Galatasaray'da bomba Faruk Süren gelişmesi! Resmen açıkladı...

13.04.2018 - 11:46 | Son Güncellenme: 13.04.2018 - 11:46

Galatasaray'da bomba Faruk Süren gelişmesi! Resmen açıkladı...

Galatasaray’da, Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın 26 Mayıs’ta açıklanacağının açıklanmasının ardından kulisler hareketlendi.

Önceki akşam sarı kırmızılı camianın önemli isimleri, eski başkanlardan Faruk Süren ile bir araya gelerek, adaylık teklifi götürdü. Yemekli toplantıda Süren’e, “Senin başkanlığında güçlü bir yönetim kurulu oluşması için gereken her türlü desteği vereceğiz” mesajı iletildi. 1996-2001 yılları arasında da başkanlık yapıp, UEFA Kupası şampiyonluğu dahil 14 kupa kazandıran Süren ise düşünmek için süre istedi.
Konu ile ilgili Hürriyet’e açıklama yapan Faruk Süren, başkan adaylığı teklifini doğrulayarak, “Galatasaray Kulübü’nden önemli ve değerli bazı arkadaşlarla çarşamba akşamı yemek yedik. Aday olmam gerektiğine dair bir fikir ortaya attılar” dedi. Süren, “Kabul etmeyi düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine ise, “Evet, olabilir. Galatasaray’ı yeniden fabrika ayarlarına döndürmek için bu göreve soyunabiliriz. Ancak kesin karar vermek için ailemle görüşmeliyim. Kolay değil, yaşam biçimim değişecek. Ailemdeki herkes bu konuda destek olur ve olumlu karşılarsa aday olabilirim” cevabını verdi.
26 Mayıs’ta yapılacak Galatasaray Kulübü Seçimli Genel Kurul Toplantısı için bugüne dek adaylığını açıklayan ilk isim, mevcut başkan Mustafa Cengiz’di. Cengiz’den önce başkanlık koltuğunda oturan Dursun Özbek’in de aday olması bekleniyor.

Özbek ve adaylık teklifine kapıyı kapatmayan Süren de yarışa girdiği taktirde sarı kırmızılı kulübü, tarihin en çekişmeli başkanlık seçimi bekliyor. Süren’in, kararını birkaç gün içinde açıklaması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere eski yöneticilerden Cemal Özgörköy de başkan adaylığı için camiada nabız yokladığını açıklamıştı.

Öte yandan; Skorer'e konuşan Süren,  "Benim çok değer verdiğim, genç bir grup Galatasaraylı arkadaş bana başkan olmam yönünde teklifte bulundular. Galatasaray'ın ayağa kalkması için bir konsensus sağlanması lazım. Kulübün yeniden fabrika ayarlarına dönmesi lazım. Bir konsensus sağlanırsa bunu düşünebilirim. Hayat tarzım değişecek, ailemle konuşacağım, bir değerlendirme yapacağım. 106-107-108-109 döneminin arkadaşları.. Mesela Celal Gürcan var mesela, o gruptan böyle bir talep oldu. Beni rahat bırakmayacaklar (gülerek)" dedi.

Öte yandan Faruk Süren, A Spor’a da bir röportaj verdi. Süren, başkanlık için henüz karar vermediğini belirtirken, ”Böyle bir göreve soyunsam beni destekleyenler 5 dakika sonra desteklemeyebilirler” diye konuştu.

"Galatasaray'ın ciddi meseleleri var"

Arkadaşlarımızla bir toplantımız vardı. Galatasaraylı arkadaşlarla toplandık ve Galatasaray’ı konuştuk. Aday bulma konusunda istişare ettik. Arkadaşlar, bana teklif ettiler. Sen olmaz mısın dediler. Ben teşekkür ettim. Teveccüh gösterdiler. Benim görüşüme göre Galatasaray’ın çok ciddi meselelerini çözmek için konsensüs yaratılması gerek.

"Galatasaray fabrika ayarlarından uzaklaştı"

Kişisel düşüncelerle sorunlar çözülemez. Galatasaray fabrika ayalarına dönmeli. Son 3-4 senedir fabrika ayarlarından uzaklaştı Galatasaray. Bu konsensüs yaratılmadan, yapılması gereken şeyler konusunda ana hatlarıyla mutabakat sağlanmadan böyle bir beraberliğin mümkün olacağını düşünmüyorum.

"5 dakika sonra beni desteklemeyebilirler"

Başkan olup olmayacağıma öncelikle karar vermem lazım. Ailem buna ne der bilemiyorum. Çok zor bir mesele. Tüm hayatım değişecek. Böyle bir göreve soyunsam beni destekleyenler 5 dakika sonra desteklemeyebilirler. Henüz bir karar vermiş değilim.

Galatasaray'a UEFA'dan ceza gelir mi?

Kamuoyuna bir açıklama yapılmadı UEFA konusunda. O taahhüdü yerine getirebilir miyiz bilemiyorum. Görmek lazım. Bekleyeceğiz, umarım UEFA’dan kötü bir karar gelmez.

Faruk Süren çekildi, Ali Dürüst’ü işaret etti!

Sabah Gazetesi'nde yer alan haberde ise;

G.Saray Yönetimi dün seçim tarihini resmen açıkladı. Olağan seçimli genel kurulun 19 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 26 Mayıs'ta gerçekleştirileceği bildirildi. Sarı-kırmızılılarda şu ana kadar mevcut başkan Mustafa Cengiz adaylığını açıkladı. Eski başkan Dursun Özbek güçlü bir yönetim listesi için çalışıyor. Kulislerde ise Faruk Süren'in ismi dolaşıyor ancak efsane başkan adaylığı düşünmüyor. Dün yemekte bir araya gelen Süren ve arkadaşlarının Ali Dürüst'ün başkanlığa adaylığını koymasını istediği ortaya çıktı. Şu an TFF'de yöneticilik yapan Dürüst'ün tavrı merak konusu.

Senin için hazırladığımız haberler