Galatasaray'ın yeni transferi Lucas Torreira İstanbul'a geliyor

02.08.2022 - 16:15 | Son Güncellenme: 02.08.2022 - 23:23

Spor toto Süper Lig'in yeni sezonunda şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Galatasaray bir transferde daha mutlu sona ulaştı. Cimbom'un anlaşmaya vardığı Lucas Torreira İstanbul'a geliyor.

Galatasaray'ın yeni transferi Lucas Torreira İstanbul'a geliyor

AJANSSPOR - HABER

Olağanüstü genel kurulda üyelerden tam yetki alan Galatasaray yönetimi, ligin başlamasına kısa bir süre kala transferde de gaza bastı. İkinci kamp çalışmalarını tamamlayarak İstanbul’a dönen futbol takımına takviyelerini sürdürmek isteyen Başkan Dursun Özbek ve yönetimi, taraftarların en çok beklediği 6 numara pozisyonu için çok önemli bir oyuncuyu getiriyor.

Anlaşma tamamlandı

Göreve geldikten sonra altı oyuncuyu transfer eden Sarı-Kırmızılılar, anlaşmaya vardığı Lucas Torreira'yı İstanbul'a getiriyor. Cimbom, Galatasaray, Arsenal'dan sonra Lucas Torreira ile de anlaştı

Galatasaray, 7 milyon euro verecek

Galatasaray ile Arsenal arasındaki pazarlıklarda anlaşmanın detayları ise belli oldu. Sarı-kırmızılılar 5 milyon 500 bin euro artı 1 milyon 500 bin euro bonus karşılığında Premier Lig deviyle anlaşma sağladı. Galatasaray bonservis ödemesini 3 yılda yapacak. İngiliz basını, Galatasaray ile anlaşan Lucas Torreira'nın kısa bir süre içerisinde İstanbul'a gelerek resmi sözleşmenin altına imza atacağını duyurdu.

Büyük oranda anlaşma sağlandı

Galatasaray, 26 yaşındaki futbolcuyla 3+1 yıllık sözleşme için büyük oranda anlaşma sağladı. Sözleşme süresinde zorluk çıkarmayan yıldız orta saha yıllık maaş olarak 3.5 milyon euro maaş talep etti. Sarı-kırmızılı yönetim, maaş konusunda Urugauaylı yıldızla el sıkıştı.

Fernando Muslera devreye girdi

Lucas Torreira’nın Galatasaray’ın teklifini kabul etmesi için devreye vatandaşı Fernando Muslera da girdi. Muslera’nın, Uruguay Milli Takımı’nda birlikte oynadığı Torreira ile görüştüğü ve yıldız oyuncunun olumlu yönde karar vermesi için çaba harcadığı ifade edildi.

Lucas Torreira'nın performansı

Öte yandan 26 yaşındaki futbolcuya bu zamana dek 33 milyon 500 bin euroluk bonservis bedeli ödendi. Geride bıraktığımız sezonu Fireontina'da kiralık olarak geçiren başarılı önlibero, Serie A'da 31 maça çıktı ve 5 gol-2 asistlik bir performans ortaya koydu.

Senin için hazırladığımız haberler