"Galatasaray'da 10 numarayı taşımak isterim"

31.05.2020 - 19:34 | Son Güncellenme: 31.05.2020 - 19:50

"Galatasaray'da 10 numarayı taşımak isterim"

Milan forması giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu birçok konu hakkında görüş bildirirken, bir gün Galatasaray'da 10 numaralı formayı giymek istediğini dile getirdi.

Koronavirüs süreci

BeIN SPORTS'a konuşan Hakan Çalhanoğlu, koronavirüs süreci ile ilgili olarak, "1 ay öncesine kadar her yer kapalıydı, polis bırakmıyordu. Şimdi baktığımda daha normal. Her yer yavaş yavaş açılmaya başladı, iyileşme başladı. İtalya çok sıcak, 30-31 derece. Ligler başladığında maçlar çok zor geçecek. Bu nemli havada oynamak epey zorlayacak. Her 15 dakikada bir ağzınız kuruyor. Zor bir süreç olacak bizim için. Bu 12 maçı da iyi atlayıp, gelecek sezona odaklanmak istiyoruz" dedi.

Koronaya inanmıyorum

Koronaya inanmadığını vurgulayan milli oyuncu, "Ağır idmanları, evden çıktığımızda yaptığımızda oldukça etkilendik. 1 ay sonra inşallah o tempoya geleceğiz. Antrenmanda her şey başta tuhaf geldi. Tokalaşma yok, ikili mücadelelerde bir gariplik oldu. Ben koronaya inanmıyordum zaten, hâlâ inanmıyorum. Hiç korkum yoktu açıkçası. Tabii temizliğe dikkat etmek zorundaydık. Doktorlarımızın dediklerini yapıyoruz. Bundesliga büyük örnek oldu. Diğer ligler de onlara bakarak hareket edecektir. Zamanım olduğu için Bundesliga'da hemen hemen her maçı izliyorum. İdmanlarımız Almanya'yla aynı diyebilirim. İtalya'da taktiksel idmanlar daha çok sadece Almanya'ya göre. İtalya Ligi daha zor" ifadesini kullandı.

Galatasaray'a açık kapı

Galatasaray'a açık kapı bırakan ve 10 numaralı formayı taşımak istediğini vurgulayan 26 yaşındaki orta saha, "Galatasaraylılık bizim ailede var. Anlatılmaz, yaşanır. İnşallah bir gün Galatasaray'da oynarım, neden olmasın? Şu an hep anlatıyoruz ama ileride bir gün Galatasaray'ı yaşamak istiyorum, anlatılmaz, yaşanır. Ben Hagi'yi örnek aldım, Türkiye'de onun gibi büyük bir oyuncu olmak benim hep hedefim. Galatasaray'da 10 numarayı taşımanın gururunu taşımak isterim" diye konuştu.

Fatih Terim ile araları nasıl?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim hakkında da konuşan Hakan Çalhanoğlu, "Bayramlaştık kendisiyle geçtiğimiz hafta. Aramız çok iyi, Milli Takım'a geldiğimde de bana sahip çıkmıştı. Fatih Terim'in yeri bende başkadır. Milan'da Fatih Hoca'ya çok saygı duyuyorlar. Burada iz bırakmış bir kişi. Burada 'Fatih Terim' dediğinizde, 'Oooo İmparator' diyorlar. Herkes kendisine karşı çok olumlu ve pozitif" açıklamasını yaptı

Milli takımdan hangi oyuncuyu Milan'a ister?

İtalya'da forma giyen Merih Demiral ve Cengiz Ünder'e de değinen milli yıldız, "Hepsini seviyorum, herkes çok yetenekli ama Cengiz ve Merih, İtalya'da oynadığı için Milan ile isimleri transfer haberlerine çıkmıştı. O zaman çok sevinmiştim. Keşke olsa demiştim. Milan formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynamak istiyorum. Buradaki taraftarlar da çok özledi, çok istiyorlar. Burada atmosfer bambaşka" dedi.

Ibrahimovic'in tuttuğu Türk takımında 'sarı' var

Takım arkadaşı İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic'in tuttuğu Türk takımı ile ilgili soru üzerine Hakan, "Kendisinin dünya yıldızı olduğunu biliyor. Bize her konuda katkıda bulundu. Oyun hırsıyla mental olarak yardımcı oldu. Herkesle iletişim hâlinde. Zlatan Ibrahimovic'i gördüğümde Emre Belözoğlu'nu anlayabiliyorum. Hep kazanmak isteyen, mücadele eden. Zlatan'ı herkes egolu olarak görüyor. Ama bence hiç öyle değil, kalbi çok temiz ve canayakın birisi. Zlatan'la konuştuk, Türkiye'de hangi takımı tuttuğumu söyleyip söylemediğimi sordu. Ben de 'Söylemedim' dedim. Söylersem kızar ama Türkiye'de tuttuğu takımın renkleri arasında sarı var. Şimdi bana 'röportajda sen sarı demişsin' diyecek" ifadesini kullandı.

Hedeflerinden bahsetti

Hedeflerinden de bahseden Hakan Çalhanoğlu, "Bundan sonraki hedefim tabii ki başta sağlıklı kalmak. Kendime iyi bakıyorum. Profesyonel olarak kendimi iyi hazırlıyorum. İtalya'da iki final kupası kaybettim. Kupa kaldırmak çok istiyorum. Umarım bir gün kupa kaldırırım" diyerek sözlerini tamamladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler