Galatasaray kalesi düştü!

20.03.2021 - 15:26 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 16:07

Bu sezon savunmasıyla ayakta duran Galatasaray son 4 maçta 8 gol yiyerek herkesi şaşırttı. Bu süreçte defansın göbeğinde oynayan Marcao ile Luyindama’nın hataları çok kritik puanlar kaybettirdi. İşte sarı kırmızılı takıma 12 milyon Euro maliyetle katılan ikilinin son haftalarda yaptığı hatalar…

Galatasaray kalesi düştü!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'da 2018-2019 sezonunun devre arasında gerçekleşen büyük değişimin en önemli parçaları arasında Marcao ile Luyindama vardı. Serdar Aziz, Ozan Kabak ve Maicon ile yolları ayıran Cimbom, stopere Marcao ile Luyindama'yı getirmişti. Marcao'ya 4 milyon Euro bonservis bedeli ödenirken, Luyindama 3 artı 5 milyon Euro'ya kadroya katılmıştı. 

Yüksek fiyatlara satılacakları düşünülüyordu

İlk geldiği yılda yüksek performanslarıyla ve yüksek bonservis bedeli ile satılacağı düşünülen Marcao-Luyundima ikilisi bu sezon yaptıkları hatalarla Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında önemli puanlar kaybetmesinde rol oynadı.İlk dönemlerinde Marcao zaman zaman tartışılırken, Luyindama’nın ise gereğinden fazla topla oynaması eksi olarak görülüyordu. Ancak Luyindama'nın fizik gücü hayran bırakıyordu. Marcao'nun ise topu oyuna sokuşu ve solak olması en önemli artısı olarak duruyordu. 

Luyindama’yı sakatlık geri götürdü

Ancak Brezilyalı’nın pozisyon alma ve rakiple aradaki mesafeyi doğru ayarlama konusunda sıkıntıları vardı. Marcao bu problemleri hala çözemedi. Luyindama ise geçen sezon geçirdiği ağır sakatlıktan sonra bu yıl aynı formu yakalamayı başaramadı. Çabukluğu da geriye gitti. 

Toplamda bonservislerine 12 milyon Euro ödenen bu stoper ikilisi bu yıl birçok maçta basit hata yaptı ve puan kayıplarına sebep oldu. 

Stoper ikilisinin göze çarpan hataları

Marcao Erzurum maçında rakibinin çalımında ters ayakta kaldı ve penaltı yaptırdı. Luyindama maç 2-2 devam ederken yüksek gelen topu ayağından açtı ve ağır kalınca penaltıya sebebiyet verdi. 

Galatasaray derbide geriye düştü

Beşiktaş derbisinde ceza sahası içerisinde soldan gelen ortayı sektiren Luyindama, atağın golle sonuçlanmasına sebebiyet verdi. 1-0'dan sonra da Beşiktaş atakları yaşanırken, ceza sahası üzerinde yine aynı futbolcunun kaptırdığı top sonrası siyah-beyazlılar farkı ikiye çıkardı.

Başkent’te Marcao sahnedeydi!

Ankaragücü deplasmanında Galatasaray 1-0 gerideyken rakibiyle bire bir kalan Marcao, yine çalım hamlesine ters ayakta yakalandı ve çok basit şekilde rakibine geçildi. Marcao tehlikeyi engelleyemeyince fark ikiye çıktı.

Ve Rize maçında hatalar tavan yaptı

Rizespor karşılaşmasının henüz ilk dakikalarında Saracchi soldan çok kötü bir taç atışı kullandı ve yanlış tercih yaptı. Luyindama da kararsız kalınca Samudio araya girip golü yaptı. Ardından Emre Kılınç'ın soldan geriye pasında Marcao sektirdi, topu kapan Boldrin Rize'nin ikinci golünü attı.

Maç 3-3 devam ederken, ceza sahası içerisinde Luyindama, Michalak'ı çok rahat döndürdü. Michalak, sola çıkardı ve Fernando Galatasaray’ı 4-3 mağlup eden golü attı.

Senin için hazırladığımız haberler