Galatasaray’da Lucas Torreira kararı! Anlaşma sağlandı…

28.01.2024 - 10:19 | Son Güncellenme: 28.01.2024 - 10:39

Fransız sağ beki Sacha Boey'yi rekor ücretle Bayern Münih'e gönderen Galatasaray'da takımın bir başka yıldızı Lucas Torreira hakkında da flaş bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Galatasaray’da Lucas Torreira kararı! Anlaşma sağlandı…

AJANSSPOR - HABER

Ligde şampiyonluk mücadelesinde ezeli rakibi Fenerbahçe ile müthiş rekabet halinde olan  Galatasaray, transferde de hareketli günler yaşıyor. Sarı kırmızılar 23 yaşındaki sağ beki Sacha Boey'i 30+10 milyon Euro karşılığında Alman devi Bayern Münih'e gönderdi.

Transferin gözdesi Lucas Torreira'nın sözleşmesi uzatılıyor

Aslan'da Avrupa takımlarının yakından ilgilendiği bir başka yıldız ise Uruguaylı ön libero Lucas Torreira... Sarı kırmızılılar özellikle Ajantin ekibi Boca Juniors ve İtalyan kulüplerinin kıskacında olan 27 yaşındaki yıldızının sözleşmesini uzatma kararı aldı.

Anlaşma sağlandı

Sabah'ta yer alan habere göre, Galatasaray, Arjantin devi Boca Juniors'ın yakın temas kurduğu Lucas Torreira'nın sözleşmesini uzatmak için anlaşma sağladı. 

Sözleşmesi 2028'e uzatılacak

2 yıl daha anlaşması bulunan Uruguaylı oyuncunun ücretinde iyileştirme yapılarak 2028'e kadar takımda kalması sağlanacak. Sarı-kırmızılı kulüp, önümüzdeki günlerde 4 yıllık yeni anlaşmayı resmen açıklayacak.

Yıllık 4 milyon Euro kazanacak

İstikrarlı performansıyla orta sahanın vazgeçilmez ismi olan Lucas Torreira, 2.750 milyon Euro kazanıyordu. Garanti ücreti 3 milyon Euro'nun üzerine çıkarılan Uruguaylı ön libero, imaj hakkı ve maç başı ücretiyle birlikte 4 milyon Euro'ya yakın kazanacak.

Lazio'yu reddetmişti

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon başında Arsenal'den 6 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Lucas Torreira, Fernando Muslera ve Mauro Icardi başta olmak üzere arkadaşlarıyla çok iyi anlaşıyor. Yaz transfer döneminde İtalyan ekibi Lazio, yıldız futbolcuya talip olmuş,  ancak Galatasaray'da mutlu olan 27 yaşındaki oyuncu teklifi reddetmişti.

Devrim Özkan'la aşk yaşadı

Öte yandan Uruguaylı futbolcu bir süredir ünlü oyuncu Devrim Özkan'la aşk yaşıyordur. Sosyal medyadan mutlu pozlarını paylaşan ikilinin kısa süre önce ayrıldığı öğrenildi. Torreira ve Devrim Özkan sosyal medyada birbirlerini takibi bırakırken, birlikte olan fotoğraflarını da sildi. 

Lucas Torreira'nın performansı

sarı kırmızılı takıma transfer olduğu ilk sezon kazanılan şampiyonlukta önemli pay sahibi olan 27 yaşındaki ön libero bu sezon 28 maçta sahaya çıktı ve bir asist kaydetti. Kariyerinde daha önce Pescara, Sampdoria, Atletico Madrid, Arsenal ve Fiorentina formaları giyen Urugaylı futbolcu, Atletico Madrid ile lig şampiyonluğu, Arsenal ile İngiltere Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. 

Uruguay Milli Takımı'nın formasını da 40 kez terleten Luca Torreira'nın güncel piyasa değeri 16 milyon Euro olarak gösteriliyor.

Senin için hazırladığımız haberler