Galatasaray'a United darbesi! Hem Terim hem Mohamed...

27.05.2021 - 15:24 | Son Güncellenme: 27.05.2021 - 15:30

Manchester United'ın Avrupa Ligi finalini Villarreal'e kaybetmesi Galatasaray'ı da etkileyecek. Fatih Terim ve Mostafa Mohamed, Avrupa maçlarında olmayacak mı? İşte yanıtı ve detaylar...

Galatasaray'a United darbesi! Hem Terim hem Mohamed...

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig’de sezonu averajla 2. sırada tamamlayan Galatasaray, Manchester United’ın Avrupa Ligi finalinde Villarreal’e yenilmesiyle birlikte Avrupa’da bir eleme fazla oynayacak. Bu durum, bir eleme fazla oynamanın dışında Mostafa Mohamed’in de kaybı anlamına geliyor. Detaylar haberde…

Villarreal’in kazanması Galatasaray’ı kötü etkiledi

Villarreal’in Manchester United’ı penaltı vuruşlarıyla elemesi Galatasaray’ı olumsuz etkiledi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamasından dahil olmak için 3 eleme turu maçı oynayacak. Sarı-kırmızılılar, ilk maçına da 21 Temmuz’da çıkacak.

Mostafa Mohamed Avrupa’da kaç maçta yok?

Galatasaray’ın Mısırlı golcüsü Mostafa Mohamed, Olimpiyat’ta ülkesinin formasıyla mücadele edecek. C Grubu’nda bulunan Mısır, 22 Temmuz'da İspanya, 25 Temmuz'da Arjantin ve 28 Temmuz'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek. Dolayısıyla bu dönemde Mohamed’den Galatasaray yararlanamayacak. 

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi eleme maçlarına eğer 3 Ağustos'ta başlamış olsaydı Mostafa Mohamed bu maçlarda forma giyebilecekti. Bu da Galatasaray’ın forvet hattında bir kişi eksik olması anlamı taşıyor. 

Mostafa Mohamed’in Galatasaray’daki performansı 

Zamalek’ten transfer edilen Mostafa Mohamed, Galatasaray’da geride bıraktığımız sezonda ligde 16 maçta 8 gol atarken, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 1 maçta 1 gol attı. Toplamda 997 dakika süre aldı ve 9 golle sezonu bitirdi. Mohamed, Salah ile birlikte Mısır’ın en önemli kozlarından biri olarak görülüyor.

“Terim ile yola devam etmeyeceğim” demişti

Öte yandan Galatasaray’da başkanlık seçimlerinin de Avrupa maçlarıyla aynı döneme denk gelmesi dikkati çekiyor. Mevcut başkan Mustafa Cengiz’in Fatih Terim ile kesinlikle yola devam etmeyeceklerini açıklamasının ardından Galatasaray, 19 Haziran’a kadar da teknik direktörsüz kalmış olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler