Galatasaray Hagi transferini bitirdi!

31.03.2024 - 13:03 | Son Güncellenme: 31.03.2024 - 13:23

Galatasaray, La Liga ekibi Alaves'te forma giyen Sarı-Kırmızılılar'ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'nin oğlu Ianis Hagi'yi transfer etti. Detaylar.

Galatasaray Hagi transferini bitirdi!

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Galatasaray gelecek sezonun planlamasına başladı. Kadro kalitesini yükseltmeyi hedefleyen Sarı-Kırmızılılar, transfer çalışmalarına devam ediyor.

Galatasaray yönetimi Hagi için harekete geçti

Akşam'ın Rumen basınından derlediği habere göre Galatasaray, efsane futbolcusu Gheorghe Hagi'nin oğlunu radarına aldı. Dursun Özbek yönetimi, La Liga ekibi Alaves'te kiralık olarak forma giyen Ianis Hagi için harekete geçti.

Transfer bitti

Galatasaray, bonservisi İskoç takım Rangers'ta bulunan Ianis Hagi'nin transferini bitirdi. Sezonu Alaves'te kiralık tamamlayacak olan Hagi'nin Türkiye'ye geleceği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Dursun Özbek: "Galatasaray duruşundan vazgeçmeyeceğiz"
Habere Git

Babası Gheorghe Hagi büyük rol oynadı

Ianis Hagi'nin Galatasaray'a transferinde Gheorghe Hagi'nin büyük rol oynadığı kaydedildi. 1996'da Barcelona'dan Galatasaray'a transfer olan ve Sarı-Kırmızılılar ile UEFA Kupası dahil birçok başarıya imza atan efsane futbolcu oğlunu ikna etti.

Ianis Hagi'nin kariyeri

Futbola ülkesi Romanya'da başlayan Ianis Hagi, ilk profesyonel sözleşmesini FC Viitorul ile imzaladı. 2016'da Fiorentina'ya 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Hagi, Genk ve Rangers'ta forma giydi. Bonservisi Rangers'ta bulunan 25 yaşındaki on numara, bu sezon Alaves'e kiralandı.

Ianis Hagi'nin bu sezonki performansı

Bu sezon toplam 24 maçta 841 dakika görev alan Ianis Hagi, 2 gol, 1 asist kaydetti. Hagi 2 mücadelede ise sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
İtalyan devinden Galatasaraylı yıldız için dev teklif! 25 milyon Euro...
Habere Git

Gheorghe Hagi kimdir?

1996'da Barcelona'dan Galatasaray'a transfer olan Gheorghe Hagi, 2001'de Sarı-Kırmızılılar'da futbolu bıraktı. Galatasaray formasıyla 192 maça çıkan Gheorghe Hagi, 72 kez rakip fileleri havalandırırken, 63 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi. Hagi, Galatasaray'da UEFA Kupası, UEFA Süper Kupası, 4 Süper Lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 2 Süper Kupa kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler