Galatasaray, transferde gözünü Liverpool'un yıldızına dikti

22.06.2018 - 09:11 | Son Güncellenme: 22.06.2018 - 12:11

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'ın Liverpool forması giyen Marko Grujic'i listesine aldığı iddia edildi.

Galatasaray, transferde gözünü Liverpool'un yıldızına dikti

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele verecek olan Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Galatasaray'da '8 numara' transferi için gündeme gelen son isim Marko Grujic oldu.

Rota Sırp yıldız Marko Grujic

Emre Akbaba (Alanyaspor) ve İsmael Bennacer'i (Empoli) yüksek bonservis bedelleri nedeniyle beklemeye alan sarı-kırmızılı yönetimin, rotasını Liverpool'un geçen sezon Cardiff'e kiralık gönderdiği Sırp oyuncuya çevirdiği belirtiliyor.

Beklenen patlamayı yapamadı

22 yaşındaki Grujic, 2.5 yıl önce büyük ümitlerle transfer olduğu Liverpool'da beklenen patlamayı bir türlü yapamadı.

Şampiyonlar Ligi kozu

Jürgen Klopp'un ocak ayında Cardiff'e kiralık yolladığı genç oyuncuyu gelecek sezon da kadroda düşünmediği vurgulanırken, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yer alması nedeniyle yeniden yapılacak bir 'kiralama' seçeneğinde öne çıktığı kaydedildi. Transferde son kararı Grujic ve menajerinin vereceği de belirtildi.

Galatasaray'a transferde rakipler çıktı

İngiliz basını, Galatasaray dışında Cardiff ve Fulham ile İtalyan ekipleri Atalanta, AC Milan ve Lazio'nun da Grujic'le ilgilendiğini aktardı.

Kiralama da olabilir

Liverpool'un genç futbolcu için 10 milyon pound bonservis bedeli belirlediği, bu rakamı veren olmazsa yine kiralayacağı ifade edildi.

Sırbistan Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda

1.91 boyundaki Grujic, Cardiff formasıyla Championship'te 13 maçta 1 gol attı. Sırbistan'ın Dünya Kupası kadrosunda yer alan yıldız, Kostarika'yı 1-0 yendikleri mücadelede yedek soyundu.

Marko Grujic nasıl bir oyuncu?

Liverpool'un Sırp Gerrard olarak görüp transfer ettiği Grujic, fizik gücü yüksek, merkez orta sahada oynayan bir oyuncu.

Liverpool'da fazla forma şansı bulamadığı için Ocak 2018'de Championship takımlarından Cardiff'e kiralandı ve Premier Lig'e yükselen takımın banko oynayan oyuncularından biri oldu.

Pas özelliği ve ceza sahası başarısı

Pas özelliği ve oyun görüşü sayesinde atak başlangıçlarını doğru paslar ile yapabilen bir oyuncu.

Tecrübe faktörü...

Bir orta saha oyuncusu için bitiriciliği için de ceza sahası içerisinde başarılı olarak nitelendirebilir.

Zaafları neler?

Ancak tecrübe ve maç eksikliğinden dolayı pozisyon hatası yapabilen, savunmadayken hamle yeteneği az bir oyuncu. Ağır bir oyuncu, hızlanma ve topla ilk hamleyi yapma noktasında da eksiklikleri olan bir isim. (Fotomaç)

Senin için hazırladığımız haberler