Galatasaray'da başkan adayları belli oldu! Listeler nasıl şekillendi?

06.05.2018 - 08:53 | Son Güncellenme: 06.05.2018 - 08:53

Galatasaray'da başkan adayları belli oldu! Listeler nasıl şekillendi?
Galatasaray yeniden seçim havasına girdi. 20 Ocak'ta Mustafa Cengiz, Dursun Özbek'i koltuğundan ederek başkanlık makamına oturmuştu.
O gün kendisini öne çıkaran nedenlerden birisi de teamüllere uygun olarak Mayıs ayındaki olağan kongreyi hayata geçireceğini açıklamasıydı.
Bu safların şekillenmesi ve adayların hazırlık yapılabilmesi açısından önemliydi.

SÖZÜNDEN CAYMADI

Nitekim 3 yıl görevde kalma hakkından feragat etmekten çekinmeyen Cengiz verdiği sözü tuttu ve 19/26 Mayıs'ta kongreye gideceklerini açıkladı.

Takvimin belirlenmesinin ardından hummalı bir çalışma yapılırken listeler 'galibiyet' parolasıyla belirlendi ve Divan Başkanlığı'na teslim edildi.

DÖRT ADAY BAŞVURDU

Mustafa Cengiz'in yanı sıra selefi Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu başkanlığa talip olduklarını bildirdi.

Peki 4 başkan adayı, seçimde birlikte yürüyeceği arkadaşlarını nasıl seçti; nasıl pazarlıklar döndü?
Fotomaç, Galatasaray'ın merakla beklenen kongresi öncesi listeleri mercek altına aldı.

CENGİZ CEPHESİ

En büyük transferi Burak Elmas'ı kaybeden Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak ile yoluna devam ediyor. Albayrak ile yoğun bir çalışma içine giren Cengiz'in yönetim kurulu listesi hayal kırıklığı yarattı. Bu kez liseden dev transferler yapamayan Cengiz şu anki yönetiminden; Okan Böke, Mahmut Recevik, Emre Erdoğan'la devam kararı aldı ve Albayrak'la iş birliği yaptı.

Özbek'i ibra etti Albayrak daha önce Adnan Öztürk'le el ele olan Murat Ece, Dursun Özbek'in Sportif AŞ'ye bağımsız yönetici olarak atadığı Yusuf Günay, son olarak Duygun Yarsuvat'a karşı Alp Yalman'ın listesinde olan Kaan Kançal ve "Dursun Özbek'i 'tabii ki ibra edeceğim' diyen Özgür Savaş Özüdoğru'yu listeye aldı. Altyapıyı ise Metin Karakaya'ya bıraktı.
Şampiyonluk kozu Ahmet Şenkal, Adil Araboğlu ve Dinç Üner gibi yola çıktığı isimlerle yola devam etmeyen Cengiz'in işi zor görülüyor. Albayrak'a verdiği sözü yememek için Adnan Öztürk'ün, "Ozan Korkut'un listesine seni başkan yazalım" teklifine 'hayır' diyen Cengiz'i ancak şampiyonluk ve UEFA'dan ceza alınmaması güçlü bir konuma getirebilir.
Renk katacaklar Mustafa Cengiz seçilirse önümüzdeki dönemde ekonomist Okan Böke ve bir dönem kulüplerin ekonomik analizleriyle yol gösterici olan Dorukhan Acar dikkat çekecek. Lisenin tiyatrocu isimlerinden Dilek Kutlu ve Galatasaray sporcusu yüzücü Banu Vahapoğlu Akgün de renkli isimler olacak.

ÖZBEK CEPHESİ

Listesini sıfırladı Dursun Özbek, 20 Ocak'ta listesinin seçimi kaybettiğine inandığı için 5 ay içinde ikinci kez seçime giderken sadece Nasuhi Sezgin ve Osman Kocaman'la yola devam etti. Aslında Sezgin de geçen yönetimde istifadan dönen isimler arasında yer alıyor. Sezgin'in yanı sıra sert muhalefetiyle tanınan Taner Aşkın da listesinde öne çıkan adaylar arasında...

Süren'i istiyordu Ayrıca "Kulübe para vermemeli" diyerek kendisini eleştiren ve bu konuşmasının videosunu Youtube'e yükleyen İbrahim Ziyal, Faruk Süren'e adaylık teklifi götüren Pazartesi Grubu'nun üyesi Niyazi Yelkencioğlu, Alp Yalman'ın seçime girdiği son listesinde yer alan kulübün kasası olması beklenen Dikran Gülmezgil dikkat çeken isimler...
Taraftar hamlesi Dursun Özbek ayrıca taraftarın sevgisini yeniden kazanmak için UltrAslan-Uni'nin kurucusu Kayhan Berberoğlu'nu yönetim kurulu listesine dahil etti. Tribünlerde Özbek'in lehine tepkiler azalacak mı tabii ki zaman gösterecek. Ömür Yarsuvat'ın reddi sonrasında Ercüment Erdem'i listesine alan eski başkan , UEFA davalarını hocaya takip ettirecek. GSYİAD Başkanı Metin Öztürk de yönetiminde...
Kırılgan ve zorlu Özbek, Rıza Tevfik Morova, Levent Yaz, Cenk Eyüboğlu, Osman Aral, Fırat Uygur, Ceyda Üçer'i de listesine yazdı. Özbek'in kurduğu yönetim için "kırılgan" yorumları yapılırken, Aşkın'ın söylemleri, Yelkencioğlu'nun grubu, Ziyal'ın muhalif tutumu seçilmesi halinde Özbek'e oldukça zorlu bir süreç yaşatacak gibi.

KORKUT CEPHESİ

Öztürk etkisi Başkanlığı sırasında Dursun Özbek'e bayrak açan grubun liderlerinden olan Ozan Korkut diğer iki adaya bakıldığında çok daha iddialı bir ekip kurdu. Adnan Öztürk'ün kendisi altında asbaşkanlığı kabul etmesi, Burak Elmas'ın o listede yer alması, hem Aysal hem de Yarsuvat'la çalışan Mete İlkiz'in listeye girmesi dikkat çekici.

Başkanlar birleşti Mustafa Cengiz'in listesinde yer alan Cenk Soyer, Ünal Aysal'ın denetleme kurulunda yer alan Burak Altınbaşak dikkat çeken isimler. Mehmet Cansun'un oğlu Naci Cansun ve hukukçu İsmail Gökhan Esin'in görevleri ise neredeyse belli.
'Köy ağası' yönetici Ayrıca muhalifleri temsilen daha önce Adnan Polat'la çalışmış Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sinanlı köyünün sahibi Reşit Sinanlı ile Tunca Hazinedaroğlu da listede. Yiğit Şardan'la 'tehdit' yüzünden davalık olan Tuncer Hunca da var.
Listelerin sürprizi Adı uzun süredir başkanlık için geçen ancak Korkut'un listesine dahil olarak sürpriz yapan Adnan Öztürk, önemli isimleri bir araya getirmeyi başardı. Korkut, kazanırsa Öztürk'ün ciddi bir rolü olacak. Burak Elmas da diğer esas adam...

FATİNOĞLU CEPHESİ

Harareti yükseltecek Ali Fatinoğlu 4 numaralı aday... Başkan adaylığını günler öncesinden duyuran ve oldukça iddialı açıklamalar yapan Fatinoğlu'nun halen çekilme ihtimali camiada yüksek görülüyor. Kalması halinde seçim yarışının hararetini yükseltecek gibi duran Fatinoğlu'nun listesi şu an diğer adayların gölgesinde.

Senin için hazırladığımız haberler