Galatasaray'da 22 milyon Euro'luk sıkıntı

19.07.2020 - 14:50 | Son Güncellenme: 19.07.2020 - 15:07

Koronavirüs süreci tüm kulüpleri olduğu gibi Galatasaray’ı da ekonomik anlamda olumsuz etkiledi. Son iki sezondur Şampiyonlar Ligi’ne katılım geliriyle büyük nefes alan sarı-kırmızılılar, önümüzdeki sezon harcamalara ve mali planlamaya çok dikkat etmek zorunda.

Galatasaray'da 22 milyon Euro'luk sıkıntı

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu’nun getirdiği yeni yabancı kuralı sebebiyle de kadroda değişime gitmek zorunda olan sarı kırmızılılar sözleşmesi sona erecek Mariano’nun yanı sıra maliyeti yüksek olan 5 oyuncuyla da yolları ayırıp toplam 22 milyon 200 bin Euro'yu bulan maaş yükümlülüğünden kurtulmak istiyor.

Sözleşmesinin son senesine giren ve 3 milyon 350 bin Euro sabit ücreti bulunan Belhanda’nın yanı sıra kontratına göre gelecek 2 sezonda 7 milyon 700 bin Euro Galatasaray’ın ödeme zorunluluğu bulunan Feghouli’nin satılması hedefleniyor.

Öte yandan geçen sene alınan ve 2 sene için 5 milyonluk maaş yükü olan Babel ile yine kiralıktan dönecek Diagne’yle de değerlerini bulup yolların ayrılması planlanıyor. 

Senegalli golcünün Galatasaray ile daha 3 yıl daha anlaşması bulunurken maaş yükümlülüğü 7 milyon 150 bin Euro. Gelecek iki sezon takımda kalırsa en az 10 milyon Euro ödenecek Falcao’nun durumu henüz netleşmedi. Kolombiyalı futbolcunun ancak Amerikan Ligi’nden teklif gelirse Galatasaray’da ayrılacağı bildirildi

Senin için hazırladığımız haberler