Galatasaray 'merkez'den yıkıldı! Ankaragücü maçının sayısı: 0

04.03.2021 - 10:57 | Son Güncellenme: 04.03.2021 - 13:45

Galatasaray haberleri... Sarı-kırmızılar maça çıkarken ligde son sırada yer alan Ankaragücü karşısında beklemediği şekilde 2-1 yenik ayrıldı ve 8 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Cimbom'da ilk 11'de görev yapan 3 merkez oyuncusu Etebo, Gedson Fernandes ve Emre Kılınç rakip ceza alanına tek bir isabetli pas atamadı. İşte detaylar...

Galatasaray 'merkez'den yıkıldı! Ankaragücü maçının sayısı: 0

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Süper Lig'de 8'de 8 yaptıktan sonra seriyi Ankaragücü deplasmanında bırakan Galatasaray'da, saha içi problemler de yüksek sesle konuşulmaya başlandı.Ankara deplasmanı öncesi özellikle son iki maçta yaşanan üretkenlik problemleri homurdanmalara sebep olsa da çok net ifade edilmiyordu.

Aslında Galatasaray'da Fenerbahçe derbisinden sonra bazı taşlar yerinden oynamıştı. Merkez bölgede Belhanda ile Taylan kenara gelirken Etebo ile Gedson Fernandes ilk 11'e monte edilmişti.

Etebo mücadelesiyle takdir toplasa da sonrasında Galatasaray'ın oyunu Nijeryalı futbolcudan bağımsız hem Taylan Antalyalı'yı hem topun rakip kaleye yaklaşmasını sağlayacak merkez oyuncusunu çağırmıştı.

Ceza sahasına 0 isabetli pas

Galatasaray, Ankaragücü deplasmanına da Etebo, Gedson ve Emre Kılınç merkez 3'lüsüyle çıktı. Emre Kılınç devre arasında kenara gelirken, Etebo ile Gedson oyuna devam etti. Maç sonuna gelindiğinde 3 oyuncunun da istatistikler de rakip ceza alanına tek bir isabetli pas atamadığı görüldü.

Merkezden hücum yüzdesi düşük

Galatasaray'ın, Ankaragücü karşısında merkezden hücum yüzdesi yüzde 20,9'da kaldı. Bu yüzde Belhanda ile Taylan'ın ilk 11'de görev yaptığı Kadıköy deplasmanında yüzde 25,5'ti.

Gedson 4 maçta sadece 1 defa

Galatasaray'ın ara transfer döneminde flaş bir hamleyle kadrosuna kattığı Gedson Fernandes, şu ana kadar beklentilerin altında kaldı. Şu ana kadar 4 lig maçına ilk 11'de başlayan Portekizli futbolcu, ligde skora katkı sağlayamadı. 4 lig maçında rakip ceza sahasına sadece 1 defa isabetli pas atabildi. Feghouli, dün Ankaragücü karşısında süre bulduğu yaklaşık 15 dakika ceza sahasına 3 isabetli pas gönderdi.

Saracchi olmayınca...

Geçen sezon da Saracchi ile iyi bir uyum sağlayan Henry Onyekuru, bu sezon da gelir gelmez flaş bir başlangıç yapmıştı. Ancak Saracchi'nin sakatlığının ardından Nijeryalı futbolcuda da düşüş başladı.Son 3 maçtır düşüş gözlenen Onyekuru, Ömer ile sol kanatta aradığı uyumu bulamadı. Ömer ortalama bir performans sergilese de Onyekuru, Saracchi'nin oluşturduğu alanları arıyor. 

Sivas maçı öncesi çözüm bekleniyor

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Sivasspor karşılaşması öncesi yeni bir taktik anlayışa gitmesi bekleniyor. Özellikle Taylan Antalyalı'yı yeniden oyuna dahil etmesi beklenen Terim'in, Onyekuru'nun da daha üretken olması adına sol çizgide yeni çözümler bulacağı düşünülüyor.

Orta sahaların rakip ceza sahasına isabetli pasları

▶Fenerbahçe maçı: Belhanda: 3,  Taylan: 1 kilit pas,  Emre Kılınç: 2.
▶Kasımpaşa maçı: Gedson: -,  Emre Kılınç: 2, Etebo: 1.
▶Alanya maçı: Gedson: 1,  Emre Kılınç: -,  Etebo: -
▶Erzurum maçı: Gedson: -, Emre Kılınç: -, Etebo: 4.
▶Ankaragücü maçı: Gedson: -, Emre Kılınç: -, Etebo: -,  Feghouli: 3.
▶Galatasaray'ın soon 5 maçta merkezden hücum yüzdesi
▶Fenerbahçe: 25,5
▶Kasımpaşa: 23,7
▶Alanya: 25,9
▶Erzurum: 22,5
▶Ankaragücü: 20,9

Senin için hazırladığımız haberler