fotoğrafı. IT'cileri işten atabilirim. (Gülüyor)  Şaka şaka. Ama liseliyse atarım. Şaka yapıyorum, ciddiye almayın."

"Localardaki satışımız arttı. 3 aylık giderimiz 326 milyon TL. 11 milyon TL karımız var."

"Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Galatasaray'a en zor döneminde sahip çıktı. Yellow Friday'ı taraftarımız çıkarttı. Bu UEFA'nın da dikkatini çekti. İki ayda satışlarımız %74 arttı. Mağazalara gelen taraftar sayımızda %50 artış var. Stokların kara geçtiğini göreceksiniz. Önceki dönemlerde bize kalan 38 milyon vergi ve SSK ödemesi yapıldı. Birçok oyuncumuza faiz ve ödemelerini yaptık. Bizim kimseyle sorunumuz yok, Galatasaray'ın sorunları biriken sorunlardır. Biz spor kulübüyüz, amatör branşlardan asla vazgeçemeyeceğiz, onlarla birlikte yürüyeceğiz."

Futbolculara gecikmiş ve biriken 100 milyon TL ödeme yaptık. Bizim kimseyle sorunumuz yok. Galatasaray'ın sorunları biriken sorunlar. Krediyi 996 milyon TL ile aldık, bugün kur artışına rağmen 967 milyon TL oldu. Galatasaray'ın geleceğini kurtaracak iki tane projelerimizden bahsedelim. Teknokent'i kuracağız. Ben burada hayal satmıyorum. Bu proje Türkiye'nin de geleceği. Beni sakın siyasete de sokmayın."

Belediyeleri ziyarete gidiyorum, burnumuza pis kokular geliyor diyorlar. Koku benden gelmiyor. Bir insanı nasıl bilirsin? Kendim gibi bilirim! İlçe belediyesinden nasıl bir çıkarımınız olabilir. Biz size bir söz verdik. Borçları yeniden yapılandıracağız diye. Biz ve arkadaşlarımız geldiğimizden beri çalışıyoruz. Galatasaray'ın geleceğini UEFA kriterlerine uyarak 24 ay içerisinde kara geçireceğiz.

Riva ve Florya'dan 1 Milyar TL gelir bekliyoruz. 507 Milyon TL'si gitti. Bu rakam artabilir. Borçları yapılandırarak 4 bankaya olan borcu 2 bankaya düşüreceğiz.

Değerli arkadaşlar biz Osmanlı Devleti gibi savaşlarda kazanıyoruz ama masada kaybediyoruz. Ada bizim arkadaşlar. 1-) Adayı satmayız sattırmayız. 2-) Ada, bizim yönetimimizle birlikte eski günlerine dönecektir."

Senin için hazırladığımız haberler