Galatasaray ile Anlaşan Kerem Demirbay, İki Transfer Teklifini Reddetti

30.07.2023 - 10:06 | Son Güncellenme: 30.07.2023 - 10:17

Son dakika | Galatasaray ile prensipte anlaşan Kerem Demirbay, Sarı-Kırmızılılar için Lazio ve Brighton'dan gelen teklifleri reddetti. İşte detaylar.

Galatasaray ile Anlaşan Kerem Demirbay, İki Transfer Teklifini Reddetti

Yerli kuralı gereği ilk 11'inde en az 3 Türk bulundurmak zorunda olan Galatasaray, yerli operasyonu için düğmeye bastı. Orta saha takviyesi kapsamında harekete geçen Dursun Özbek yönetimi, Kerem Demirbay'ı kadrosuna kattı.

Prensipte anlaşıldı

Galatasaray, Bundesliga'da Bayer Leverkusen forması giyen Kerem Demirbay ile temasa geçti. Sarı-Kırmızılılar ile oyuncu ve kulüp cephesinin prensipte anlaştığı kaydedildi.

İki takımın teklifini reddetti

Öte yandan Kerem Demirbay'ın Galatasaray'a gelebilmek için iki takımın transfer teklifini geri çevirdiği ileri sürüldü. Hürriyet'te yer alan habere göre Kerem Demirbay, Serie A ekibi Lazio ve Premier Lig temsilcisi Brighton'dan gelen teklifleri reddetti.

İlgini Çekebilir
Muslera'ya transfer teklifi! Menajeriyle temasa geçtiler
Habere Git

Bir an önce İstanbul'a gelmek istiyor

Galatasaray ile anlaşma sağladığını kulübü Bayer Leverkusen yönetimine de ileten Kerem Demirbay'ın bir an önce İstanbul'a gelmek istediği belirtildi. Dursun Özbek ve kurmaylarının bu transferi hafta içinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Almanya dışına ilk kez çıkacak

Futbola Almanya'da başlayan Türk asıllı Alman futbolcu Kerem Demirbay, Schalke 04, Borussia Dortmund gibi takımların altyapısında yetişti. Hamburg'da profesyonel olan orta saha oyuncusu, Kaiserslautern, Düsseldorf, Hoffenheim ve son olarak Bayer Leverkusen formalarını giydi. Kerem, futbol kariyeri boyunca Almanya dışına ilk kez Galatasaray transferiyle çıkacak.

Leverkusen 32 milyon Euro'ya aldı

Schalke 04 ve Borussia Dortmund gibi takımların altyapısında yetişen Kerem Demirbay, Hoffenheim'da gösterdiği performans ile dikkat çekti. Başarılı orta oyuncusu, 2019 yılında Bayer Leverkusen'e 32 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Zaha için hafta başını bekliyor
Habere Git

Demirbay'ın geçen sezonki performansı

30 yaşındaki merkez orta saha, geçtiğimiz sezon Leverkusen'de 36 resmi müsabakada görev aldı. 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Kerem Demirbay, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Kerem, 8 mücadelede ise sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler