Galatasaray'a Telles piyangosu! Portekiz basını anlaşmayı duyurdu...

01.04.2019 - 13:22 | Son Güncellenme: 01.04.2019 - 16:22

Galatasaray'a Telles piyangosu! Portekiz basını anlaşmayı duyurdu...

Galatasaray'ın eski futbolcularından Alex Telles, Porto'daki performansıyla Avrupa devlerinin radarına girmişti. Portekiz basını, Telles'in Atletico Madrid'e transferinin yakın zamanda resmen açıklanacağını duyurdu. Peki Galatasaray bu transferden ne kadar kazanacak? İşte detaylar...

2016 yılında 6.5 milyon euro bonservis bedeliyle Galatasaray'dan ayrılıp Porto'nun yolunu tutan Telles, takımın en kilit isimlerinden biri haline geldi. Bu performansı Avrupa'nın devleri tarafından da yakından takip ediliyor. Öyle ki Atletico Madrid'in Brezilyalı oyuncunun transferinde mutlu sona ulaştığı iddia edildi. 

Telles gelecek sezon Atletico Madrid forması giyecek!

Geçtiğimiz günlerde İspanyol basınında Atletico Madrid'in Telles'i transfer etmek istediğine dair haberler yer almıştı. Portekiz'in A Bola gazetesi de bugünkü manşetinde bu haberlerin doğru olduğunu söyleyip ekledi: "Telles, gelecek sezon Atletico Madrid forması giyecek."

Telles'e ödenecek bonservis ücreti...

Gazetenin haberine göre İspanyol ekibi bu transfer için Porto'ya yaklaşık 30 milyon euro ödeyecek. 

26 yaşındaki oyuncunun sözleşmesinde 40 milyon euroya serbest kalır maddesi bulunuyordu. 

Porto'dan bir takviye daha! Herrera...


Atletico, Telles'le birlikte Porto ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Hector Herrera'yı da kadrosuna katıyor.

Telles, Porto'da gösterdiği performansla Brezilya Milli Takımı'na kadar yükselmiş ve 23 Mart'taki Panama maçında ilk kez milli formayı sırtına geçirmişti.

Galatasaray, Telles transferinden ne kadar kazanacak?

Bu transferin karlı takımlarından bir tanesi de Galatasaray olacak. Sarı kırmızılılar sözleşmeye bir sonraki satışın karından %10 pay alma maddesi koydurmuştu. 

Eğer bu transfer 30 milyon euroya gerçekleşirse Galatasaray'ın kasasına 2.35 milyon euro girecek. 

Telles son oynanan Braga maçında attığı penaltı golünden sonra ciddi bir sakatlık yaşamıştı. Yıldız oyuncu bu sezon forma giydiği 44 maçta 5 gol 10 asistlik bir performans sergilemişti. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler