Galatasaray yeni transferlere lisans çıkarttı

07.09.2020 - 11:55 | Son Güncellenme: 07.09.2020 - 11:55

Galatasaray, yeni transferlerinden kimlere lisans çıkardı? Lisansı çıkmayan oyuncularla ilgili neler yapılacak? İşte detaylar...

Galatasaray yeni transferlere lisans çıkarttı

Galatasaray Yönetimi 35 milyon liralık vergi borcu sebebiyle yeni transferlere lig başlamasına yaklaşık 1 hafta kala lisans çıkaramamıştı.

TFF’nin talimatta değişiklik yapması sonrası maç haftasına girilirken Cimbom yeni transferlere lisans çıkarmaya başladı.

Arda Turan, Fatih Öztürk, Oğulcan Çağlayan, Emre Kılınç gibi isimler haftanın ilk gününde hemen Galatasaray listesine eklenirken, Omar ve Kerem Aktürkoğlu’nun lisanslarının da çok yakın zamanda çıkması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Yaşanan ekonomik problemler sebebiyle 35 milyon liralık vergi borcu kapanamazken, yeni sezonun başlamasına çok az bir süre kala lisans konusu panik oluşturmuştu. 4 Eylül cuma günü TFF’den yapılan açıklama kulüplere derin bir nefes aldırdı.

TFF talimat değişikliğine gidildiğini belirterek, "TFF Yönetim Kurulu'nun 04.09.2020 tarihli toplantısında; Profesyonel Futbol Kulüplerimizden gelen talep üzerine, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgının olumsuz ekonomik etkilerini de göz önüne alarak transfer edilen futbolcuların tescilinde Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairelerine, vadesi geçmiş borcu olmamayı belgelendirme yükümlülüğünün 2020-2021 futbol sezonu birinci transfer ve tescil döneminde uygulanmaması için Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'na Geçici 4. Madde eklenmesine karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler