Galatasaray seçime gidecek mi? Yarsuvat açıkladı...

13.11.2019 - 19:34 | Son Güncellenme: 13.11.2019 - 16:39

Galatasaray seçime gidecek mi? Yarsuvat açıkladı...

Galatasaray seçime gidecek mi? Sarı-kırmızılı takımın eski başkanı Duygun Yarsuvat, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Galatasaray'ın gündemini değerlendirdi.

Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Duygun Yarsuvat'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Galatasaray seçime gidecek mi?

Galatasaray'da seçim var. Mahkeme karar verdi. İbra kararını kaldırmak için birden fazla mahkemeye müracaat ettiler. Bu mahkemelerden 15 ya da 16'sı tedbir kararı verdi, diğerleri vermedi. Böylece devam ediyor. İki mahkeme de devam ediyor. Dosyaların birleştirilmesi söz konusu olabilir. Mahkemelerin şimdiye kadar yapmamaları yanlış. Birleşmeden evvel bazıları bitti. Bunun için İstinaf Mahkemesi'ne gittiler. Bölge Adliye Mahkemesi, pazartesi günü 'Seçim yapılacak' dedi.

"Mustafa Cengiz'in tutumunu doğru bulmuyorum"

'Ben bunu tanımıyorum, yapacak işlerim var' demek doğru değil. Mustafa Cengiz'in bu tutumunu doğru bulmuyorum. Mahkemenin verdiği karara göre, dava açan isimler; Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay seçime girebilir ama Mustafa Cengiz giremez.

"Falcao sakat mı geldi?"

Tüzüğe göre Galatasaray aşağı yukarı 45 gün içinde seçime girmeli. Bir başkan çıkacak tabii. Çok arkadaşımız var. Hepsi yapabilir. Her çıkan yapabilir. Geçmişten de tecrübeli olanlar daha rahat yapar. Mustafa Cengiz başkanlığı bize çok tecrübe kazandırdı. Bu tecrübe kötüydü. Galatasaray'ın gelirlerinin arttığı yok. Bir oyun yapıyorlar. Galatasaray şampiyon olunca gelirler artıyor. Şampiyonlar Ligi'nde gelirler artıyor. Bu yüzden fazla artmış gibi görünüyor. Kulüp ve futbol takımını artırdılar. Kar ediyor gibi göründü ama değişen bir şey yok. Kulübün 2 senedir forveti yok. Falcao sakatlandı mı yoksa sakat olarak mı geldi? Monaco yoksa onu neden yollasın?

Çatı aday olacak mı?

Benim adaylığım söz konusu değil. Ben işimi yaptım. Yeni arkadaşlar çıkacak. Faruk Süren fena bir başkan adayı değil. Bundan evvel yaptı başkanlık. Başarılı da oldu. Faruk Bey ile karşılıklı konuşurum ve bir bilgi edinirim ama bir görüşmemiz olmadı. Faruk Süren bu işi yapabilir. Kendisiyle bu hafta konuşacağım. Çatı aday bulsak bile başka adaylar da çıkar.

"Florya ayrı, stadyum ayrı"

Galatasaray başarılı oluyor çünkü idare ve teknik iş ayrı. Florya ayrı, stadyum ayrı bir dünya. Bunlar birbirine karışmadan, kontrol edilerek devam eder.

Futbol takımı iyi gidiyor diyebilirim. Gaziantep'te Galatasaray mücadeleci bir takımdı. Bundan evvel ki maçlarda bu mücadeleyi göremedik. Gaziantep maçında umudum yeşerdi.

"Galatasaray toparlanmak zorunda"

Galatasaray kendine kendine gelmek ve toparlanmak zorundadır. Krizi yaratanlar gerçekte yönetim kurulu üyeleridir. Neden Abdurrahim Albayrak ısrar ediyor? Halbuki kendisi Galatasaray'ın çok faydalanacağı biridir. Kalmasında yarar var ancak seçime gidilmezse Galatasaray'dan uzaklaşacaktır.

Abdurrahim Albayrak hapis cezası alacak mı?

Bunun sebebi mahkemenin vermiş olduğu bir kararı yerine getirmemek. Böyle bir suç var. Yaptırımı 6 ay hapis cezası. Ama oraya kadar gitmez.

Senin için hazırladığımız haberler