Mevlüt Erdinç: "Galatasaray benim yerime Tarık Çamdal'ı aldı"

08.12.2022 - 11:15 | Son Güncellenme: 08.12.2022 - 12:32

Ülkemizde bir dönem Fenerbahçe, Başakşehir ve Antalyaspor formaları giyen eski milli oyuncu Mevlüt Erdinç, defalarca Galatasaray'a gitmenin kıyısından döndüğünü söyledi.

Mevlüt Erdinç: "Galatasaray benim yerime Tarık Çamdal'ı aldı"

AJANSSPOR-HABER

Daha önce ülkemizi Fransa'nın Sochaux, Paris Saint Germain ve Rennes gibi önemli takımlarında temsil eden Mevlüt Erdinç sonrasında Süper Lig'te Başakşehir, Fenerbahçe ve Antalyaspor formalarını giydi. Hürriyet Spor Arena'ya konuşan Edinç, Galatasaray'a transferinin birden fazla kez gündeme geldiğini ama gerçekleşmediğini söyledi.

"Arda Turan aradı"

Üç defa Galatasaray'ın kapısından döndüğünü belirten golcü ilk görüşmesini "Sochaux’da 11 gol attığım ilk sezonumda bir gün antrenman çıkışı Arda Turan aradı. Arda, 'Mevlüt, müsaitsen başkan seninle konuşmak istiyor' dedi. Doğru hatırlıyorsam o dönem Galatasaray’da başkan Adnan Polat’tı. Kendisiyle çok kısa konuştuk. Bana, 'Galatasaray’a gelmek ister misin?' diye sordu. Kendisine, 'Aradığınız için teşekkür ederim başkanım. Kontratımı Sochaux ile yeni uzattım. Sochaux, beni size 1-2 milyona vermez maalesef' dedim. “Ne kadar isterler?” diye sorduğunda da, 'Benim bildiğim en az 8-10 milyon isterler' dedim. 'Çok pahalı. Nasip olmayacak o zaman' dedi. Sonra konu kapandı." cümleleriyle anlattı.

"Benim yerime Tarık Çamdal'ı seçtiler"

Galatasaray ile ikinci defa transferde mesafe kat ettiği dönemde sarı kırmızılıların kendisine ayrılan bütçeyi Tarık Çmadal'a yatırdığını belirten Erdinç "Galatasaray’ın eski sportif direktörü Bülent Tulun’la oldu. Benimle görüşmek için Saint-Étienne’ne geldi. Kendisiyle konuşup anlaştık. Saint-Étienne’de başarılı iki sezon geçirip 21 gol atmıştım. Beni İstanbul’a davet ettiler. İstanbul’a gidip transferimin gerçekleşmesini bekledim fakat gerçekleşmedi. Galatasaray bana, 'Bizim bütçemiz 4 milyon Euro. Seni alacağız' demişti. Zaten Saint-Étienne de 4 milyon Euro istiyordu. Kaldığım otelde bir sabah uyandığımda Tarık Çamdal’ın 4 milyon Euro’ya Galatasaray’a imza attığını öğrendim. Kendi kendime, 'Galatasaray’ın bütçesi 4 milyon Euro’ydu, Tarık Çamdal’ı aldılar' dedim. Menajerimi arayıp, 'Oyuncu aldılar. Bence bu sezon için bütçeleri kapandı. Olmayacak galiba' dedim. Menajerim de kulübü aradı fakat kimseye ulaşamadı. Menajerim aradığında bana, 'Fransa’ya dönebilirsin, almıyorlar' dedi." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray lideri devirdi!
Habere Git

"Önce Falcao sonra sen dediler"

Fenerbahçe'ye transferinden önce Galatasaray ile bir kez daha görüştüğünü söyleyen eski milli futbolcu "Başakşehir’e kiralıktan dönmüştüm ve Galatasaray beni istiyordu. 1,5 ay bekledim. 'Falcao’yu alacağız, sonra da seni alacağız' dediler. Falcao, Galatasaray’a gelmişti. Daha sonra Ersun Hoca aradı beni. Bana, 'Benim taktiğimi biliyorsun. Tek forvet oynuyorum. Vedat oynuyor ama seni alternatif olarak almak istiyoruz. Gelmek ister misin?' diye sordu. Başakşehir beni PAF takımına göndermişti. Başakşehir’de PAF takımda kalıp sezonu böyle geçirmenin doğru olmayacağını düşündüm. Ersun Yanal’a teklifi kabul ettiğimi ve hazır olduğumu söyledim. Sonra Fenerbahçe’ye imza attım." dedi.

"Ersun Yanal'ın taktiğine saygı duymalısın"

Mevlüt Erdinç,  Fenerbahçe'de oynadığı dönemi "Vedat Muriqi, o dönem sezona iyi başladı. Hoca pivot santrafor istiyordu. Ben koşu yapan, defansın arkasına sarkan bir oyuncuydum. Vedat Muriqi tercihi kullanıldı. Ersun Yanal’ın bir taktiği var ve saygı duymalısın. O sezon ligde gol atmadım ama kupa maçlarında 4 gol attım. Fenerbahçe’de Ali Koç gibi büyük bir başkanla karşılaştım." şeklinde anlattı.

"Abdullah Avcı, Ancelotti ve Galtier gibi"

Abdullah Avcı'nın tıpkı Carlo Ancelotti ve Christophe Galtier gibi takımı birleştiren bir çalıştırıcı olduğunu düşünen Erdinç "Abdullah Avcı, PSG’deki Christophe Galtier ve Real Madrid’deki Carlo Ancelotti gibi konuşmalarıyla takımı bir arada tutan bir hoca. Bazen kendime, 'Abdullah Avcı gibi bir hoca neden Avrupa’ya gitmedi?' diye soruyordum. Kendisi Başakşehir ve Trabzonspor’da başarılı oldu. Abdullah hoca bence Avrupa’yı bir denemeli çünkü o kalite onda var. Geldiğimde, 'Başakşehir’de Avrupa’dan bir farklılık hissetmiyorum' demiştim. Çünkü Avrupai bir kulüptü." dedi.

En çok gol atan Türk

Fransa'da toplam 92 gol atan tecrübeli golcü Avrupa Liglerinde en çok gol atan yerli futbolcu konumunda yer alıyor. Erdinç, Fransa kariyerinde: Sochaux, Paris Saint Germain, Rennes, Saint Etinne, Guingamp ve Metz formaları giydi.

Senin için hazırladığımız haberler