Galatasaray'da eski başkan Dursun Özbek'in seçim kararı...

22.10.2020 - 15:12 | Son Güncellenme: 22.10.2020 - 15:16

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz seçim yapmayı arzu ettiğini dile getirmiş ve eski başkanlardan Dursun Özbek'in de aday olmayı planladığı gündeme gelmişti. Galatasaray'dan yaklaşık 21 milyon Euro alacağı olan Dursun Özbek seçimde aday olacak mı? İşte detaylar...

Galatasaray'da eski başkan Dursun Özbek'in seçim kararı...

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Sami Yen’i anma töreni sonrasında seçim mesajı vererek, “Ben de kongreye gitmek istiyorum” demişti. Galatasaray’ın eski başkanlarından Dursun Özbek’in yeniden seçime girmek için hazırlık yaptığı gündeme geldi. Özbek, Galatasaray’da yeni yapılacak seçime girecek mi? İşte yanıtı…

Dursun Özbek seçimde yer almayı düşünmüyor

Galatasaray’ın eski başkanı Dursun Özbek’e özellikle kulübün eski üyelerinden ‘seçime gir’ baskısı olduğu iddia edildi. Ancak; Dursun Özbek, sarı-kırmızılılarda yeni yapılacak seçimde yer almayı düşünmüyor.

Özbek’in önceliği var olan problemin çözülmesi

Özbek, kendisine bazı üyelerden gelen ‘başkan ol’ teklifine soğuk baktığını dile getirdi. Mustafa Cengiz yönetimi ile kulübe kasa kolaylığı sağladığı dönemle ilgili problemler yaşayan Dursun Özbek, başkanlığı şimdilik düşünmüyor. Var olan problemlerin çözülmesini bekliyor.

Dursun Özbek’in Galatasaray’dan ne kadar alacağı var?

Galatasaray’ın eski başkanı Dursun Özbek, bu yılın mart ayı olağan divan toplantısında söz konusu rakamı açıklamıştı. Özbek, “Her zaman gündemden düşmesi için gayret sarf ettim ama yönetim her zaman Dursun Özbek turizm şirketinin kulübe sağlamış olduğu kasa kolaylığı hep bir problem ve yanlış iş gibi yansıtıldı. Söz konusu şirket Galatasaray'a fayda üretmek için bu kasa kolaylığını sağladı. Yaklaşık 21 milyon Euro çerçevesindeydi. Bu, Galatasaray'ın ihtiyacı olduğu finansal duruma katkı yapmak içindi” ifadelerini kullanmıştı.

Yasaman: ”Özbek bildiğim kadarıyla seçime girmeyecek”

Bu konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama Radyospor canlı yayınında açıklama yapan Galatasaray’ın eski ikinci başkanı Hamdi Yasaman’dan geldi. Yasaman, “Dursun Özbek bildiğim kadarıyla seçime girmeyecek. Zaten kredisini de tüketti” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler