Galatasaray'da buluşalım! Yıllar sonra kesişen yol...

29.06.2019 - 18:16 | Son Güncellenme: 29.06.2019 - 21:16

Galatasaray'da buluşalım! Yıllar sonra kesişen yol...

Spor Toto Süper Lig'de geride bıraktığımız sezon kötü bir performans ortaya koyan Fenerbahçe ile yolları ayrılan Şener Özbayraklı, Galatasaray'a transfer olmak için günleri sayıyor.  İşte Ajansspor farkıyla Şener Özbayraklı ile ilgili dikkat çeken bazı detaylar...

Fatih Terim ile Şener'in yolları kesişiyor

Sarı-kırmızılılar, tecrübeli sağ bek oyuncusunun takıma gelecek sezon önemli güç katacağı görüşünde. Şener Özbayraklı ile Fatih Terim'in yolları ise milli takımdan sonra Galatasaray'da bir kez daha kesişecek. 

Şener Özbayraklı ismi Terim'e iletilmiş

Ancak; ikilinin yollarının çok daha öncesinde aslında kesiştiği meydana çıktı. Galatasaray'da bir önceki dönemde (2011-2013 döneminde) teknik direktör Fatih Terim, Şener Özbayraklı'dan aracılar vasıtasıyla haberdar edildi.

Şener o dönem Buğsaş Spor'da oynuyordu...

Çeşitli aracılar; sarı-kırmızılı takımın teknik patronuna Bugsaş Spor'da oynayan Şener Özbayraklı adında bir futbolcunun olduğu bilgisini iletti. 

Şener, Galatasaray için hazır değil...

Usta teknik adam; futbolcunun izletilmesi için güvendiği bir isimden oyuncuyu takip etmesini istedi. Fakat; o dönem Şener Özbayraklı'nın kumaşı kaliteli olsa da Galatasaray düzeyinde olmadığı yorumu ortaya çıktı.

Şener, Bursaspor'a transfer oldu ve her şey değişti...

Daha sonra ise Şener Özbayraklı, Bursaspor'un yolunu tuttu. Savunmadaki kritik müdahaleleri, istikrarlı futbolu ve hücuma verdiği destekle dikkat çeken Şener, yeşil-beyazlı kulüple kariyerini zirveye taşıdı. 

Milli Takım konusu...

2008 yılında 18 yaş altı milli takımına çağrılan Şener Özbayraklı A2 milli takım forması da giydi ve daha sonra A Milli Takıma davet edildi.

Lüksemburg maçıyla A Milli Takım heyecanı...

Türkiye'nin deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldığı 2016 Avrupa şampiyonası eleme maçının kadrosunda yer alan Şener, 31 Mart'ta Lüksemburg ile oynanan özel maçta ilk kez A Milli Takım formasını giydi.

Şener, milli formayı giydiğinde hocası Fatih Terim'di...

Şener Özbayraklı'nın A Milli Takım formasıyla ilk milli maçına çıktığı gün ise takımın başında Fatih Terim vardı. İşte bu ikili, Galatasaray'da birlikte çalışma imkanına erişmiş olacak.

Altyapıda aslında bir forvetti...

Birçok futbolseverin sağ bek olarak bildiği Şener Özbayraklı, altyapıda oynadığı dönemlerde forvet oynayan, daha sonra ise sağ beke geçen futbolculardan biri.

Abdullah Ercan sayesinde sağ bek...

U18 Genç Milli Takımı'na davet edildiği dönemde takımı Abdullah Ercan çalıştırır. Ercan, Şener Özbayraklı'nın sağ bek mevkisine kazandırdığı isim olarak kayıtlara geçer. 

Arkadaşları: "Şener söz verdi mi, tutar..."

Futbolcu arkadaşlarının özellikle verdiği sözleri tutması sebebiyle güvenilir isim olarak tarif ettiği Şener Özbayraklı; bu kelimenin karşılığını Bursaspor'a transfer olduğu dönemde ortaya koymuştu. Şener Özbayraklı, Beşiktaş ve Trabzonspor'un kendisine talip olduğunu bilmesine karşın, o dönem Ertuğrul Sağlam'a 1,5 yıl öncesinden verdiği söz sebebiyle Bursaspor'a transfer olmuştu. (AJANSSPOR / İNCELEME)

Senin için hazırladığımız haberler