Galatasaray forvet transferinde Fenerbahçe ile yarışıyor!

28.12.2021 - 13:56 | Son Güncellenme: 28.12.2021 - 14:05

G.Saray, transferde F.Bahçe ile yarışıyor. F.Bahçe'nin de istediği eski Bursasporlu Cedric Bakambu'nun bonservisi elinde. Aslanın radarında, Krzysztof Piatek de var.

Galatasaray forvet transferinde Fenerbahçe ile yarışıyor!

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirerek, Süper Lig'in ikinci yarısına iyi başlamak isteyen Galatasaray, golcü arayışlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Sarı-Kırmızılı kulüpte, Krzysztof Piatek ve Cedric Bakambu planları yapılıyor.

Bakambu için Fenerbahçe ile yarışıyor

Diagne'nin sakatlığı ve Mohammed'in satılma olasılığının gündemde olması, Galatasaray'ı forvet arayışına itti. Ara transfer döneminde kadrosuna iki forvet katmayı planlayan Sarı-Kırmızılı ekip, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin de ilgilendiği Cedric Bakambu'dan haber bekliyor.

İspanya'dan da teklifler aldığı belirtilen Kongolu golcü, takımları tek tek değerlendiriyor.

Bonservisini elinde bulunduran Bakambu'nun menajerine, imza parasının sorun olmayacağı iletildi.

Cedric Bakambu kimdir?

Fransa'nın FC Sochaux takımında futbol hayatına başlayan Cedric Bakambu, 1 Eylül 2014 tarihinde, 1,18 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında, Süper Lig'de mücadele eden Bursaspor ile anlaşarak, Türkiye'ye geldi. 19 Ağustos 2015'de 7,5 Milyon Euro'ya Villarreal'e giden golcü, 17 Ocak 2018'de Çin ekiplerinden BJ Guoan'a tam 40 Milyon Euro'ya tansfer oldu.

Süper Lig'de ne yaptı?

Bursaspor'da 2014/15 sezonunda 39 maça çıkan Cedric Bakambu, tam 21 kez gol sevinci yaşadı.

Son olarak Çin'de forma giyen yıldız, oynadığı 13 maçta 5 kez fileleri havalandırırken, 1 asist yaptı.

Çin'e transfer olduğu dönemde piyasa deperi 25 Milyon Euro olan Kongolu yıldız oyuncunun şu anki değeri 12 Milyon Euro.

Galatasaray'a Polonyalı golcü

Transfer döneminde eksiklerini tamamlamak isteyen Galatasaray, Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin'de istediği süreleri bulamayan Krzysztof Piatek'i satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamayı düşünüyor. Polonyalı golcü ile menajerler aracılığıyla temasa geçildiği ve olumlu yanıt alındığı bildirildi. Alman kulüp ile masaya oturulduğunda, Hertha Berlin cephesinin, oyuncunun transferinde zorluk çıkarmaması bekleniyor.

Krzysztof Piatek kimdir?

Polonya'nın L. Dzierzoniow altyapısından çıkan Krzysztof Piatek, 6 yıl ülkesinde forma giydikten sonra 4,5 Milyon Euro bonservis bedeliyle Genoa'ya gelerek, İtalya Serie A ile tanıştı. 23 Ocak 2019 tarihinde tam 35 Milyon Euro'ya Milan'a transfer olan Polonyalı golcü, Kırmızı-Siyahlı ekiple toplamda çıktığı 41 maçta, 16 gol, 1 asist kaydetti. 30 Ocak 2020'de Hertha Berlin'e 24 Milyon Euro'ya transfer olan Piatek, Bundesliga ekibiyle 58 maça çıktı. Yıldız oyuncu, bu maçlarda 13 kez fileleri havalandırırken, 2 de asist yaptı.

Milan'da oynadığı dönemde piyasa değeri 40 Milyon Euro'yu bulan Piatek'in şu anki değeri 10 Milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler