Galatasaray'da flaş gelişme !

13.02.2018 - 15:43 | Son Güncellenme: 13.02.2018 - 15:43

Galatasaray'da flaş gelişme !

Zor günler geçiren Galatasaray Odeabank'ta basketbolcuların paralarını alamadıkları gerekçesiyle maçlara çıkmayacağı iddia edildi.

Ajansspor'un edindiği bilgiye göre eski başkanlardan Ünal Aysal duruma el attı. Mustafa Cengiz'in ricasıyla devreye giren Aysal'ın ödemeleri kendi yapacağı ve sorunun halledileceği kaydedildi.

Ödemelerde 4 ay geriden gelindiği ve yeni yönetimin de verdiği sözü tutmadığı bildirildi.

Artık sınıra gelen basketbolcular ödeme yapılmaması halinde maçlara çıkmayacaklarını belirtmişlerdi.

Sezona Erman Kunter ile başlayan sarı kırmızılılar alınan kötü sonuçların ardından Oktay Mahmuti ile anlaşmıştı. Galatasaray Odebank 18 haftası geride kalan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 7 galibiyetle 10. sırada yer alıyor.

AJANSSPOR

Galatasaray'a müjde

Günün ilerleyen saatlerinde Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz ve yönetiminin, basketbol takımının oyuncularının alacaklarını ödediği kaydedildi. Sarı kırmızı takımdaki sıkıntının giderildiği öğrenildi.

Galatasaray'ın gündemi ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Galatasaray'In satış iddiaları hakkında FLAŞ açıklama

Galatasaray'ın eski yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, son dönemde gündeme gelen özsermaye ve şirket satışı konuları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Özdoğan şunları ifade etti

"Bu satış fikrine sıcak bakan yönetim kurulu üyeleri oldu. Bir fon ile anlaşalım. Galatasaray ile birlikte olsun fikrindeler. Ben bunun uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl PSG nasıl M. City'nin bir sahibi varsa Futbol AŞ sahibi olmasına sıcak bakan üyeler oldu"

Öz sermayeyi Galatasaraylılar koyar mı? Ne zaman bu parayı koyarlar ancak kulübün sahibi olduğu zaman. Bu parayı koyduğu zaman, sermayenin karşılığında geleneksel ananeleri kulübün devam eder mi? etmez. Ben diyorum ki hala çıkış noktamız var. Bizi zaten Riva ve Florya'da da aynı lafları söyledik ama bunların satılmasına rağmen büyük bir fayda sağlanamadığı sonradan ortaya çıktı. Böyle bir satışa %100 karşıyım.  Öz sermayeyi bulacak olan formüller var. Hangi grup bulursa Galatasaray'ın önümüzdeki 3 yılını o grup idare etsin

Ahmet Özdoğan'ın açıklamalarının tamamını okumak için tıklayın

Milanlı yetkili David Han Li Türkiye'ye neden geldi? Galatasaray...

Milanlı yetkili David Han Li, Galatasaray-Antalyaspor maçını Türk Telekom Stadyumu tribünlerinden takip etti.

Karşılaşmanın devre arasında Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile de görüşen David Han Li'nin Türkiye'ye gelişi merak konusu oldu.

Milanlı yetkili  David Han Li ile karşılaşmayı takip eden ünlü scout Tarkan Batgün, Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Salim Manav'a açıklamalarda bulundu.


İşte detaylar...

Milan'ın sahibinin Galatasaray tarafından misafir edilmesi, hem dünya hem de Türkiye basınında yer buldu.

Bu organizasyonu sağlayan Bursaspor Kulübü Eski Sportif Direktörü Barış Güçlü oldu. David Han Li, İstanbul'a özel bir ziyaret yapmıştı. İstanbul'un çok güzel ve egzotik bir şehir olduğunu ifade etmişti. Barış Güçlü'yü tebrik etmek lazım çok güzel bir işe vesile oldu. Sağ olsun Sayın Başkan Mustafa Cengiz bizleri son derece güzel ağırladı. Afrika'daki futbolcuların temsilciliğini yapan bir konuk da vardı. Böyle bir networking çalışması oldu. Bu da başkanın hoşuna gitti. David Han Li, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'i İtalya'ya ve Çin'e davet etti. Güzel ve nazik bir ilişki başladı.

Tarkan Batgün'ün açıklamalarının tamamını okumak için tıklayın

Hıncal Uluç'tan Galatasaray'a ağır eleştiri

Hıncal Uluç futbol gündemiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı. A Spor'da yayınlanan 90'a programında konuşan Uluç, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Hıncal Uluç'un sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

Galatasaray, Galatasaray olsaydı geçen hafta lider olurdu. Geçen hafta altın tepsiyle sunulmuştu kabul etmedi. İkinci de oldu ama yine olmuyordu. Öyle bir ilk yarıdan sonra öyle bir ikinci yarıyı anlayamıyorum.

İkinci yarı boyunca ben Fatih Terim'i seyrettim. Fatih Terim de maçı izledi. Fatih hocayı büyük hoca yapan oyunu okuyup doğru zaman doğru hamleyi yapmasıdır. Belhanda bir asist yaptı, Feghouli bir gol attı diye ikisini de çıkarmadı. İkinci yarı Galatasaray santrayı geçemedi. Antalyaspor resmen ve alelen Galatasaray'ı ezdi.

Fatih Terim artık oyuna zamanında müdehale edemiyor. Fatih hocam artık oyuna müdehale ettiği zaman doğru hamleyi de yapamıyor. Geçen hafta ne dediysem onları burada tekrar montajlayın isterseniz. Siz hayatınızda Antalyaspor kadar kötü bir savunma hattı gördünüz mü? Galatasaray bu savunmayı ikinci yarıda geçemedi. Fatih Terim de buna bir çözüm bulamadı.

Hıncal Uluç'un açıklamalarının tamamını okumak için tıklayın

Galatasaray satılıyor mu? Resmi açıklama geldi!

İtalyan Kulübü AC Milan’ın İcra Kurulu Başkanı Davin Han Li’nin Galatasaray maçını izlemeye gelmesi kafalarda bazı soru işaretleri bıraktı. Ortaya atılan iddialardan biri de Galatasaray’ın satılıp satılmayacağı oldu. Milan’ın İcra Kurulu Başkanı olan Çinli iş adamının bu nedenle stada geldiği, Galatasaray’ın yabancı sermayeye satılacağı iddiası maç sonunda sarı kırmızılı camia içinde yüksek sesle konuşulmaya başlandığı öne sürüldü. Bu konuya ilişkin Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, konuştu.

Ben bu konuya geçen hafta katıldığım bir TV programında sorulan bir soru üzerine net bir yanıt verdim. Yabancı sermayeye satılırsa Galatasaray’ı bırakırım. Daha ne diyeyim? Bunun üstü bir açıklamaya gerek var mı? Bu konuda görüşüm kesin ve nettir.

Sezon sonu sözleşmesi bitecek yıldızlar!

Spor Toto Süper Lig'de takımlar bir yandan hedefleri doğrultusunda yarışa devam ederken artık Şubat ayı ortalarına da gelmişken diğer yandan da yeni sezonun kadrosunu kurmak yada elinde bulunan oyuncuları takımda tutmak için çaba gösteriyor.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı içinde olan takımların birçok önemli oyuncusu sezon sonunda takımlarından bonservissiz bir şekilde ayrılabilir.

Galatasaray'da 9, Beşiktaş'ta 6, Fenerbahçe'de 3, Medipol Başakşehir'de ise ismin sözleşmeleri sezon sonu bitiyor. Sözleşmeleri biten futbolcular konusunda en dertli takım Galatasaray. Sarı-kırmızılıların 9 futbolcusunun sözleşmeleri sezon sonu bitecek. Yaptığı birçok flaş transferle sezona başlayan Sarı kırmızılılarda yeni sezonda yine bir transfer hareketliliği olacak. Yasin Öztekin, Yuto Nagatomo, Jason Denayer, Ryan Donk, Cedric Carrasso, Koray Günter, Hakan Balta, Eray İşcan, Iasmin LatovleciciGalatasaray'da sözleşmesi biten ve kiralık olarak kadroda bulunan futbolcular.

Süper Lig'de sezon sonu sözleşmesi bitecek futbolcuların listesi için tıklayın

Dursun Özbek belgeleriyle konuşacak

Galatasaray’ın şubat ayı olağan divan kurulu toplantısı, yarın Gayrettepe Dedeman Otel’de yapılacak. Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar başkanlığında düzenlenecek toplantıda, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gelecek dönemle ilgili üyeleri bilgilendirecek. Ayrıca kulübün mali yapısı da konuşulacak.

Bu sırada eski başkan Dursun Özbek’in de kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili belgelerle konuşacağı ve gereken açıklamayı yapacağı dile getirildi. Özbek dün kurmaylarıyla toplantı yaparak yarınki divan kurulunda nasıl bir yol izleyeceğini belirlemeye çalıştı.

Eski başkanın otel konaklamalarıyla ilgili kulübe 6 milyon lira bağışta bulunduğunu belgeleriyle üyelere aktaracağı belirtildi. Diğer taraftan Cavanda’dan alınmasıyla ilgili olarak yapılan eleştirilere ise yine belgeyle yanıt verileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl Trabzonspor’dan alınan futbolcunun 1.7 milyon euroluk serbest kalma maddesinin neden devreye sokulmadığına açıklık getirecek olan Dursun Özbek’in, “1.7 milyon euroyu peşin verirseniz bu mümkün idi. Ancak bu bonservisi peşin verecek nakit para kasamızda yoktu” diyeceği bildirildi. (Milliyet)

Galatasaray'da Eboue gelişmesi! Buluştular!

Uzun yıllar İngiltere Premier Lig’de forma giyen ve bir dönem Galatasaray formasını da terleten Emmanuel Eboue, son dönemlerde yaşadığı maddi sıkıntılarla gündeme gelmişti.

Eboue ile bir araya geldiler

Sarı-kırmızılı kulüp, Eboue’nin yaşadığı sıkıntılara taraftarların da telkiniyle sessiz kalmamış ve “Ne gerekiyorsa yapacağız” açıklamasında bulundu.

Eboue, Galatasaray Futbol Takımı Yardımcı Antrenörleri Hasan Şaş ve Ümit Davala ile bir araya geldi. Yemekli toplantıda Mert Çetin de yer aldı.

Fatih Terim mesaj vermişti

Hatırlanacağı gibi Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Fatih Terim de Eboue’nin yaşadığı sorunları bildiğini ve kendisine sarı-kırmızılı camiada her zaman yer olduğunu belirtmişti.

Hasan Şaş paylaştı

Galatasaray yardımcı antrenörlerinden Hasan Şaş, İstanbul’a gelen Eboue ile birlikte çektirdikleri fotoğrafı kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştı ve ”Yemekteyiz” mesajını takipçilerine aktardı. Eboue'nin altyapıda görev alması bekleniyor. (AJANSSPOR)

Uğur Meleke'den Fatih Terim'e eleştiri

Spor yazarı Uğur Meleke, Radyospor'daki "Taktik" programında Galatasaray ve Beşiktaş'la ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Meleke, Gomis'e övgüler yağdırırken Fatih Terim'in ön libero tercihlerine eleştiri getirdi.

Gomis sadece son vuruşlarda iyi değil, adam her şeyi yapıyor, parayla ilgili yazılanlar doğru olamazdı bu kadar tutkulu ve disiplinli oyuncu para için böyle bir şey yapmaz. Bir kalp rahatsızlığı var ama çok şükür Galatasaray'da böyle bir sorun yaşamadı.

Bir pozisyon vardı. Antalyaspor korner kullanıyordu, topu Gomis çıkardı sonra bir kontratak başladı en uçta Gomis vardı, sen nasıl en geride topu karşılayıp sonra en uçta olabiliyorsun.

Forma yarışında Feghouli ve Rodrigues diğer oyunculara göre öndeler. Fatih Terim'in ön libero konusunda bir takıntısı var, Petre, Tamas gibi isimleri bu bölgede denemiş ama olmamıştı. Bir Felipe Melo iyi oldu onun dışında hocanın ön libero seçimlerini sağlıklı bulmuyorum.

Uğur Meleke'nin açıklamalarının tamamı için tıklayın

Hasan Şaş, Fatih Terim tarafından kesik mi yedi?

Galatasaray'ın dün akşam Antalyaspor'u 3-0 mağlup ettiği karşılaşmada bir detay dikkatlerden kaçmadı.

Sarı-Kırmızılı ekibin yardımcı antrenörlerinden Hasan Şaş, geçen hafta Sivas deplasmanında taraftarla yaşadığı atışmayla gündeme gelmişti...

Şaş, Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesi yeşil zemindeydi...

Fakat tecrübeli isim, daha sonra adeta kayıplara karıştı. Levent Şahin, Ümit Davala gibi isimlerin görüntüsü objektiflere takılırken Hasan Şaş,  Antalyaspor maçında kulübede gözükmedi.

TFF talimatlarına göre yedek kulübesinde bir yardımcı antrenör ile bir kaleci antrenörü (Ya da normal antrenör) bulunabiliyor. Terim dha önceki maçlarda tercihini Levent Şahin - Hasan Şaş ikilisinden yana kullanırken Antalyaspor maçında Ümit Davala, kulübedeydi. 

Mustafa Cengiz, kulüp personeline konuştu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp personeli ile toplantı yapıp mesajı verdi: Çalışanlara, "Sıkıntılarınızın farkındayım" diyen Cengiz, "Sorunlarınızı çözmek için zaman istiyorum. Mayısta tekrar adayım, tüm planımızı 3 yıla göre yapıyoruz" dedi.

Ocak ayında göreve gelen ve büyük mali sıkıntılarla boğuşan G.Saray Başkanı Mustafa Cengiz, Antalya maçı öncesi kulüp personeli ile Türk Telekom Stadı'nda buluştu. Maaşlarını zamanında alamadığı için uzun süredir problem yaşayan çalışanlara Cengiz, "3.5 aylığına göreve gelmedim" dedi. Mayıstaki seçimde tekrar aday olacağını vurgulayan başkan, "Ekibimle tüm planlarımızı gelecek 3 yıla göre yapıyoruz. Sıkıntılarınızı çözmek için süre istiyorum. Kimseyi çıkarmayı düşünmüyoruz. Bizimle çalışmak istemeyen olursa tazminatını son kuruşuna kadar ödeyip yollarımızı ayırırız" diye konuştu. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler