Galatasaray, Morutan İçin Sivasspor'un Kiralama Teklifini Kabul Etti

16.07.2022 - 15:21 | Son Güncellenme: 16.07.2022 - 15:29

Okan Buruk'un gelecek sezon kadroda düşünmediği Olimpiu Morutan, Sivasspor'a transfer oluyor. Galatasaray, Sivas'ın kiralama teklifini kabul etti.

Galatasaray, Morutan İçin Sivasspor'un Kiralama Teklifini Kabul Etti

Yeni sezon hazırlıklarını Teknik Direktör Okan Buruk denetiminde sürdüren Galatasaray, kadro yapılanması üzerine çalışıyor. Transfer hamlelerinin yanı sıra takımdaki yabancı sayısını da dikkate alan Sarı-Kırmızılılar, Okan Buruk'un düşünmediği Olimpiu Morutan hakkında kararını verdi.

Sivasspor teklifi yaptı

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın, genç futbolcuyu takımda görmek istediğini açıkça dile getirmesinin ardından Sivasspor yönetimi, Sarı-Kırmızılılar'a teklifte bulundu. Çalımbay, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) Morutan hakkında açıklamalarda bulundu.

"Başkanımız uğraşıyor"

Çalımbay, "Başkanımız uğraşıyor. Olabilirse iyi olur. Verdiğimiz isimlerden bir tanesi. Gerçekten iyi bir oyuncu. Belki istediği şansı orada bulamamıştır. Türkiye'ye uyum sağlayamamıştır. Bizde olabilir. Avrupa kupası da oynayacak. Onun için çok çok önemli. Galatasaray'a çok kuvvetli şekilde geri dönmek isteyecektir. Bizim orası bir fırsat olabilir. Neticede bu Galatasaray'a, Morutan'ın düşüncesine bağlı" dedi.

Galatasaray, Sivasspor'un teklifini kabul etti

Vole'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Galatasaray, Olimpiu Morutan için Sivasspor'dan gelen kiralama teklifini kabul etti.

Geçtiğimiz sezonun başında Romanya'nın FCSB takımından 4,1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Galatasaray'a transfer olan Olimpiu Morutan, beklenen performansı gösteremedi. Çoğu zaman oyuna sonradan dahil olan Morutan, toplam 33 kez Sarı-Kırmızılı formayı giydi. Rumen kanat oyuncusu, 3 gol, 5 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler