Galatasaray'da Giresun maçı öncesi 10 eksik! Sahne Işık Kaan Arslan'ın...

05.01.2022 - 11:25 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 11:31

Galatasaray, sakatlıklar ve Afrika Kupası nedeniyle kadro sıkıntısı yaşıyor. Ozan Kabak'ın çıkış yaptığı 2018 yılındaki gibi bu kez Işık Kaan Arslan forma şansı bulacak.

Galatasaray'da Giresun maçı öncesi 10 eksik! Sahne Işık Kaan Arslan'ın...

Burhan Can TERZİ -AJANSSPOR

Süper Lig'de 27 puanla 10. sırada bulunan Galatasaray, ikinci yarının ilk maçında Giresunspor'u yenerek yepyeni bir sayfa açma hedefinde. Yönetim-teknik direktör ekseninde tartışmalar devam ederken, sarı-kırmızılılarda 9 futbolcu, sakatlık, ceza ve Afrika Kupası nedeniyle karşılaşmada görev yapamayacak.

Arda ve Boey oynayabilecek durumda

Galatasaray'da sakatlıklarından kurtulan kaptan Arda Turan ve Sacha Boey, bu hafta oynayabilecek duruma geldiler. İki ismin de performansı yakından takip edilirken, forma verilmesi durumunda süre alabilecekler.

İlgini Çekebilir
Burak Elmas ilk kez açıkladı! Transfer ve Terim'in yardımcıları...
Habere Git

Galatasaray savunması çöktü

Giresunspor maçında kesin olmayacak futbolcular şöyle:
Kaleci Fernando Muslera (Sakatlık)
Kaleci Fatih Öztürk  (Covid-19)
Stoper Christian Luyindama (sakatlık)
Stoper Marcao (Sarı kart cezalısı)
Stoper Alpaslan Öztürk  (Covid-19)
Sol bek Patick van Aanholt (Covid-19)
Sol açık Kerem Aktürkoğlu (Sarı kart cezalısı)
Sağ açık Sofiane Feghouli (Afrika Kupası'na gitti)
Santrafor Mbaye Diagne  (Sakatlık)
Santrafor  Mostafa Mohamed (Afrika Kupası'na gitti)

2018'de Ozan Kabak forma şansı buldu

Yaşanan sakatlıklar akla 2018-19 sezonunu getirdi. O sezon sarı kırmızılar sakatlıklar nedeniyle büyük sıkıntı yaşamış Fatih Terim, stoperde formayı 17 yaşındaki Ozan Kabak'a vermişti. Ozan Kabak, Şampiyonlar Ligi'nde 4, Süper Lig'de 13 maçta forma şansı bulduktan sonra Ocak transfer döneminde 11.00 milyon Euro'ya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'a transfer olmuştu.

Galatasaray'da forma Işık Kaan Arslan'ın

Aynı 2018'deki gibi sakatlık ve cezalar Galatasaray'ın altyapıdan stoperi Işık Kaan Arslan için fırsat oldu. 20 yaşındaki futbolcu Giresunspor karşısında kariyerinde ilk kez Galatasaray A takımı ile bir maça ilk 11'de başlayacak.

İlgini Çekebilir
Sinan Bolat, Cimbom için gemileri yaktı!
Habere Git

Işık Kaan Arslan kimdir?

28 Ocak 2001 doğumlu Işık Kaan Arslan 1.86 metre boyunda. Stoper olarak oynayan futbolcu, Galatasaray A Takımı formasını ilk kez Denizlispor'a penaltılarla kaybedilen Türkiye Kupası maçında 30 dakika giydi.  Galatasaray altyapısından yetişen oyuncu kiralık olarak Ergene Velimeşe Spor'a da gitti. Işık Kaan Arslan alt kategorilerde birçok kez Türkiye Milli takım forması giydi. Oyuncunun Milli Takım'da oynama sayıları şöyle...

Türkiye U19: 6
Türkiye U18: 11
Türkiye U17: 13
Türkiye U16: 2

Senin için hazırladığımız haberler