Galatasaray'da çözülmeyi bekleyen 4 kriz!

25.03.2019 - 09:43 | Son Güncellenme: 25.03.2019 - 12:43

Galatasaray'da çözülmeyi bekleyen 4 kriz!

Galatasaray’da aylardır beklenen kritik mali genel kurulda Başkan Mustafa Cengiz ve ekibi idari yönden ibra edilmezken, sıcak saatler yaşanıyor. Ayrıca sarı-kırmızılılarda çözülmeyi bekleyen 4 kriz bulunuyor.

Adnan Polat'ın davası emsal alınacak

Sportif A.Ş.’yi ilk defa kâra sokmasına rağmen genel kurul tarafından yönetsel açıdan aklanamayan Başkan Cengiz, hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor. Mevcut yönetim, “Sonuna kadar göreve devam edeceğiz. Hakkımızı arayacağız” görüşünde birleşirken, 2011’de ibra edilmeyen Adnan Polat’ın sonrasında yargıya gidip kazandığı dava emsal alınacak.

Basın toplantısında yol haritası açıklanacak

Başkan Mustafa Cengiz, mahkeme sürecinde seçim kararı almayıp, göreve devam etmeyi planlıyor. Başkan bugün saat 14.30’da mali kongre ve sonrasında yaşananlarla ilgili basın toplantısı yapıp, izleyeceği yol haritasını anlatacak. 

Tüzüğe rağmen bırakmazsa...

Öte yandan muhalefetin duruşu ise net. Tüzüğe göre mevcut yönetimin 23 Nisan’a kadar seçim kararı almak zorunda olduğunu belirten üyeler, yine tüzüğün 59. maddesine göre Başkan Mustafa Cengiz ve ekibinin, bir seçim dönemi geçmeden aday olamayacağını ifade ettiler. Eski başkanlardan Faruk Süren, şampiyonluk yarışındaki takımın etkilenmemesi için seçimin lig bitiminde yapılabileceğini söyledi.

Galatasaray'ı bekleyen 4 sorun

İbra krizinin ardından Galatasaray’ı hem maddi hem de sportif anlamda kritik bir süreç bekliyor. İşte kısa vadede çözülmesi gereken 4 ana sorun... 

1- 71 milyonluk ödeme

Başkan Mustafa Cengiz’in mali genel kurulda söylediği gibi Galatasaray Yönetimi’nin 31 Mart’a kadar toplam 71 milyon TL tutarında ödeme yapması gerekiyor. İbra depremi sonrası göreve devam etme ihtimali düşük gözüken yönetimin bu parayı nasıl bulacağı büyük soru işareti.

2- Fatih Terim'in geleceği

4. kez Galatasaray’ın başına geçen ve her seçim sürecinde yeni yönetimin önünü açmak adına istifa dilekçesini veren Fatih Terim, lig oynanırken seçim yapılırsa yine istifa teklifinde bulunabilir. Taraftarın kırmızı çizgisi olan Terim bırakırsa, kriz iyice büyüyecek.

3- Takım olumsuz etkilenebilir

Taraftarın ve yönetimin en büyük korkusu, camiada yaşanan seçim sürecinin takımı olumsuz yönde etkilemesi. Son 8 haftaya 6 puan geride girmesine rağmen, rakibi Başakşehir ile evinde karşılaşacak olan Cim Bom’da, yönetimin yaşadığı huzursuzluk takıma yansıyabilir.

4- Borsada değer kaybı

Ciddi oranda artan kur farkına rağmen borç alacak farkını 1.2 milyar TL seviyesinde tutan yönetim, mali genel kurulda Sportif A.Ş.’nin kar ettiğini açıklamıştı. Ancak kulübün seçim dönemine girmesi, Galatasaray Kulübü’nün borsadaki hisselerinin değer kaybetmesine neden olabilir.  (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler