Galatasaray, Roma'dan Eldor Shomurodov'u Transfer Etmek İstiyor

02.07.2023 - 19:33 | Son Güncellenme: 02.07.2023 - 19:52

Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, geçen sezon gündemine aldığı Roma'nın Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov'u tekrar gündemine aldı. Detaylar...

Galatasaray, Roma'dan Eldor Shomurodov'u Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR HABER

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Galatasaray, kadro planlamasını yaparken geçen sezon transfer etmek istediği Roma'nın oyuncusu Shomurodov'u tekrardan gündemine aldı. Detaylar...

Galatasaray, Shomurodov için tekrar devrede

Fanatik'te yer alan habere göre, Galatasaray sezon başında ilgilendiği Roma'nın Özbek forveti Eldor Shomurodov için yeniden devrede. Cim Bom, golcü oyuncuyu kadrosuna katmak için görüşmelere başlayacak.

Galatasaray, kiralık istedi

2026 yılına kadar Roma ile sözleşmesi olan Shomurodov'u Galatasaray, kiralık olarak kadrosuna katmak istediği ifade edildi. Cim Bom, 28 yaşındaki golcü oyuncuyu sene sonuna kadar kadrosuna dahil etmek istiyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan Fenerbahçe'yi kızdıracak transfer çalımı!
Habere Git

Shomurodov, yerli sayılacak

TFF'nin yeni statüsüne göre Shomurodov, Galatasaray'a transfer olması halinde yabancı statüsünde sayılmayacak. Cim Bom, Özbek futbolcuyu yerli statüsünde oynatabilecek. TFF 2023-24 sezonu için yabancı oyuncu statüsünde değişikliğe gitti. TFF'den yapılan açıklamaya göre Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olan bir oyuncu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcuyla da sözleşme imzalanabilecek.

65 maç 37 gol

Roma 2021 yılında Özbek forveti Genoa'dan 18 milyon Euro karşılığında kadrosuna katmıştı. Özbekistan Milli Takım forması da giyen golcü futbolcu milli forma ile 65 maça çıktı. Shomurodov 37 gol atmayı başarmıştı.

Okan Buruk tekrar istedi

Galatasaray'da takımın başına geçen sezon başında gelen Okan Buruk, transfer listesine Roma'nın oyuncusu Shomurodov'u istemişti. Özbek oyuncuyu bırakmak istemeyen Roma, daha sonra İtalyan ekibi Spezia'ya kiralık olarak vermişti. Özbek futbolcu Avrupa'da mücadelede edecek Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray-Hull City maçının biletleri satışa çıktı!
Habere Git

Shomurodov, 1.90 metre boyunda

Galatasaray'ın tekrardan transfer listesine giren Shomurodov, uzun boyuyla dikkat çekiyor. 1.90 metre boyunda olan Özbek futbolcu, hava toplarında başarısı sayesinde takımın korner ve uzun toplarında en çok gol atan isimleri arasına girmeyi başarıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler