Işıtan Gün, Galatasaray'da kadınları aşağılayanları ifşa etti

31.03.2022 - 13:07 | Son Güncellenme: 31.03.2022 - 13:34

Geçmişte sosyal medyadan kadınları aşağıladığı için büyük tepki alan Galatasaray yöneticisi Işıtan Gün, kulüpte ayrımcılık yapanları açıkladı. İşte detaylar...

Işıtan Gün, Galatasaray'da kadınları aşağılayanları ifşa etti

AJANSSPOR HABER

Geçmişte sosyal medya hesabından kadınları aşağılayan mesajlar attığı için büyük eleştirilere uğrayan ve bu konuda özür dileyen Galatasaray yöneticisi Işıtan Gün'den konu hakkında yeni açıklamalar geldi.

"Samimiyetten uzaklar"

Kendi internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan Gün, Galatasaray'da kadınları aşağılayanları söylediklerini belirterek açıkladı. Gün'ün yazısında isim vermezken bu kişileri samimiyetten uzak bulduğunu vurguladı.

İşte kadınları aşağılayanlar!

Galatasaray yöneticisi Gün'ün verdiği örnekler şöyle:

* 'Kadın istemezse erkek tecavüz edemez diyen medya şovmenleri...
* Seçim sürecinde 'Kadınlar da insandır' diyen bir başkan adayı...
* Ekibimizdeki kadın arkadaşlarımıza 'sizin yeriniz kocalarınızın yanı, kulüp işlerine nasıl zaman bulacaksınız' diye sorabilen tıp doktoru bir üye...
* Yönetim kurulumuzun devir teslim töreninde bir kadın çalışanımızın imza edilecek dosyaları karıştırması üzerine 20 kişinin önünde 'Kadından müdür yaparsan işte böyle olur'” diyen bir eski yönetici...
(Gün, bu sözler üzerine odayı terk ettiğini açıkladı)
* Galatasaray Spor Kulübü başkanı için 'kaseti var herhalde' diye yazabilen bir gazetecinin paylaşımını beğenenler....

İlgini Çekebilir
Işıtan Gün kara defteri açtı: Transfer için Terim sinkaflı küfür etmiş!
Habere Git

Işıtan Gün tekrar özür diledi

Işıtan Gün, bu kişilerin ahlak bekçiliğine soyunduğu samimiyetten uzak ortamda, kendisini  savunmak zorunda kalmasından  dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Gün şunları söyledi: "10-13 yıl önce, henüz WhatsApp’ın bile bulunmadığı, kullanıcı adımın farklı olduğu ve sosyal medya hesabımın kilitli olduğu bir dönemde, karşılıklı takipleştiğimiz 4-5 arkadaşımızla espri mahiyetinde yaptığım paylaşımları, elbette ki mazur göstermeye çalışmıyorum. Hayatının hiçbir aşamasında hiçbir kadına saygısızlık yapmamış biri olarak, yönetim kuruluna aday olmamla birlikte eski paylaşımları kontrol etme gereği dahi duymamış olmam, muhakkak ki bir ihmaldir. Bu konuda Galatasaray camiasından dilediğim özrü yineliyorum."

"Kitaplar yakılır"

Işıtan Gün, ancak yaşananlardan endişe duyduğunu belirtti. Gün, "Her geçen gün zorla muhafazakarlaştırılan toplumumuzda bu eksende ilerlenmesi halinde, 1990’lı yıllarda Ferhan Abi vasıtasıyla tanıdığım Boris Vian kitaplarının, Charles Bukowski’nin hikayelerinin yakılacağı günlerin de yakın olduğuna dair endişemi de ifade etmek istiyorum" dedi.

"Mustafa Cengiz asla müsaade etmezdi"

Mağazacılık konusunda yolsuzluk yaptığı suçlamaları da yanıtlayan Gün, yazısında şu görüşleri dile getirdi: "Mağazacılık konusundaki haksız ve mesnetsiz iftiralara gelince… Bu, Galatasaray’a bir faydam olsun diye iyi niyetle çıkılan bir yolda, hem mağdur olmanın hem de suçlu ilan edilmenin bir hikayesidir. Adım kadar eminim ki, merhum Başkanımız Mustafa Cengiz hayatta olsaydı, beni iyi tanıyan ve konunun her aşamasına vakıf bir Galatasaraylı olarak bu çirkin ithamlara asla müsaade etmezdi."

Asaf Savaş Akat'ın raporuna 'muvazaalı' deme küstahlığı

Denetim Kurulu raporlarına dikkat çeken Gün, "Bu gerçeğe rağmen, yine başta Başkanımıza olan kişisel hınçlarıyla hareket eden kimi üyelerimiz, konuyu somut gerçeklere taban tabana zıt bir şekilde yansıtmaktan zerre kadar utanmayarak, samimiyetsizliklerini tarihe geçirmişlerdir. Bunun da ötesinde, muhteris ve seçim mağlubu bir üyemiz, ülkemizde tartışılması güç ender kişilerden biri olan Asaf Savaş Akat gibi bir ismin raporuna Genel Kurul huzurunda “muvazaalı” deme küstahlığını ve ucuzluğunu gösterebilmiştir" dedi.

Galatasaray'a icra gönderen kişi!

Gün, açıklamasına şöyle devam etti: "Görünen o ki, Genel Kurul kürsüsünde dürüstlük ve Galatasaray menfaatleri hakkında nutuk çekmek için ya saadet zinciri yöntemleriyle varlık elde etmiş ve sosyal medyada itibar kazanmış olmak, ya da yöneticisi olduğunuz ticari bir kurum üzerinden Galatasaray’ımızın eğitim kurumlarına icra göndermiş olmak ve geçmişinizde 'ihaleye fesat karıştırmaktan' dosyalar bulunması gerekmektedir."

"Galatasaray'ın zarar etmesine müsaade etmedim"

"Herkesin bilmesini isterim ki, hayatımın hiçbir aşamasında canım kadar sevdiğim Galatasaray’ın zarar etmesine neden olabilecek bir işin içinde olmadım, olmasına da asla müsaade etmedim" diyen Gün, profesyonel olarak çalıştığı dönemde kendi parasıyla kombine aldığını, kulübe tek bir masraf formu vermediğini, deplasmana kulüp imkanlarıyla gitmediğini söyledi. 

Senin için hazırladığımız haberler